Sárga Csekk nyomtatása C#
2017-01-16T10:02:47+01:00
2017-01-16T18:46:26+01:00
2022-07-01T01:42:11+02:00
 • A QR kód kötelező az iCsekk befizetéshez, de én sehol nem találtam meg, hogy mit kell tartalmaznia, vagy hogy hagyományos módon be lehet-e fizetni nyomtatott csekket, ha nincs rajta QR. Bár miért ne lehetne?
  Olvass be egy sárga csekket QR olvasóval és másold le a formátumot, aztán te is nyomtathatod a saját csekkjeidre a saját QR kódjaidat, annyira nem lehet bonyolult, és akkor mindenhogyan be lehet fizetni, mint egy villanyszámlát.

  Minden olyan csekk, amelyen előre ki vannak töltve az adatok, kell hogy rendelkezzen QR-kóddal. Azokban az esetekben, amikor a kiállítás időpontjában, gépi kitöltés pillanatában a csekk megszemélyesítője nem rendelkezik minden adattal (befizető, összeg stb.), a csekkeket nem tudjuk elektronikusan feldolgozni, így azok kifizethetőségét nem tervezzük.

  iCsekk
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Magyar POSTA?

  Én már az ajánlott leveleket is futárral küldöm...

  Pénzt meg: bank, Paypal, paysafecard....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Körlevél!

  Ennél olcsóbb és egyszerűbb megoldás nem hiszem, hogy kell...


  QR kód:

  Magyar Posta Zrt. - A postai csekk QR-kód használatával az ügyfelek többsége munkaidő után fizeti be


  Mintha kötelező lenne gépi nyomtatásnál, de nem értem ennek a működését. Egy előre meghatározott helyre kell nyomtatni ezeket?

  Vagy ha ívekben kéri a csekkeket, akkor azokon rajta van? Ok, elárultam magamat, hogy ennyire múlt századi vagyok, de tényleg nem láttam egyelőre QR kódos csekket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A QR kód nem hiszem, hogy kötelező.

  Én FastReport.NET-ben és Ms Access-ben is nyomtatok csekkeket és egyiken sincsen QR kód és posta vígan elfogadja.

  W.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia, köszi

  És szerinted a QR kód kötelező jellegű? Amit én fizettem be csekket kb egy hónapja azon nem volt QR kód. De most mutatja ismerősöm és neki a villanyszámláján, biztosításán mindenén van.

  Ez akkor opcionális?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Pozícionálás kérdése az egész.

  Kell egy report komponens amiben belövöd a csekk méreteit, mezőit, majd egy adatbázisból ciklusban végig szaladva kilököd a reportnak a nyomtatandó adatokat.

  De mivel fizetni nem szeretnél érte így a leggazdaságosabb, ha csinálsz egy körleveles csekk formát word-ben, majd erre rácsatolsz egy excel táblát ami a nyomtatandó 140 tételt tartalmazza és már mehet is a nyomtatás.

  W.

  ui.: QR kódra tippem pedig egy fizetős report komponens. Pl. a FastReport.NET ezt tudja. Ez esetben a Word-ös story kilőve feléd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a helyzet hogy 140 darabot kéne megcsinálni, az nem olyan sok és ezért ismerősöm nem szeretne külön fizetni, én is találtam alternatívákat, viszont elvileg QR kódot is kell generálnia, ami engem teljesen meglepett. Elvileg az új sárga csekken az is van, viszont ezt egy programban sem látom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Semmire nem kell figyelni és azzal nyomtatsz, amivel csak akarsz.
  Célszerűbb levenni a polcról a dobozos megoldást, mint újragyártani, egy google keresés igen olcsó alternatívákat kínál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Amennyiben nem egy konkrét probléma-megoldás érdekel, hanem csak – akár kötetlenül – beszélgetni szeretnél egy témáról, mások véleménye/tapasztalata/javaslatai érdekelnek, akkor inkább a Társalgóban vesd fel a témát. Köszönöm.

  Most még áthelyeztem.


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Az egyik ismerősöm sárga csekkre szeretne nyomtatni sima nyomtatóval.
  Megkért hogy ha tudok csináljak neki hozzá egy alkalmazást, amibe beírja az adatokat és simán kinyomtatja.

  Valakinek van ezzel bármi tapasztalata? Mire kell figyelni (a méreteken kívül)?

  Egy sima winform alkalmazást akarok csinálni, formokba beírni az adatot és ezt követően ráküldeni a megfelelő méretekkel a nyomtatóra.

  (Egyáltalán legális házilag rányomtatni??)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd