User experience szempontjából ez mennyire jó ötlet?
2016-12-23T02:59:44+01:00
2016-12-24T19:12:31+01:00
2022-06-29T11:26:34+02:00
 • A két program közti kapcsolat TCP/IP-vel megy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Osztott memória vagy tcp/ip kapcsolat. Én ebben gondolkodnák.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A filmes felirat világban találsz időbélyegezőket, feliratszerkesztőket, néz meg belőlük pár tucatot, és ítéld meg nyugodtan, egyáltalán akarsz-e annyi problémát mind a nyakadba venni, amikor te csak egy lejátszót akarsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm. Ugyanakkor a lényeg nem a dalszöveg-adatbázis hiánya, hanem a két különálló program kérdése lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,

  A VLC és egyéb playerek le tudnak játszani feliratokat nem csak filmekhez, hanem audio-only tartalomhoz is. Legrosszabb esetben lehet .mp3-ból .mp4-et is konvertálni, és akkor bármelyik filmlejátszó elboldogul vele. Persze csak azért, mert már létezik olyan, nyugodtan írhatsz te is +1-et, de akadni fog vele egy rágósabb probléma.

  Dalszövegeket ugyan lehet találni neten nem keveset, de egyik sincsen időbélyegezve, és az időbélyegezés kardinális probléma. Kellene hozzá egy külön website is, ami időbélyegezve feljegyzi legalább azokat a feliratokat, amiket a community összegyűjt önszántából, mert anélkül még amit megcsinálnak, az is elkallódik. Például csinálni filmek helyett zenéknek egy olyasmi site-ot, mint a
  Subtitles - download movie and TV Series subtitles from the biggest open subtitles database

  A helyedben inkább annak ugranék neki. Lejátszót ha írsz is, amíg nyersanyag nincsen hozzá, nem lesz mire használni.

  Jó szerencsét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Legyen az az alapötlet, hogy csináltok egy zenelejátszó programocskát, mert nem elég az N db létező változat, legyen egy N+1. is. Jön az ihlet, hogy jó lenne, ha kijelezné a dalszöveget, ahogy megy a zene. Ez ugye érthető, miért kerül bele a lejátszóba. De szeretnétek azt is, hogy tudjunk benne saját időzített dalszöveget is készíteni a zenéhez. És itt jön a dilemma, mert:
  1) megcsinálhatod azt, hogy ezt a dalszövegszerkesztő funkcionalitást beszervezed magába a lejátszó programba, illetve
  2) választhatsz egy olyan megoldást is, hogy a lejátszó lesz egy külön futtatható program, illetve külön, a lejátszóhoz mellékelve a dalszövegszerkesztő szintén egy futtatható program.

  Utóbbi megoldás mellett voksoltam abból a szempontból, hogy:
  1) a lejátszó csak a lejátszásért felel, és a dalszövegszerkesztő program csak akkor töltődik be, amikor tényleg szükség van rá. Szóval nem virít ott a memóriában, ha kell, ha nem.
  2) Hátránya abból fakad, hogy a dalszövegszerkesztőnek az időzítéshez mindenképp kommunikálnia kell a lejátszóval - tudnia kell, hol tart a lejátszás, milyen hosszú a dal, stb. Szóval egy kliens-szerver architektúra rögtön befigyel. Szerencsére egy ilyen architektúra már korábban kialakításra került (ugyanis így küldi el a program a parancssori argumentumokat önmaga már futó példányának, hogy a program csak egyszer fusson - ha új zenét indítanánk el).

  Viszont felhasználói élmény szempontjából mennyire szerencsés ötlet így elkülöníteni ezt a két programot? Egyáltalán van rá hatással, hogy nem egy, hanem rögtön két program települ a gépére (ez nem látszódna az asztalon, sem a start menüben stb., hanem a lejátszónak lenne egy dalszövegszerkesztő menüpontja).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd