Valószínűleg maradhatnak majd az informatikusok (is) Nagy-Britanniában
2016-08-24T15:24:40+02:00
2016-08-27T02:11:30+02:00
2022-07-19T01:27:31+02:00
 • Értem az elveidet (rózsaszín ködös ifjúságomban hasonlókat szóltam volna ).

  Van egy olyan, hogy az állam joghatósága alá tartoznak a polgárai.
  Szerencsés országokban ez jogok és kötelezettségek kiegyensúlyozott egysége, rendszere.
  A polgároknak nagy szabadsága van ma már (nem volt mindig így a történelemben és szerencsére mára nagyon előretört a liberalizmus, ami a jogokat kiharcolta ).

  Vagyis polgárok szintjén betartja az állama szabályait (ami jó esetben az állam összes polgárának valamiféle kiegyensúlyozott érdeke) vagy lemond az állampolgárságáról, kilép a joghatóság alól, és másik állam polgársága alá lép, márha az fogadja.

  Vagyis az állam a polgárait erőforrásnak tekinti és egy másik országgal tartott gazdasági kapcsolataiban ezt számolja (igen forintosítja az embereket... sokat változott a világ, de továbbra is csak áruk maradtunk).

  Sokféle gazdasági kapcsolat van két ország között (jelen kérdésnél az EU vs. GB) és ezek egyenlege alapján vagy kiegyensúlyozott vagy sem a gazdasági szabályok rendszere.
  Ha valamelyik állam jobban jár a kapcsolatban, mint a másik, akkor az politikai vérmérséklettől vagy politikai helyzettől függően módosít a szabályokon. És egy végtelen ciklusban finomítja a két állam a kapcsolatát, örökös küzdelemben.

  Kínos, de a "nemzetek csatájában" a polgárok (ez érdekeik) csak cserélhető, eldobható kiskatonák, nem sokat számítanak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ha a GB "mazsolázik", akkor attól kezdve nem kölcsönösen előnyös az üzlet."

  Ezt az inverz logikát ... Pont attól kölcsönösen előnyös, hogy mindenki csak azt fogadja el, amivel egyetért. Ha az EU-nak nem tetszik, hogy anglia csak az értelmes embereket veszi át, akkor ne engedje meg az állampolgárainak, hogy oda utazzanak! :D Ha te kötelezni akarod a szomszédodat bármire is, akkor te leszel az agresszor, nem a szomszédod. AZ EU-s munkavállaló oda akar menni dolgozni, anglia meg beengedi, akiről úgy gondolja, hogy számára hasznos. Az EU itt annyit tehet, hogy kiszáll a saját gazdaságának a terrorizálásából és akkor hirtelen az emberek majd nem akarnak elmenni innen, mert itt is fellendül a gazdaság. GB meg nem szeretet szolgálat és egyik ország se tartozik a többinek semmivel, az országok nem szívességet tesznek egymásnak, hanem üzletet kötnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Britek meg nincsenek ránk utalva, úgy ahogy mi őrájuk.

  Az én elképzelésemben GB abból él jól, hogy összekötő kapocs az USA és az EU között.
  Olyan 'itt is vagyok, ott is vagyok' játékot űz.
  Vagyis igazából az EU-ból él... az a valódi táptalaja a sikereinek.
  Ha az EU teljesen elzárkózna, akkor az USA-nak sem érne meg sokat, csak mint egy kis plusz piac és külső tartomány.
  Vagyis ha nem akarja viselni az árát a sikere alapjának, na az nagy gond, mert válaszul meglepetések érhetik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • kölcsönösen előnyös megállapodások

  Itt a lényeg.
  Ha a GB "mazsolázik", akkor attól kezdve nem kölcsönösen előnyös az üzlet.
  Erre az EU csak annyit tud tenni, hogy vagy kikényszeríti az "árukapcsolást" vagy az EU is kiválaszt valami "mazsolát", ami neki kedvezőbb és megköveteli.

  Ha a képzett munkaerőt elcsábítja a GB azt még elfogadják, ha elvisz valamennyi "munkanélküli jelöltet" is az EU-ból, de hogy csak a jó munkás és a GDP növekedés jelenjen meg a GB oldalán, az EU-nál meg a munkanélküli és a képzett munkaerő hiánya... na az nem fair biznisz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A gazdasági érdekekkel ez nem összeegyeztethető. Ha te cukrász vagy, akkor az az érdeked, hogy a pék nálad vásároljon. A péknek meg az az érdeke, hogy te nála vásárolj. A pék se veszi meg a sz*r sütieidet, meg te se veszed meg a pék sz*r kenyereit. Ha ezért egymáson bosszút áltok mindketten a saját bizniszeteket teszitek tönkre. A gazdaság működésének és a piaci növekedésnek a kölcsönösen előnyös megállapodások képezik az alapját. Az országok pénzből élnek, ami a gazdaság lefölözéséből van. Aki elkezd gáncsoskodni az tönkremegy. A Britek meg nincsenek ránk utalva, úgy ahogy mi őrájuk. Ezt pont az mutatja, hogy ők léptek le és nem mi dobtuk ki őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olvass eggyel ezen komment alatt.
  Csomagban van a munkaerő, a szolgáltatások és áruk szabad áramlásával.
  Ha szemezgetnek a munkaerőből, akkor az EU szemezgetni fog az áruk és szolgáltatások csoportjából, pl. ha elszipkázzák az értékes munkaerőt és nem vesznek át szakképzetleneket mellé, akkor pl. a banki szolgáltatások nem mehetnek át az EU határon valamiféle adminisztratív kötöttség ill. adó nélkül... na a City örülni fog az ilyesminek. 
  Vagy esetleg felmondják a kettős adóztatás szabályozását, amivel kikényszerítik hogy azonnal vagy állampolgárként vagy sehogy vesznek át EU-s munkaerőt ill hazatessékelik vele az angolokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valamint nem válogathatnak az emberek között: áruk és szolgáltatások, munkaerő szabad áramlása, ez náluk is csomagban van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindegyik romlani fog. És ez BRExit nélkül is így lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az angolok minden szinten profitálni fognak a brexitből

  Azert arra kivancsi leszek, hogy par ev mulva hol fog elhelyezkedni London a penzugyi kozpontok ranglistajan. Es hogy mondjuk ezzel parhuzamosan mennyit valtozik Frankfurt es Luxemburg helyzete. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A beengedés az ő döntésük. Különösen most, hogy kilépnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért még kérdéses mi lesz, a norvégok sem ingyen kapják az olcsó munkaerőt, annak ellenére, hogy nem EU tagok, nettó befizetők.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aki az index cikkekből tájékozódik annak ez meglepetés volt. Az angolok minden szinten profitálni fognak a brexitből, még a politikusaik balfaszkodása ellenére is. Sokkal jobb tárgyalási pozíciójuk van, megmarad számukra minden pozitívum, amit az EU nyújtott és megszabadulhattak a kötöttségektől. A jó munkaerőt meg minden ország beengedi EU-tól függetlenül. Csak az álliberális szennylapok erőltették azt a narratívát
  , hogy itt bármiféle rasszista, nacionalista ideológia szerepet játszik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak halkan jegyzem meg, hogy a programozók közt is... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lent a szerb határnál is hasonló az arány. :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Teljesen igazad van. A vak is látja, hogy a börtönlakók 80%-a férfi, a terroristák 90%-a szintén az. És ezt mégis eltitkolják ezek a gonosz liberálisok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bizony! Politikailag inkorrekt értelmet! :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ilyen esetekben egészen új értelmet nyer, hogy "valljál színt". :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Isten ments, hogy ilyenre celozzak, mert az maga lenne a rasszizmus! :) (Kivéve persze, ha sötétkék vagyok, akkor nem gond )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jól értem, most arra célzol, hogy minden ember kék, csak vannak a világoskékek meg a sötétkékek, és az utóbbiak kapcsán szemet szúrt valami, amivel nem rokonszenvezel. :)

  Csak azért írtam egy rövidebb verziót, mert valami giga nagy bullshit-et toltál. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az embereket - hasonlokeppen barmi mas dologhoz - azok a tulajdonsagok kulonboztetik meg egymastol, mely tulajdonsagok nem ugyanolyanok az osszes emberre nezve.

  Vannak viszont olyan tulajdonsagok, amelyek kulonbsegenek az eszrevetele a liberalis nezopont alapjan politikailag inkorrekt.
  Ezen tulajdonsagok es egy masik tulajdonsag - mint jelen esetben a munkakedv - kozotti korrelacio megfigyelése pedig már maga a nácizmus. (Már szinte hallom is a barna bakancsok csattogását es az egyforma egyenruhák suhogását, brrrrrr XD)

  Viszont ha olyan dolgok tulajdonsagait korrelaljuk, amelyeket a mostani politikai r3ndszerek nem szabalyoznak, akkor nagyon is hatasos lehet ezen korrelaciok felfedezese: peldaul ha egy paradicsom zöld, akkor nem eszed meg, mert nem jo az ize. Persze ilyenkor a zolden ero paradicsomok, amelyen zold sain mellett is finomak, azok fel fognak haborodni, de staisztikai alapon jobban jarsz, ha a pi4osakat veszed meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az embereket nem az különbözteti meg, hogy hol születtek vagy hogy hol élnek, hol dolgoznak. Vannak akik dolgozni szeretnek, mások pedig ingyenélni. Az előbbieket mindenhol szivesen látják, utóbbiból meg amúgyis mindenhol van elég.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a 38% a komoly, amelyik tamogatja a kepzetlenek bearamlasat. Ok bizonyos dolgokban azert nagyon is kepzettek: hitterites, reprodukcio, eletmuveszet, no-go zona epites...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ezt az aluliskolázott információhiányban szenvedő lakosság akarta korábban is. Nem mellesleg a politikai pártok is őket találják meg rendszerint mert könnyen befolyásolhatók.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyilván eredetileg is elsősorban a képzetleneket akarták eltávolítani, csak ha benne maradnak az EU-ban, akkor nem válogathatnak, így meg igen. Ráadásul a kilépésnek lesznek más, hosszú távú előnyei is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Aztat el!
  XD

  Ma South parkot fogok nezni, az lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • eddig az volt hogy elveszik a munkát. lépjunk ki, polish vermin go home. most meg maradjanak.

  Most akkor menjunk, maradjunk mi legyen?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd