Hogy keresnétek munkát helyspecifikusan?
2016-11-19T11:29:55+01:00
2016-11-21T08:38:41+01:00
2022-06-29T11:31:41+02:00
 • Ja értem, neked nem is az a problémád, hogy a lakóhelyedhez közel legyen a bejárási hely, hanem a környezetben szeretnél gyönyörködni fejlesztés közben. Miért nem vállalsz el távmunkát, akkor akárhol dolgozhatsz és nézheted a tájat? Hátha ihletet kapsz és megírsz egy 3D engine-t, vagy valami.

  Egyébként nekem ilyen érzésem szokott lenni "már megint be kell jönni és itt ülni, amikor ugyanezt otthon is meg tudnám oldani". Sajnos a távmunka kultúra még itt elég gyér, de ez egy másik kérdés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Namégegyszer:

  1. Sok irodaházon kívül vannak a táblák. Odaállsz, felírod a neveket.

  2. Sok helyen bent a portán az előtérben vannak a táblák.  Bemégy, köszönsz és a legegyszerűbb utat választod. Elmondod, hogy miért vagy ott. Mondd azt, hogy az épületben dolgozó cégekkel szeretnéd felvenni a kapcsolatot de nem tudod, kik dolgoznak ott, legyenszíves segítsen ha tud.
  Ha segít, nyertél, ha nem segít, a táblákon lévő neveket akkor is fel tudod írni. Nem fognak rádlépni.

  3. Internet. Az irodaházak áltaában nem a cégek tulajdonában vannak, hanem egy ingatlanbefektető-üzemeltető kezében Szépen megnézed ezeket a honlapokat és ott is le lesz írva, hogy melyik épületben kik vannak.

  4. Internet újra. Beírod a gugliba a kívánt címet és megnézed a találatokat. Ami cégnév, az valószínűleg ott üzemel, vagy csak székhely.

  5. Megint csak a fránya internet.  www.iroda.hu és hasonló oldalakon nézed a lokációt és a képeket, ott lesz a bérlő cég neve. Ha pálmafás tengerpart, akkor az nem a Kálvin téren lesz. Ha a Kálvin tér izgat, az Aegon-hoz sétálj be. Ott sokan dolgoznak, mindenféle embert keresnek. (leginkább persze fizető ügyfelet )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyenkor nyugodtan mondd meg a portasnak, hogy allast keresel. Lehet, hogy meg segiteni is tud...

  Ide jott par kinai egyetemista kinezetu forma, fenykepeztek minden fele. Letelepedesi kotvenyesek voltak. Na a sok fenykepezest vették a terfigyelo kamerak is es aztan kaptak rendôri felugyeletet loool. Bementek az etterembe enni es még ida is kovették ôket a rendorok.
  Eddig ugy gondoktam, hogy ilyen aktiv fogadtatas csak Eszak-Koreaban van, de tevedtem :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • neked nem volt még olyan érzésed egyik reggel, hogy "de szép épület, de jó lenne itt dolgozni, van ott terasz, ki lehet állni, lehet csodálni a várost!" - és szomorúan folytattad az utadat egy szűk, fűtetlen bérlakási irodába? Mondjuk kinézem a Kálvin teret, van ott egy jónagy irodaház. Milyen jó lenne ott dolgozni, mert onnan könnyen elérek más helyeket, van ebédelési lehetőség, és nem mondjuk Mátyáshegyre felmenni, ahol egy busztól függsz, és csak sorházak vannak amerre a szem ellát... na, most lehet hangosan röhögni

  (és akkor most az ilyenkor jövő trollkodó magaslabdákat, "te hülye, nem kilátni mész oda, hanem dolgozni" akkor most vegyük úgy, hogy elsütöttük)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igen, ez oké, csak sajnos nem úgy megy, hogy odamegyek és felirom / lefényképezem a cégneveket, mert a portás rögtön megkérdezi hogy kit keresek, illetve kiküld...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért is baj az, ha valaki nem akarja a fél életét a közlekedéssel tölteni? Ez nem csak kényelem, hanem célfüggvény,  fontossági sorrend, első szűrő. Majd ha nem talál helyben megfelelőt, akkor lép kettőt és a végén lehet, hogy 100 km-re fog eljárni. Ha van két nagyjából azonos ajánlatod, Te inkább a messzebb lévőt választanád?

  Csak elsőre furcsa, hogy nem szakértelem alapján keres munkaadót, de lehet, hogy portás szeretne lenni, és az mindenütt kell, vagy pl. gondoz valakit otthon, tanul, stb. és nem mehet el messzebbre.

  Hiba elsőre ítélkezni, habár én is megteszem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elromlott a villamos? Van, aki 100 km-ről jár be minden nap dolgozni, ennyire ne legyünk már kényelmesek, hogy a szomszéd kerületbe se tudunk átmenni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Láttál már ilyen irodaházat személyesen? Kis táblák vannak a bejáratnál kint vagy bent, a bérlők (cégek) nevével. Na azokat nem szabad felírni, mert akkor tudni fogod kik dolgoznak ott.  Azután lehet a neten a honlapjukon a karrier és kapcsolat menüket nézegetni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Adj fel hirdetést a GPS koordinátákkal és özönleni fognak a megkeresések, meglátod! Ja, és a LinkedIn-es profilodon is tüntesd fel, mert a munkaadók mindig GPS koordináta alapján szűrnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kene egy otthonterkep.hu cegekre is, mi? :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Céget alapítok....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk eldöntöttétek, hogy x, z, y téri irodaházban szeretnétek dolgozni. Vagy legyen közel a Deák térhez. Ilyenkor hogyan keresnétek? Mert jelenleg csak "fordítva" tudok keresni: megtalálom a céget, aztán kuka, mert külkerületben van pl.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd