Nővérek munkabeosztás készítő programja
2017-01-17T20:58:01+01:00
2020-01-01T18:57:51+01:00
2022-06-29T08:57:42+02:00
 • Köszönöm szépen a visszajelzésed!

  Ha kérdésed adódna a segédlet olvasása után is, küldj nyugodtan privát üzenetet.

  István
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves István!

  Nekem ez a program tökéletes. Még részletesen átolvasom a segédletet. De kiváló szuper munka. Hatalmas segítség nekem és az intézetnek. Sajnos a múltban igencsak sok óra nem került korrekten elszámolásra a dolgozóknak. Ezen most tudok változtatni végre. 
  Nagyon köszönöm, köszönjük

  Mellár István
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Innen letölthető a program. Itt találsz segédletet is.

  http://valis916.simplesite.com/441709973

  István
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdvözöllek!

  20 ember munkáját kellene összehangolni, plusz beteghordói ügyeletek. Erre a szoftvered, ha jól látom alkalmas. Van-e ehhez segédlet esetleg?

  Köszönettel
  István
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdvözöllek!

  Sajnos a link már nem aktuális. Ebben a témában keresek normális szoftvert. Állami szférában dolgozva nagyban megkönnyítené a munkát, ha a tervezés és elszámolás része könnyebb lenne. 
  Köszönettel

  István
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Küldtem egy linket privát üzenetben.

  Meglátásom szerint Excelben max. félautomata illetve számolást segítő megoldásokba érdemes belefogni, viszont egy ilyen is elég sokat tud már segíteni egy főnővérnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy kis idő eltelt, de szeretném kérni, hogy küld el nekem is ezt a programot
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Nekem is van erre egy Excel + VBA programom. Írtam egy leírást is hozzá. 
  Több osztályon használják nagyjából egy éve.
  Nyugodtan kipróbálhatod, hogy mennyire használható neked. ha kérdésed van, küldj privát üzenetet.

  Nővér beosztás 2017 Excel.zip
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyik, ha nem a legjobb magyar fejlesztés erre a célra:

  MediTime - Egészségügyi beosztás készítő rendszer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látom itt visszaolvasva, az az OptaPlanner is jó lehet, meg találtam tegnap magyar programot is erre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Mint, ahogy privátban már írtam neked, nekem van egy lassan 8 éve futó programom erre (excel2010 - win7 alatt, vékonykliensen). A cégnél, ahol dolgozom, szintén az ilyen ceruzás megoldás kiváltására készült. 5-6 csoport havi munkaidejét szervezik és számolják el vele, külön-külön példányokban (terv ellenőrzése és nyomtatása, teljesítés kiszámítása és nyomtatása, elszámolás összeállítása és nyomtatása, amit a bércsoport kap meg).
  A program a jogszabályoknak megfelel, pótlékokat számol, túlórát elszámol, vagy görget, szabadságot nyilvántart, stb.stb.stb....
  Annak ellenére, hogy központilag egységes szoftvert kaptak erre, továbbra is az én alkalmazásommal terveznek és számolnak el.
  Szóval, van ilyen program, a kitöltés nem ördöngősség, szerintem nem is kell túlmisztifikálni, automatizálni, mert minden dolgozó - tapasztalat! - tele van kívánságokkal - csere, pihenőnap, stb. A hangsúly szerintem inkább az egyenlő leterheltség érdekében, az ellenőrzés-elszámolás automatizálásán van, különösen kis létszám esetén.
  3 évig foglalkoztam ~ 240 fő munkaidejének tervezésével, elszámolásával, van ebben egy kis tapasztalatom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Ha visszaolvasod, akkor már leírtam a probléma realizálást egy adott gráfon belüli minimum út keresésre.
  NP-hard probélma, nem ismert polinomiális idejű optimális megoldás.

  Szépen a 0-ról kell felépíteni a gráfot, úgy hogy megfeleljen a feltételeknek (hard limit), valamint minimalizálja a jósági tényezőt (soft limit).

  Szimplán nem ismert egzakt megoldás a problémára, mely belátható időn belül kiköpi az egyik optimális megoldást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elég érdekes, hogy erre nincs valami készen, vagy nem lehet megoldani sem géppel, vagy nem éri meg, mert nincs rá piac ?

  Ezelőtt vagy 20 évvel is emlékszem az iskolai órarend készítés témában, egyszer egy haverom hozott is egy csomó anyagot, hogy mit kéne megcsinálni, aztán valami miatt elsikkadt, már nem is rémlik miért, de most úgy tűnik, mintha már akkor is lett volna rá valami kész program.

  Van egy valahány színű korongunk mondjuk, amit egy 20x62-es mátrixban kell úgy elhelyezni, hogy a szabályoknak megfeleljen, az azonos színű korongok egy sorban legyenek, egymás mellett nem lehet csak 2 korong, oszloponként vasárnap 2 korong legyen, a többi napon pedig nagyjából egyenlő számban.

  Jó kis játék ez.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, pont hasonlóra gondoltam. Ez a beosztósdi neki havi 4-5 órát vesz el neki. Általában otthon csinálja a konyhaasztalon ceruza, radír, vonalzó (hogy tudja melyik sorban van!), toll segítségével. És jó sokat kínlódik vele. Első körben megpróbálom akkor ezzel a verzióval. Igazából, ha egy ilyen félautomata rendszer is sokat segíthet. Nem vagyok hivatásos programozó. Szóval mire megtanulnék egy komolyabb technológiát, illetve jobban belemerülnék ebbe az operáció kutatásos problémába elég sok időm rámenne. Lehet egyszerűbb ez az exceles megközelítés a számomra. Aztán ha megvan a félautomata megoldás, akkor utána lehet továbbgondolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A betegek kezeléséhez van szoftver. Azonban a munkabeosztás készítéshez nincsen. Pedig én is találtam rá kész szoftvert a neten. Mivel sok kórház és osztály van, biztosan lehetne olcsóbban beszerezni ilyen programot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez nem a felcsuti kisvasút menetrendje.....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kalmopyrin-re se telik, akkor szerinted.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még mindig furcsának tartom. Tényleg nincs erre államilag kiadott valamilyen szoftver, legalább segéd eszköz, ami segít a tervezésben. Ha jól sejtem, akkor ez azt jelenti, hogy az ország korházainak jó részében ezt kézzel intézik a főnővérek.. Vajon lenne értelme állam bácsinál egy ilyen szoftverrel kopogtatni? :D
  Csókosnak biztosan..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Körülbelül. Sok még azért itt a kérdés, kár hogy a kérdező nem aktívabb :)
  Hónap eleje is valamelyest összefügg az előző nappal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vagy egy olyan tecnikával, hogy a kiosztásnál figyelem előzőleg ki volt előző valahányban, azokat egy foglalt halmazba teszem, majd a nem foglaltakból választok, ezt a foglalást az egyéb feltételekre is valahogy alkalmazva az elvet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • random értékeket is valami bonyolult szabály szerint is ellenőrizni kell.

  ...ami figyeli a ledolgozandó ünnepnapokat, kiegyensúlyozza a nővérek nappali és éjszakai műszakait, betartja a havi ledolgozandó munkaidőt, nem várt betegség esetén pótol, aki egyik nap éjszakázott másnapra nem jó ha beosztja.

  amit viszont @*@ javasolt megkönnyítheti a főnővér munkáját.
  Annyiban viszont nem értek vele egyet hogy ezt a legegyszerűbb excelben :)

  Egy félig kész programot már küldtem a kérdezőnek 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet mindegy, ha egy random kiosztást generálunk és megnézi, hogy megfelel e a feltételnek, és ezek közül  alegjobbat valahány iteráció után kiválasztjuk ?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na, ilyenkor kell félretenni programozói énünket... és quick win-ben gondolkodni... mert mit is szeretnél elérni? Azt, hogy neki könnyebb legyen (mondjuk ne tartson órákig) - de neked se kelljen hetekig ezen dolgozni. Elég nagy nyereség, ha te mondjuk 2-3 órát dolgozol vele - és utána neki elég rá mondjuk fél óra?
  Mert ebben az esetben egy csodaszép formulás Excel sheetet lehet kreálni. Megtűzdelve conditional formattinggal... és már világít is pirosan, ha valakit túl sokszor osztott be mondjuk éjszakára és zölden, ha már valakinek megvan a havi óraszáma.

  Bal oldalon a nővérek neve előtt (hogy a nevek együtt maradjanak a beosztással) feltüntethető a ledolgozandó órák száma, mellette képlettel a beosztott órák száma - plusz külön oszlop a nappalnak és éjszakának. (Esetleg feedelhet külön sheetról a nővérek ledolgozandó óraszáma egy VLOOKUP-pal.)

  A tetejére mehet egy segédsor, ami számolja, hogy adott napra megvan-e a megfelelő számú nappalos és éjszakás nővér - szintén "világíthat" ha nincs, vagy túl sok van (még azt is meg lehet képlettel mondani, hogy hétvége vagy hétköznap, ha nincs kedve senkinek jelölni a fejlécen),

  A főnővérnek meg annyi a feladata, hogy a kis cellába ezentúl a megfelelő betűjelet teszi:
  "Sz" - szabadság, "Cs" - csúszókérés, "B" - betegség (ez is beleszámít az órákba) (ezeket amúgy is meg kéne adnia "inputként", ha program készítené az egészet). Ha ez megvan, akkor a fennmaradó helyekre írhatja, hogy "N" vagy "É" (esetleg szét is lehet szedni 2 oszlopba, ha úgy szimpatikusabb és akkor "x"-elhet is), a képletek meg mutatják, hogy kit mennyi időre osztott be (szabadsággal együtt), hogy az adott napot lefedte-e stb.

  Egyébként én transposolnám az egészet... oszlopba írnám a dátumokat - úgy az egész évre lehet egyben (kinyomtathatja mindig az aktuálisat), ráadásul havi összesítés is készíthető az egész évre rögtön stb. stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pont annyi törvénynek kell megfelelnie, mint papíros tervezés esetén.
  Ez nem atomfizika, általános iskolás matekkal megoldható a feladat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A beosztás tervezésnél egy csomó törvényi feltételnek is eleget kell tenned. Vannak erre kész programok. (Nem olcsók)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem olyan vészes. Amúgy ha egy egyszerű példán átgondolod, akkor valószínűleg azonnal látni fogod, amit korábban megfogalmaztam.í

  Legyen az első egyszerű példa. 2 ember 'A' és 'B' és vizsgáljunk csak 2 napot.
  Szabályok:
  Lehetőleg mindenki dolgozzon legalább 1 napot. Nem preferált, ha egy nap több mint 1 ember dolgozik, mivel 1 is elég lenne a munka elvégzésére.

  Legenerálod az összes lehetséges 1. napot és kiértékeled őket (lehetőségek: A, B, AB) Dolgozzon csak 'A'. (mindkettő is dolgozhatna, de az kevésbé preferált opció). Utána vegyük a 2. napot, ott is generáljuk az összes lehetséges állapotot (A, B, AB). Egyértelműen a 'B'-t választjuk, mivel ez a legjobb választás (büntetendő lenne, ha 'A' dolgozna, mert akkor B nem dolgozott egy napot sem, valamint az rossz, ha 'AB' dolgozik, hiszen kerülendő, hogy fölösleges bent legyen 2 ember). Le is generáltuk, hogy 1.nap 'A', 2.nap 'B'

   Legyen ugyanez, csak most 3 emberrel ('A', 'B', 'C'). Első nap ugyanúgy kiválsztjuk 'A'-t. Második nap viszont már két rossz közül kell választani, hogy melyik a kisebbik rossz. Vagy csak 'B' dolgozik és akkor azaz eredmény, hogy C nem dolgozott. Vagy 'BC' dolgozik, akkor viszont büntetendő, hogy egyszerre ketten bent vannak. Ilyenkor van a személyes preferencia, hogy melyik eshetőséget büntetjük kevésbé..

  Igazából a fentebb leírt módon építed fel a dolgokat, csak fitness értékekkel és leprogramozva :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a visszajelzéseket. Nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly matematikai problémával állok szemben :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De biztos, hogy van hasonló. Bár pont olyan, amire szüksége van, nem biztos. Elég bonyolultak lehet a saját szabályrendszer, valamint súlyozás (pl soft-limitek esetén), személyes preferencia függő, hogy ki mit talál rosszabb esetnek.

  Tehát ha van valami olyan rendszer, ami megfelelhet neki, az valószínűleg komplexebb megoldás lehet, ahol valamilyen külső program/leíró nyelven előre definiálni kell a szabály rendszert. Nem tudom, igazából nem ismerem a témát mélyebben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd