Hogyan is csináljam?

Hogyan is csináljam?
2016-11-17T22:55:06+01:00
2016-12-07T21:22:37+01:00
2022-10-20T02:45:33+02:00
 • hogy úgy állítjátok be, mintha azt mondanám, hogy az egyetem fölösleges.

  Példákat, példákat. Hol állítottuk?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez nagyobb motiváció, mint ami egy egyetemnek van (arra, hogy értelmes munkaerőt képezzen belőled). De mégegyszer, nem tartom rossz dolognak az egyetemet, csak a felvetésre reagálok.
  Na cs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Neked még válaszolok, szerencsére csak Finroddal zártam le a dolgot.

  Neked is ideje lenne, ha kihúznád a fejed onnan ahova dugtad.

  Folyamatosan arra hivatkozol, hogy én állítottam valamit, hogy te mondtál valamit, amit állításod szerint nem mondtál.

  Szeretném ha konkrét példákat hoznál rá, hogy hol állítottam be hamisan azt, hogy te mit mondtál.

  Ha ezt nem teszed, akkor továbbra is csak az a szituáció, hogy nem vagy képes bizonyítani azt amit mondasz, és olyanokkal vádolod meg a vitapartneredet, amit valójában csak te követsz el.

  Ha valamiről amit más állít, azt mondod az ellenkezője igaz, akkor cáfold meg logikailag. Az hogy ellentmondasz az csak meleg levegő. Az hogy ellentmondasz, és megtiltod hogy válaszoljanak rá, az meg tenyérbemászó.

  Ha meg valamit állítasz, akkor támaszd alá érvekkel és bizonyítékokkal, mert anélkül megint csak meleg levegő.

  Ha pedig valamit másról állítasz hogy csinált, akkor támaszd alá bizonyítékokkal. Ha meg erre nem vagy hajlandó, akkor menj máshova és rágalmazz másokat.

  Ha pedig nem bírod, hogy másnak más véleménye van és el is mondja, akkor vagy győzd meg az ellenkezőjéről, vagy ne, de ne rágalmazd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja, igen, még azt is, hogy az egyetem sem mindenható. Mondjuk ezzel úgy tűnik, hogy egyetértetek, annak ellenére, hogy úgy állítjátok be, mintha azt mondanám, hogy az egyetem fölösleges.
  Bocs, de mennem kell, eddig tudtam csak foglalkozni veletek. Szívesen és jó szórakozást a továbbiakra!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Én csak azt mondom, hogy nem igaz, hogy zsákutcába vezet."

  Meg mondtál még jó néhány egyebet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az akkor lenne, ha elhitetnék, hogy mindent megkapok, de ezt eddig csak te és Finrod hittétek el

  Nem, mi nem ezt hittük, mi több korábban is állítottunk, hogy egy oktatási intézmény sem ad meg mindent, hanem szerintem pl. egyetem mellé is kell 5-6 év tapasztalat.

  Én mindössze annyit állítottam arról amit a gyakorlatorientált intézményekben kapsz, hogy 5 év múlva értéktelen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Arra gondoltam amit irtal, hogy a cegeket kicsit is erdekli hogy neked jo legyen, azon tul hogy meglegyen a ROI rajtad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem, de ha van konkrétum, amire kváncsi vagy, mondd és arról megmondom, hogy elhiszem-e. Igazából nem tudom miről beszélsz, mert amit mondtam, arról egy rahedli cikket olvastam, marketingüzenetként még nem találkoztam vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért lenne? Lefektetted a tényeket, a trivialitáshoz nincs mit hozzátenni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De mikor mondtam én azt, hogy itt mindent megkapok? Én csak azt mondom, hogy nem igaz, hogy zsákutcába vezet. Az akkor lenne, ha elhitetnék, hogy mindent megkapok, de ezt eddig csak te és Finrod hittétek el :D (mondjuk hogy nektek ki mondta, azt nem tudom)
  Érik az a hely a listán.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát tartalmi hozzáfűznivalód nincs, ugye?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jézusom, nagy szavak. Majd szólok, amikor bezárt a suli, hogy mondhasd, hogy te szóltál előre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mert végülis azt sem ismeri fel egyre több munkahely (főleg techcégek), hogy az a jó neki, ha az ott dolgozóknak jó

  Te minden marketing uzenetet elhiszel?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért menne a codecool csődbe?

  Ők egy piaci igényt elégítenek ki: a cégekét. Ugye nem gondolod komolyan, hogy másfél-két millió esetleg soha meg nem kapott forintba kerül tanulónként egy oktatási intézmény infrastruktúráját, új licencigényét, és oktatóinak fejlődését és fizetését finanszírozni?

  Nyugodj meg hogy a cégek sokkal több pénzt tesznek bele, mint a hallgatók. Ergo a cégek piaci igényei lesznek szem előtt tartva, nem a tieid.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egyetemen tanultak arra jók, hogy a világról egy átfogó és mintákkal teli képed legyen. A jó mérnök, ha megtanulta és elsajátította a szemléletet, akkor bármilyen másik mérnöki területre portolni tudja azt. Tudja, hogy mit keressen, milyen jellegű lesz az, amit tudni kell, a közös matek és fizika absztrakt jellegét és természetét már ismeri, és tudja, hogy néznek ki a jó válaszok a kérdésekre. Meg egyáltalán melyek a jó kérdések. Ehhez egy elméleti és világnézeti hátország kell. Codecool-on ilyesmit nem kapsz meg, mert arra az emberek egy részének még az 5 év egyetem sem elég.
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Mondjuk neked sem sokáig, ahogy haladnak a dolgok... Te is kezded azt, hogy olyan dolgokkal vitatkozol, amit nem mondtam, pl hogy felesleges az egyetemi képzés.

  Ismételten megkérnélek, hogy mutasd meg hol állítottam, hogy te ezt mondtad.

  Az hogy te felhozod egy mondatomat egy postból (2016.11.26. 13:32) amiben elmagyarázom neked válaszul a postodra (2016.11.26. 11:03) amiben kérdezel/reflektálsz valamit egy postra (2016.11.25. 22:09) vonatkozóan ami Nova76-nak szólt és én elmagyarázom, hogy mit állítottam abban a postban ami Nova76-nak szólt, azt légy szíves ne próbáld úgy beállítani mint hogy én azt mondom, hogy te valamit állítottál. Ott elmagyaráztam hogy mit írtam Nova76-nak, miután belefolytál abba a szálba, de ne hagyd figyelmen kívül hogy az eredeti állítások nem neked szóltak, akkor sem, ha abban az egy postban elfelejtettem az egyes szám második személyt egyes szám harmadik személyre módosítani.

  Az idézett postok megtekinthetők a következő linken:

  https://prog.hu/tarsalgo/?fid=195094&op=history&no=128&pop=1
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Oké ebben kiegyezhetünk. Nem is azt mondom, hogy mindenre elég az elmélet, amit itt kapunk, hanem azt, hogy ettől nem vagyunk elvágva a lehetőségektől. Lehet, hogy annyi lehetőségünk nem lesz, mint egy egyetemen végzett programozónak, de a zsákutca túlzás (tudom, nem te mondtad).

  Mégis mi az a lehetőségmennyiség, ami már nem zsákutca? Mennyi lehrtősége van egy egyetemen végzett valakinek és mennyi mondjuk egy codecoolernek? Ezeket igazából senki nem tudja...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tőke logikájának mély meg nem értése az, amit te mutatsz. Na, hát erre jó az egyetem, hogy ne csak szakbarbár legyél. A tanfolyam csak addig lesz, amíg a cégnek jó. Az első perctől, hogy nekik nem éri meg (függetlenül attól, hogy neked megéri-e), már nem lesz. Ez a kötelessége a részvényesek felé, mert ha nem ezt csinálja, akkor csökken az érték, romlanak a részvénypozik és az ilyen dubitoergosumok kedvéért senki nem akar bukni a pénzén, mert senkijük nem vagy te.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jaj, a gonosz cégek, azok csak kiszipolyoznak. Mert végülis azt sem ismeri fel egyre több munkahely (főleg techcégek), hogy az a jó neki, ha az ott dolgozóknak jó. És persze a codecoolnak is az a terve, hogy néhány évfolyam után csődbe megy, mert nem nyújtja azt, amit vállalt. Igen, pont ilyen szemlélet miatt lett az év üzletembere néhány éve Magyarországon az egyik alapító és ezért ölnek folyamatosan egyre több pénzt a suli fejlesztésébe.
  Hagyjuk már...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem lehet fejlődni, de specialista marad. Amit te zsákutcának mondasz, az általános értelemben nem az, de az tény, hogy lesz egy tudás és szemléletbeli "üvegplafon", amit egy-két kivételtől eltekintve egyik sem tud átlépni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Hát de, bizony, az, hogy egy gyakorlatorientált képzés (mondjuk a codecool) nem megfelelő alap a hosszútávú fejlődésre, az egy hipotézis."

  De, lehet alapja egy hosszútávú fejlődésnek. De nem bármilyennek. Elméleti alapozásnak kevés. Ennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Világos, de közben majd halad a korral.

  Szerintem ez nem igazán lehetséges önerőből.

  Én ezt úgy látom, hogy próbál lépést tartani egy eleve 5-10 évvel hátrányban lévő valamivel, ami az általánosan elterjedt eszközkészlet, de az nem a korral haladás.

  A korral haladás az lenne, ha élvonalbeli technológiákat ismer meg, esetleg újakat fejleszt (értsd új szakmai értéket teremt).

  Ha nem ezt teszi, ha nem képes a lemaradását egy elegendően kicsi szint alá csökkenteni (értsd felzárkózni az élvonalhoz), arra mondom, hogy szerintem zsákutcában van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Neked még válaszolok, szerencsére csak Finroddal zártam le a dolgot.
  Mondjuk neked sem sokáig, ahogy haladnak a dolgok... Te is kezded azt, hogy olyan dolgokkal vitatkozol, amit nem mondtam, pl hogy felesleges az egyetemi képzés.

  Hát de, bizony, az, hogy egy gyakorlatorientált képzés (mondjuk a codecool) nem megfelelő alap a hosszútávú fejlődésre, az egy hipotézis. Persze megpróbálhatod bebizonyítani, hogy tény...

  Tudom, hogy nem szép dolog személyeskedni, de én legalább ezt sem tényként közlöm, hanem csak utalgatok arra, hogy esetleg máshol vannak problémák :D
  Ellentétben azzal, hogy ti tényként kezelitek a véleményeteket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Nem azt mondtam, hogy ő lesz elavult 5 év múlva, hanem a technológia amit megtanítanak neki, az lesz elavult."

  Világos, de közben majd halad a korral. Keretrendszert tanulni bármikor lehet, gyerek mellett otthon is. De alapokat nem, mert az átlagnak épp, hogy sikerül úgy nappalin, hogy más dolga sincs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem én is ezt írtam a szabtech-es példával, de lehet, hogy tévedek.

  Az igazat megvallva, én ennél szűkebb eltérésre gondoltam, hogy azt sem nagyon tudja a diák megítélni.

  8 évig tanítottam a BME-n, szóval nem állt szándékomban leinkompetensezni magam.

  Az a post igazából nem válaszolni akart neked, hanem kibővíteni a mondandódat, csak logikailag ide illett, ezért nem az eredetileg panaszkodónak válaszoltam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • " Egyáltalán nem az a szemlélet, hogy jól begyakoroltatják azt, ami ma kell, aztán menjünk Isten hírével, mint ahogyan azt néhányan képzelik."

  Persze, mivel hogy a cégek úgy általában karitatív szervezetek és az a céljuk, hogy neked minél jobb legyen, a tulajdonosok profitjával ellentétben is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezekkel nagyrészt egyetértek, én csak azt mondom, hogy nem kell mindenkinek egyetemre menni / egyetemet végezni. Akkor sem, ha programozásból szeretne megélni.
  Nekem pl most nő be a fejem lágya (nem 18-23 éves vagyok, de szerencsére még 30 alatt), de az állami féléveim elfogytak, nem tudok és nem is akarok most még 3-5 évet szívni egy harmadik egyetemmel. Azért választottam többek között a codecool-t, mert azért ez mégiscsak több, mint egy bootcamp, nameg csak utólag kell fizetni. 18 hónapba azért sokminden belefér, nem hiszem, hogy ez zsákutca lenne. Nekünk senki nem mondja, hogy mindent tudni fogunk, ahogy kikerülünk innen. Azt mondják, hogy alkalmasok leszünk junior fejlesztői munkára (és ezt garantálják is: nem kell visszafizetni a képzés díját, ha nem tudnak elhelyezni 3 hónapon belül). Egyébként pedig amellett, hogy gyakorlatorientált a tananyag, a folyamatos tanulásra és önképzésre ösztönöznek. Egyáltalán nem az a szemlélet, hogy jól begyakoroltatják azt, ami ma kell, aztán menjünk Isten hírével, mint ahogyan azt néhányan képzelik.

  Igen, tudom, hogy más jelentése is van egy egyetemi diplomának, mint a cím, amivel jár. Én pont annyira vagyok lusta, mint amennyire okos, ezt aláírom :D
  De azért van ebben a kombinációban potenciál, elvégre nagy gyakorlatom van a lehető legoptimálisabb megoldások megtalálására :D

  Az említett gyakvezető egyébként egy 40-es fickó volt, biztosan nem felsőbbéves/frissdiplomás, ilyesmi (nem csak a kora miatt). Másrészt szerintem pont az alapokat kellene a legmagasabb színvonalon tanítani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De, valamilyet lehet, mert az évek során folyamatosan az adott technológia szakértője lesz.

  Nem azt mondtam, hogy ő lesz elavult 5 év múlva, hanem a technológia amit megtanítanak neki, az lesz elavult.

  Mivel csak jelenleg is elterjedt technológiákat oktatnak, az elterjedéshez képesti 5 év élettartam a technológiára nagyjából reális.

  Ha emellett új és új dolgokat tanul meg, akkor ő nem lesz elavult.

  De az hogy ő új és új dolgokat tanul meg, az önerőből család és munka mellett, külső anyagi támogatása nélkül nagyon irreális, pláne hogy az élvonalbeli technológiák általában csak pénzért hozzáférhetők, tanulhatók. Az egyetem adja ezt az anyagi erőforrást a pálya elején. A cégek leginkább csak 1-1 kulcsembernek finanszírozzák a folyamatos fejlődést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De ugye két teljesen különböző dologról beszélünk akkor, amikor azt mondjuk, hogy az egyetemek általában sz*rt sem érnek, vagy amikor azt mondjuk, hogy x egyetem akkor és ott épp nem volt oké. Csak mert az előbbi elvi probléma, az utóbbi pedig eseti.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a kisegítő oktató nem feltétlenül a saját szakterületén segít ki.

  Szerintem én is ezt írtam a szabtech-es példával, de lehet, hogy tévedek.

  A maradék kb. annyi, hogy demonstrátor voltál - igen, van ilyen, de azért a többiek (egyetemi alkalmazottak, doktoranduszok) többen vannak.

  De ettől még hiba azt gondolni, hogy az egyetemen csak inkompetens emberek vannak.

  8 évig tanítottam a BME-n, szóval nem állt szándékomban leinkompetensezni magam.
  A programozás gyakorlatok megszervezése minden félévben egy külön tortúra, és egyrészt muszáj feltölteni a gyakorlatokat (szóval olyannak is kell mennie, aki szívesebben csinálna bármi mást), másrészt az oktatás is vándorol néhány tanszék és ember között, ezért a kiadott segédletek is váltakoznak, ami a minőségükre is kihat. Szóval aki kevésbé van benne a témában és kifog egy "lazább" vezető oktatót, kevésbé kidolgozott tanrenddel+segédletekkel, annak el bírom képzelni, hogy nagy szívás lesz az egész, és ez esetleg csak az első gyakorlatokon+égéseken derül majd csak ki a számára.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd