Linuxos C#/.NET fejlesztőt keresek
2016-08-11T11:32:02+02:00
2016-08-15T14:24:04+02:00
2022-07-19T03:57:51+02:00
 • Szóval...

  - C#/.NET fejlesztőt szeretnénk. Ezen megkötésnek elsődleges oka, hogy a forrás C#-ban íródott.
  - A Mono framework ismerete szintén feltétel. Ez nyilván azért van, mert a proginak Linux alatt kell működnie.  
  - Portolásnak más nyelvre pl. python, perl, C/C++ stb. jelenleg nem látjuk értelmét. Egyrészt az eredeti implementációval nincs semmi bajunk. Másrészről kb. 30e sort átportolni/újraírni beletellene egy kis időbe. 
  - Alapvetően a problémára szeretnénk koncentrálni: az alkalmazást a mono frameworkkel LInuxon nem tudjuk elindítani.
  - precíz munkavégzés szintén feltétel: ahogy a mostani példa is mutatja. Adott egy nagyjából rendesen megírt cucc, amit azonban mégsem egyszerű használatba venni, mert maradt benne némi gány. Egy hozzáértő ember ezeket pik-pak ki fogja tudni nekünk pucolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Való igaz, elég régen C++-oztam huzamosabb ideig. De akkortájt nem is a pointerezés fájt a legjobban, hanem a nagyon szűk standard könyvtár. Ha bármit akartál, elő kellett venned egy külső könyvtárat. GUI kellett ? Ott volt a wxWidgets (leánykori nevén wxWindows), de ő már Pl. nem az standard könyvtárban lévő string osztályt használta, hanem volt neki saját wxString-je. Qt ugyanez volt pepitában. A kisebb egyéb könyvtárakcskák pedig leginkább csak a char *-ot ismerték. Ráadásul, ha nem akartál 50 megás futtatható binárist minden létező libbel statikusan linkelve, akkor a deployment sem volt annyira egyszerű.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Napjainkban a mono még mindig elég problémás Linux alatt.

  Őszintén szólva, nem tudom mi a problémád vele. De ha olyan méretű szoftvereket meg lehet benne írni mint a monodevelop, illetve olyan cuccok használják (ráadásul a jó régi változatát) mint a Unity3D, akkor annyira problémás nem lehet.

  Azt meg, hogy a python problémás lenne linux alatt nem tudom honnan vetted.

  Nem csak linux alatt, általában véve problémás. Egyrészt a tetűlassú default implementáció, de ide sorolnám azt is, hogy  a mai napig nem sikerült átállni a 3.x-es verzióra, pedig nem tegnap jöttek ki azzal sem. Ezzel együtt a legtöbb linuxban a 2.x a default, és szinte mindenki ezt használja, és egy csomó minden nincs is meg 3.x alatt.

  A python-t és a perl-t meg azért hoztam elő, mert mind a kettő ügyes szkript nyelv.

  A python valóban ügyes script nyelv, a perl inkább ősi mint ügyes. És igen, valóban van egy rakás feladat amire való, leginkább arra amire a perl: kisebb scriptek összerakására. Ebből a szempontból amúgy nem igazán értettem anno a microsoftot: mi a fenének szívatja magát (és mindenki mást) a powershellel, ahelyett hogy simán csinált volna egy python implementációt a .NET fölé.

  Lehet hogy újdonságot mondok, de én a feladathoz szoktam nyelvet választani az általam ismertek közül.

  Pontosan.

  Egyébbként a C/C++ csak a (f)asm tudja überelni, de ahhoz nincs se időm, se türelmem és az ügyfél sem fizetné meg.

  Sebességben igen. Csak vannak más szempontok is, ami miatt viszont nem célszerű választani. Pl. bankok ritkán keresnek C++ fejlesztőt, és ez nem véletlen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hat elobb meg kene neznem. El tudod kuldeni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg nem lehet .NET core-t telepíteni és egy az egyben áthúzni linux-ra, amire pedig telepíti a .NET core-t? Nem tudom, nem értek hozzá, csak most eszembe juttott, hogy mivel konzol cucc, így is működhet 0 sor átírással.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A mono linux alatt semmivel sem problémásabb mint a python.

  3500-ból való mono riportból vetted a megállapításaidat? Napjainkban a mono még mindig elég problémás Linux alatt. Azt meg, hogy a python problémás lenne linux alatt nem tudom honnan vetted.

  Én arra reagáltam, hogy ha Linux alatt kell futnia, akkor szerintem értelmetlen mono appot írni. Célszerűbb mindjárt C/C++ -ban megírni az egészet.

  A python-t és a perl-t meg azért hoztam elő, mert mind a kettő ügyes szkript nyelv. Ha olyan a feladat, akkor Linux alá ésszerű ezek közül  valamelyikben megírni.

  Lehet hogy újdonságot mondok, de én a feladathoz szoktam nyelvet választani az általam ismertek közül. Egyébbként a C/C++ csak a (f)asm tudja überelni, de ahhoz nincs se időm, se türelmem és az ügyfél sem fizetné meg.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem le vagy maradva a modern C++-al kapcsolatban. Tökéletesen megfelelő nagyon sok egyéb területen is.. (nem a pointerezésről szól a nyelv)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A mono linux alatt semmivel sem problémásabb mint a python. Amellett alsó hangon is kb. 10x olyan gyors. A C++ persze még gyorsabb, épeszű ember C++-t csak arra használ amire nagyon muszáj: Pl. játékprogramok 3D motorja, adatbázisszerver.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mono-val nincs semmi baj.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy sima konzol alkalmazásról van szó

  Ha már úgy is meg kell "buherálni" a C# appot. Nem lenne egyszerűbb és ésszerűbb az egészet átírni unix/linux-os C vagy C++ -ra és elfelejteni a mono-t?

  A forrás Visual Studio 2005-ben némi problémával lefordul,

  Ha már ilyen problémás win alatt is, akkor az egészet újra kellene iratnod.

  A cuccnak Linux alatt kell működnie.

  Akkor meg pláne (el) felejthető a C# és a mono. Linux alatt szóba jöhet a python és a perl is a C/C++ mellett, persze attól függ, hogy mit csinál az alkalmazás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kb. hány sor?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,

  A cuccnak Linux alatt kell működnie. Egy sima konzol alkalmazásról van szó, amit C#-ban fejleszettek. A forrás Visual Studio 2005-ben némi problémával lefordul, keletkezik egy .exe, ami Windows 10 alatt elindul. Linux alatt ez az exe a monoval nem fut.

  A C#/.NET fejlesztőtől (akit keresek), elődlegesen azt szeretném kérni, hogy ezt a fordítási és futtatási problémát segítsen megoldani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem jelentkezz privátban (ahogy írva van) és ha szimpi vagy, akkor elbeszélgettek a munkaadóval/m egbízóval a részlezekről. Nem árajánlatot kért, amihez pontosan kellene ismerni minden tészletet.
  Ha meg nem akatsz jelentkezni, akkor a francnak kéred ide a full specifikációt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehat a platformfuggo scriptnyelv az C# es tobb info nincs? Tehat hogy mukodjon Linux alatt is vagy mindenhol?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Multiplatform játékot segítő cheat programot kell írnia, platformfüggő scriptnyelven.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello,

  Mi a feladatod?

  http://patrikx3.ddns.net
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Keresek egy Mono-t is ismerő C#/.NET fejlesztőt egy rövid feladathoz:

  Van egy windowson rendesen működő progi, amit elviekben Linuxon monoval is futtatható, illetve megvan a Visual Studioban fejlesztett forrás is. Ezt szeretném Linuxon rendesen fordíthatóvá és futtathatóvá varázsoltatni, továbbá lenne egy-két apróbb módosítás is, plusz kellene írni egy rövid felhasználói dokumentációt is.

  Precíz munkavégzés elvárt, továbbá előny, ha a jelentkező sokat játszott kedveltebb számítógépes játékokkal, és a játék során fellépő nehézségekkor nem riadt vissza némi programozástól.

  Jelentkezés privátban, javadalmazás megegyezés alapján.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd