BME-Mechatronika vs OE-Mérnök Informatikus

BME-Mechatronika vs OE-Mérnök Informatikus
2016-08-22T21:08:50+02:00
2016-08-22T21:12:54+02:00
2022-10-20T06:30:37+02:00
 • Ha tényleg nincs semmi tapasztalatod az Msc inkább hátrány lesz, mint előny.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Szakmai pályafutásomat erőteljesen befolyásoló dologban szeretném a fórumozók tanácsát kikérni. Egy féléve Óbudai Egyetemen Mérnök Informatikus Msc-t végzek, estin. Mivel vegyészmérnök bsc-vel vettek fel, és legnagyobb jóindulattal is csak hobbi szinten foglalkoztam programozással, ezért a BME Mechatronikai mérnök Msc felvételit is beadtam ezt követően, biztosítékként, hogy ha problémáim lennének az új egyetemen.
  Pár hete jött az értesítés, hogy BME mechatronika msc-re is felvételt nyertem, így a sors választás elé állított. 
  Azt tudom, hogy programozni szeretnék hátralévő életemben, de ugyanakkor hiányzik a BME ahol az utóbbi 4 év oroszlán részét töltöttem, valamint a kollégium is. Esti informatikus képzést a kényszer szülte, mivel a nappalin nem indult. 0 releváns szakmai tapasztalattal még állás után se mertem nézni, csak a tanulásra koncentráltam, meg is lett minden tárgyam.
  Mivel a BME-n nappali képzésen tudok tanulni, így gyakornoki pozícióra lehetne lehetőségem (amelyhez többnyire feltétel a nappalis jogviszony).

  Összegezve: Mivel visszavágyom a BME-re, szerintetek Mechatronikai Mérnökként (amely a gépész karon van) mennyivel romlanának a munkaerőpiaci kilátásaim a szoftverfejlesztők körében az OE Mérnök Informatikushoz képest?
  Kicsit hosszú lett. Köszönöm előre is a tanácsokat!

  Üdv,
  PI
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd