Spring hátrányok?
2016-11-18T19:17:57+01:00
2016-11-29T20:54:01+01:00
2022-06-29T11:31:28+02:00
 • Tud valaki bármilyen hátrányt a Springnek a JavaEE-vel szemben?

  Nem teljesen ugyanarról a rétegről beszélünk, tehát valamennyire almát akarsz a körtével hasonlítani. Általában azt szokták felhozni, hogy a JavaEE az kvázi ipari szabvány ami az iparági résztvevők konszenzusa alapján alakult ki míg a Spring egy cég köré csoportosul.

  De sajna az utóbbi 1-2 évben már nem merném azt mondani hogy a JavaEE esetén tényleg megvan az ipari részvevők konszenzusa és kicsit kétséges a JavaEE jövője is közép és hosszútávon, mivel az Oracle az utóbbi időben nagyon csendben volt egy jó ideig vele kapcsolatban. Nem tudom most végül megszólaltak-e már róla, rémlik valamit emlegetni hogy a következő generáció a Cloud irányába megy el, de nem tudom mi az aktuális helyzet.

  Szóval ez a konkrét irányvonal az összehasonlításra kicsit ingoványos talaj mostanság.

  Lefedettség szerint általában mindkettő eléggé lefedi a jellemzően használt technológiákat.

  JNDI és JMX kezelés: nem tudom mit hallottál róla, vagy mire gondolsz, de egyik sem feketemágia önmagában sem, és a Spring hátrányául semmiképp nem hoznám fel egyiket sem, mert mindkettőn keresztüli információ és vezérlés megosztást biztosítja... szóval nem tudom mire gondolhatsz hátrányként itt.

  Teljesítmény: na ez egy érdekesebb kérdés. Itt már rengetegszer hallottam igazi profikat azt mondani, hogy a Spring nagyon lassú a sok overhead miatt. De nem tudom, hogy a JEE-re ugyanez igaz vagy sem.

  Ha a rendszeredet megfelelően tervezed meg, akkor gondolom mindkettő bekonfigurálható úgy hogy komolyabb overhead-et a tényleges fizikai okokból adódó költséghez (hálózati kommunikáció és az op rendszer és alatta lévő rétegek költsége) képest ne tapasztalj.

  De igazi ultra-low-latency rendszerhez mindkettő túl lassú. Ott már amit lehet elvesznek az útból, Spring/Jee csak az első, de igyekeznek az op rendszer hívásokat is elkerülni és közvetlenül a hardverrel vagy annak driverével kommunikálni, és lehetőleg buffereken és azokon belüli indexeken keresztül natív hívások nélkül, mivel az ahhoz szükséges context switch is túl drága lehet.

  De ez nem a te területed, ha ezt a kérdést fel kellett tenned.

  Emellett viszont van rengeteg más, a teljesítményt befolyásoló egyéb tényező, kezdve a saját kódoddal, folytatva a logolásra használt technológiával és a logoló kódod struktúrájával, és így tovább.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • upppppp!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valaki csak találkozott már ezzel? 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Tud valaki bármilyen hátrányt a Springnek a JavaEE-vel szemben? Én vmi jndi kezelést, jmx kezelést és bean-ek scope kezelést hallottam. Továbbá van performancia különbség a két framework között? Vagy egyes részei között? Pl. Spring AOP vs JavaEE interceptors
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd