Adatfeldolgozás, windows form, wpf
2016-05-15T10:59:11+02:00
2016-05-15T18:22:19+02:00
2022-07-21T22:03:40+02:00
 • A WPF fejlesztése sem állt le, pont a legutóbbi .NET-ben jöttek hozzá fejlesztések. A winforms tényleg eléggé halott. A WPF és az UAP közt a különbséget igazából főleg az utóbbit érintő korlátozások adják. Ezért nem látsz benne Entity Frameworköt. A jó hír az, hogy SQLite-od viszont lehet, és ott is tudsz linqzni, ha csak lokálisan is. De ennek pont ez a koncepciója (legalábbis jelenleg), azaz az UAP valójában egy mobilos app ami sandboxban fut - akár desktopon, akár telefonon, akár x-boxon, és adatokat max. lokálisan kezel, adatbáziskezelőhöz nem fér hozzá,viszont mindenféle webes szolgáltatáson keresztül beszélget a Nagy Testvérrel. Ez szerintem a te esetedben amúgy pont elég is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pontosan: Akinek készül, van Exchange servere, melyen Outlook üzeneteket küld, fogad.
  Ehhez kell alkalmazás asztali gépekre, mely segít a küldés, fogadás lebonyolításában
  Szűri, hogy mely levél kinek jött(Outlook-os dll-el kezelhető, ahogy láttam).
  S rögzít leveleket, ügyfeleket, folyamat pontokat(ki mikor kinek küldött) stb.

  Akkor ha jól értettem, szerinted a WPF-et lenne érdemes kezelni.

  Járok C# tanfolyamra, ott az oktató azt mondta, WPF helyett használjak Universal App-ot, mert az tudja ugyanazt és a WPF-et nem fejleszti a windows, de Ms sql, EF 6-ot nem találom sehol a Universal App-ban.

  Megbizható a WPF ilyen területen?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attól függ mit akarsz és hogyan. Ha kétrétegű appot, azaz a progid közvetlenül fér hozzá az SQL szerverhez, akkor WPF vagy windows forms. Mind a kettővel meg lehet oldani, de a winforms már picit elavult. Én a wpf és entity framework párost használnám - már persze ha nem webes felületet választanék mondjuk egy asp.net MVC és entity framework párossal. Az universal app akkor jó, ha van egy alkalmazásszervered az adatbázisszerver és a programod között, mivel amennyire én tudom ez utóbbival a dolgok jelen állása szerint nem tudsz EF-et használni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok
  Programozási feladatom a következő lenne
  Vannak ügyfelek, levelek (Exchange server, oulook), ezeket szeretném C#-os programban Ms SQL-ben tárolni, illetve annak segítségével kezelni. 
  Felmerült bennem a kérdés, hogy mi alapján érdemes eldönteni, windows form, WPF, vagy Universal App felületet használjak(Utóbbin valahogy nem igazán tudom, hogy lehet elérni a Ms sql-t).
  Megvalósítanák levél megjelenítésére, szerkesztésére, csatolás, cimzettek felületet is.
  Köszönöm
  iolah2
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd