Több pénzt kaphatnak majd a fejlesztők mobilos app-jaikért

Több pénzt kaphatnak majd a fejlesztők mobilos app-jaikért
2016-06-09T08:33:45+02:00
2016-06-11T11:17:23+02:00
2022-10-20T10:05:38+02:00
 • No de hát havi hány centet ér egy átlagos alkalmazás?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És tegyük azt is hozzá, hogy a google legfőbb bevételi forrása a droidból valószínűleg a Play. Ezzel szemben az Apple a store mellett telefonok megvásárlásakor is jól lehúzza a lúzereket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nyilván egy szolgáltatás több pénzt hoz, mint egy egyszeri kifizetés, és ezt úgy tálalják, hogy több pénzt kapnak a fejlesztők, ami igaz is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ő arról beszél, hogy az Apple meg a Google rabol, mert szerinte monopóliumuk van az alkalmazásboltokra a platformjaikon. És így nincs, illetve nem is lehet verseny pl. abban, hogy az alkalmazásboltok hány százalékot nyúlnak le jutalékként a maguk számára.

  Ez egyébként csak az Apple esetében állja meg a helyét, mert a Google nem korlátozza más alkalmazásboltok párhuzamos vagy akár kizárólag elérését sem Android alól. Sőt, nem a Google az aki értékesíti a készüléket és a rendszert a végfelhasználók felé - így ha bármilyen korlátozás és él a készülékeken az alkalmazásboltok vonatkozásában, az a gyártó sara és felelőssége, nem a Google-é.

  Függetlenül attól, hogy azért a de facto közel-monopóliuma valóban megvan neki, illetve a Play Store-nak is Androidon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez igaz, de azok a fejlesztők munkaórákat ölnek abba, hogy az az alkalmazás, amit  majd mi fogunk használni jó legyen. Te dolgoznál ingyen, harasoft? Mondjuk teszem azt 3-4 hónapig?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak gondoljunk bele, ki létesíthet még az adott platformokra boltot?


  Az Apple esetében nem tudom, mi a helyzet, de eddig szinte minden androidos telefonomon és tabletemen (azért jópár volt már) volt előtelepített app a vendor saját appstore-jához. 

  Alapvetően persze egyetértek, csak azért muszáj volt rámutatnom.

  edit:
  Egy gyors guglizás eredményeképp találtam ezt a cikket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem mintha ez eleve nem lenne így is rablás! Csak gondoljunk bele, ki létesíthet még az adott platformokra boltot? Miért nem támadja ezt a versenyfelügyelet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd