Szoftverfejlesztő vizsga!
2016-10-25T18:10:34+02:00
2016-10-26T09:28:44+02:00
2022-06-29T11:36:54+02:00
 • Attól függ. Azért szerintem egy microsoftos minősítés lényegesen többet ér mint egy OKJ. Amúgy én is inkább az egyetemet csinálnám végig, más kérdés hogy a villamosmérnökin-e, ha valaki nem vonzódik a hardverezéshez akkor nem biztos, hogy ez kell neki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én általánosségban a diploma és az egyetem mellett vagyok, viszont neked lehet, hogy nem jó választás (az egyéni helyzet figyelembe vétele mellett is vagyok). Azt kell eldöntened, hogy "sima" programozó akarsz-e lenni, vagy mérnök. Ha az utóbbi, akkor sajnos az egyetemet el kell végezni, ha az előbbi, akkor nem. Szerintem fölösleges megcsinálni egy mérnöki diplomát ahhoz, hogy sima programozói állásokat találj, mert előbb-utóbb jöhet egy feladat, ahol kevés lesz a felületesen és kényszerből (érdekből) elvégzett mérnöki diploma. Magyarul fölösleges úgy tenned egy diploma lobogtatásával, hogy mérnök vagy, amikor tudásod/érdeklődésed/képességeid alapján nem vagy az. Esetleg átjelentkezhetsz progmatra, ha amúgy nem a matekkal van bajod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Legalább a topic nevét olvasd már el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 2 év elvesztegetett idő, ami helyett a 2 év munkatapasztalat sokkal jobban mutat a CV-ben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olvasd el mégegyszer a nyitó posztot figyelmesen.
  Egy noname vizsgánál mindig erősebb lesz egy állami OKJ az önéletrajzban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Annak nem sok értelme van. (Legalábbis azon ismerőseim tárgyi tudása, akik anno a 2 éves OKJ után kikerültek papírral a kézben, eléggé a nullát súrolta.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A felvételi tájékoztatóban benne vannak az OKJ-s szoftverfejlesztői képzések (legalábbis 10 éve még benne voltak..) , ha van egy a közelben, próbálj meg rá pót felvételizni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én azért megcsinálnám legalább a BSC-t. Nagyon sok helyen főleg multiknál azért számít az, hogy van diplomád és sokszor még az is, hogy milyen.
  Mellesleg nagyon sokan úgy néznek egy diplomára, hogy "meg tudta csinálni" míg egy befejezetlen egyetem eléggé negatív. Egyből jönnek a miért hagyta abba kérdések:
  "talán nem volt elé okos hozzá"
  "talán nem volt elég kitartása hozzá"
  Mellesleg magának az egyetemnek van egy nagyon jelentős szemlélet formáló mivolta is és persze megtanulsz "sz.pni" is :)
  Szóval kitartás és inkább fejezd be.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nézd meg a braininghub oldalát, hátha ilyesmire gondoltál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Szeretem ha valamire nem tudok rájönni,és ülhetek fölötte egy darabig."

  Ez alapján üdv a hobbi programozók csapatában, de ha dolgozni is akarsz, ott nem lehet ám ennyit gondolkodni, tegnapra kész kell lenni, na ezért nem foglalkoztatom én sem magam állandóra valahol, hanem csak projekctekben gondolkodom, azt is olyat, ami nem sietős, így megvan az öröm a sok gondolkodásban, ami végül is lételemem nekem is. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tisztel fórumozók!

     Villamosmérnöki karra járok,ám gyűlölöm.Annyi előnye volt az eddig eltöltött 1 évemnek az egyetemen,hogy megismerkedtem a programozással!Érdeklődnék,hogy tudtok-e javasolni olyan,szoftverfejlesztő(JAVA)vizsgákat,melyek elérhetők számomra itthon.Az sem probléma ha külföldi vizsga,de egy magyar központban letehető.A programozás nekem örömet okoz,élvezem.Szeretem ha valamire nem tudok rájönni,és ülhetek fölötte egy darabig.Nem kérdéses számomra,hogy ezzel szeretnék foglalkozni.Ám szeretnék,valamiféle papírt a tudásomról.Egyetemi diploma nem mozgat meg,úgy gondolom,birtokában lehetek annak a tudásnak BSC-s diploma nélkül is(SŐŐŐT).Az Oracle vizsgákról mi a véleményetek?Mennyire érné meg a mai állás szerint letenni őket?Hiszen tudjuk,hogy nem igazán támogatják már az appleteket a böngészők.Engem leginkább applikáció fejlesztés érdekelne. Ötletem rengeteg van,jelenleg tanulási fázisban vagyok,hogy megvalósíthassam őket.A válaszaitokat előre is hálásan köszönöm!

        Üdv: TP.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd