ACCES-Raktáralkalmazás
2004-11-09T15:09:39+01:00
2005-01-06T14:20:21+01:00
2022-07-19T06:52:38+02:00
 • Ha meg mindenáron VB applet akkor eseménykezelten meg tudod tanulni. A helpben van egy csomó példa gyakorlatilag össze lehet ollozni. A formodra rakjál vezérlőgombot, a megnyomásnál meg jelöld ki a kódot. Ha ez megvan akkor a VB applet feljön és ott tudsz kavarni. Nem kell hozzá gyakorlatilag semmiféle tudás. A helpben minden benne van. Ha elküldöd a címed akkor megdoblak pár példával

  Üdv
  Laca
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na szia!

  Az access az nagyon jó a kezdeti lépések végrahajtására, csak ne akarj többszöri szürést végrehajtani, mert nagyobb rekordállományoknál nem müködik normálisan. Az SQL utasítások felét pedig nem hajtja végre a VB application. Nyilván üzleti megfontolások alapján le van hülyítve. Ha valakinek más tapasztalata van akkor azt Én is szivesen meghallgatom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem bántás, de nekem a példák fájtak.
  miért kellene ehhez vb?
  ha nem accesst használnád, akkor ki merném jelenteni:
  "SQLben mindent meg lehet csinálni", namármost összeadni lehet, "másiktáblábanugyanazt a nevet" (normalizálni kell)

  a lehető legbarátibb és jószándékubb hanghordozással kérlek, hogy vásárolj egy idevágó könyvet, biztos hogy olcsóbb mint venni egy kész programot és felfogható hobbinak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vásárlásról szó sem lehet, hiszen épp ez a lényeg, hogy én valósítsam meg magát az egészet. Azért Acces és nem más adatbázis kezelő, mert tulajdonképpen ez eléggé alapszintű, a többihez képest, sőt sokmindent nem is lehet benne megvalósítani. Amihez viszont kell nem kell ennél fejlettebb eszköz. Valójában már kész van csak, magát az automatizmus részeit nem tudom megvalósítani. pl. hogy ha egy termék nevét beírva az űrlapban egy másik táblában is letárolja ugyanezt a nevet, valamint a darabszámokkal vannak fennakadásaim- ugyanis VB-kód nélkül soha nem fog kivonni összeadni.Ha lenne estleg ötletek akkor szívesen várom azokat, kb már 3 hete bénázok vele. Előre is köszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért nem veszel egyet készen ? Olcsóbban jössz ki mint ha nekiállsz accessben hegeszteni egyet magadnak. Pláne ha nem vagy profi. Arról nem is szólva hogy a fájl alapú dolgok mint az access is finoman szólva nem igazán optimálisan használhatók hálózatban, mostanság a microsoft is inkább lehülyített SQL szervert ad a fejlesztőeszközei mellé a régebben favorizált access motor helyett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Remek!
  Mennyi pénzed van?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • miért, milyen speckó dolog van benne, amihez nem elég az access alapban?

  lehet, hogy muszáj lesz megtanulni a VB-t alapszinten.

  .:eleven:.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy egyszerű raktár alkalmazást szeretnék megvalósítani ACCES-ben,(Termékek Vétel-Eladás) ,de sajnos VB-ben nem tudok programozni. Márpedig az adatok változásaihoz nem elég makrót létrehozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd