Netbeans git helyi biztonsági másolathoz
2016-05-17T15:14:17+02:00
2016-05-17T15:50:19+02:00
2022-07-21T22:03:40+02:00
 • Ami még lényeges lehet, windows 7 az oprendszer.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazából még csak témakört se találtam, ahova a kérdésem való, de hátha így is megtalálja aki tudja a választ.
  Netbeans IDE 8.1-ben programozom, és használjuk a GIT-et melóra. Tetszik a dolog, ezért arra gondoltam, a "céges" projectek mellett sajáthoz is használom. Mivel a forráskód nem publikus, ezért nem kívánom felhőbe felküldeni, saját gépemen oldanám meg.

  Mi van most:
  Saját PC-n fut webszerver, egy folderben a kód amiben fejlesztek, a localhost-on tesztelek, ha frankó ftp-vel megy fel élesbe. 

  Amit szeretnék elérni:
  1. változáskövetés revert stb funkcióval.
  2. elkülöníteni a fejlesztői fázis kódják a végleges kódtól a gépemen. Backup funkcióként működne.

  Hogy követhető legyen, az E:\www -n van a fejlesztői állapot, az S:\local_git -re menne a végleges backup, ftp meg ftp.

  Itt tartok most:
  Csináltam az S:-re egy versioning/Initializing Git Repository - a jelenlegi project-ből nyitva. Le is generálta a .git struktúrát, de se commit se semmit nem tudtam csinálni. Szóval ez így nem jó.

  Csináltam a jelenlegi E: folderre egy versioning/Initializing Git Repository ami létrehozta a .git foldert benne. Megy a verziókövetés, tudok commitolni, bár szerettem volna ezt a .git könyvtárat is máshol tárolni, de mindegy. Szóval 1. pont pipa.

  Kellene akkor backup, erre elvileg a remote / push szolgálna a commit után. Itt webes tárhelyeket lehet neki megadni, én viszont azt szeretném, hogy ha a gépemen egy folder (S:) lenne ez a remote hely. Próbáltam megadni neki a reposity URL-nél a file:/S:/ stb módon a foldert, de nem felel meg neki, ott nem azt várja. 
  "Cannot connect to the remote repository at file:///s:/local_git/"
  Igen, 3 ///, így volt eredetileg, de amúgy kettővel se megy. Backslash-el sem.
  NO ITT AKADTAM EL.

  Valami megoldási javaslat, hogy tudnám a git commit/remote push párost felhasználni arra, hogy a saját gépem elszeparált részére mintegy backupot generáljak a végleges forráskódnak?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd