Java Software fejlesztőket keresünk!

Java Software fejlesztőket keresünk!
2004-11-09T08:53:14+01:00
2004-11-10T14:17:46+01:00
2022-11-01T08:20:37+01:00

 • Önálló munkára való készség
  Team munkában való részvétel képessége

  A kettő nem üti egymást egy kicsit?


  Nem igazan. Az hatarozottan nem art, ha csapatban is tudsz dolgozni (nem fogsz mast hatraltatni, es egyutt tudsz dolgozni massal, tekintettel tudsz lenni masra) ES onalloan is tudsz dolgozni (nem kell patyolgatni, es esetleg egy nagyobb darab feladatot rad lehet bizni es kepes vagy hatekonyan es jol megoldani).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Például egy felvételi interjún nincs joga megkérdezni a HR-esnek, hogy "bocsánat, Ön nő vagy férfi"? De még azt sincs joga tudni, hogy hány éves vagy. (Csak hogy hányban születtél...)

  Ha csak az illető nem mozgott túl sokat közel fénysebességen, akkor az egyik adat elég nagy pontossággal számítható a másikból...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért pontosítanék! Felvételi eljárás során a munkaadó tehet fel a jelölt hobbijával, sőt egészségügyi állapotával kapcsolatos kérdéseket, de erre a jelöltnek nem kell válaszolnia. Az más kérdés, hogy mire vezet az, hogy ha megtagadja a választ... Itt azonban nem lehet belekötni a munkaadóba, perrel fenyegetőzni ilyenkor marhaság.

  Viszont, ha valakit csak arra hivatkozva bocsátanak el, hogy cigarettázik/alkoholista/drogfüggő, akkor a munkaadó nagyot hibázik, mert az egészségügyi állapot/szokások - néhány speciális kivételtől eltekintve - nem jogalap a munkaszerződés felbontásához. Ha az lenne, akkor az AIDS-ben szenvedőeket is ki lehetne simán rugni. Ha csak erre hivatkozik a munkaadó, akkor a munkaügyi pert el fogja veszíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • OK, én voltam a hülye.

  Azt hittem, a magánéletet védik a törvények. Hogy a munkáltatónak nincs köze hozzá, hogy - amennyiben a munkámat jól végzem - mit csinálok a szabadidőmben. Hogy dohányzom, drogozom, templomba járok vagy szélsőjobbos újságot olvasok, az mind mind a magánügyem, mert a szabadidő az enyém.

  Nem így van, a munkáltató ez alapján is szűrhet (szűr is), és a törvény nem védi meg a szabadságjogaimat. Mi több, a a munkáltató még fel is ajánlja, hogy segít megváltoztatni az életemet hogy megfeleljen az Ő normáinak.

  Ha ezek után bárki megkérdezné, tudomány vagy művészet-e a programozás, meg tudom válaszolni: egyik sem, hanem egyszerű rabszolgamunka.

  (Többet nem postolok a témába, épp eleget idegesítettem magam rajta)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tisztel Hölgyek / Urak,

  Ha valakit azért küldenek el munkahelyéről (vagy épen azért nem alkalmazzák) mert dohányzik az nem számit negatív diszkriminációnak.
  Egyéb iránt alkoholistákat vagy drogfüggőket sem szívesen alkalmaznánk.
  Érdemes megjegyezni, hogy más országokban, ahol dolgozunk, ott ez már rég természetes...
  Természetesen ha valaki a követelményeknek tökéletesen megfelel, s hajlandó leszokni, akkor ebben szívesen támogatjuk és segítjük, úgyhogy várjuk minden kedves érdeklődő jelentkezését.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Önálló munkára való készség
  Team munkában való részvétel képessége


  A kettő nem üti egymást egy kicsit?

  egy fiatal, dinamikus csapat

  Ez milyen korhatárt jelent magyarul?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ember, kellett ez neked? már két topicban megy a flame párhuzamosan erről az egyszerű kitételről. ezt inkább a javalist-re nyomd föl. itt úgy sem találsz olyan embert aki megfelene a lenti követelményeknek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem ennek az egesznek semmi koze a munkaidohoz. Ugyanis jogod van, sot eloiras, hogy orankent 10 perc egeszsegugyi szunetet vegyel. Szal dohanyozni lehet.
  Ami miatt megis kiirjak ezt, szvsz nem mas, mint hogy a dohanyzas azokra is hatassal van, akik nem csinaljak. Mert levegot kell venni. Es b@romi karos. Es falra tudok maszni attol, hogy a dohanyosok sirnak, hogy nem csinalhatjak barhol a szenvedejuket. Meg jo hogy nem, ha egyszer azt is mergezik, aki amugy nem mergezi magat.
  Mellesleg meg ez szvsz nem tekintheto diszkriminacionak, mivel nem olyan dolog, amin nem tudsz valtoztatni. Nem arrol van szo, hogy nem kek a szemed, vagy nem feher vagy, hanem valami olyasmirol, amirol te dontesz.
  Egyebkent nem kell felreeteni, nincs semmi bajom a dohanyosokkal. Es vannak dohanyos haverjaim is. De ok legalabb megkerdik, hogy zavar-e, vagy ha utcan vagyunk, es felem fujja a szel a fustot, atmennek a masik oldalra...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt egész egyszerüen csak arról van szó, hogy ha egy dohányzó embert vesznek fel, akkor az elég sokszor kimegy az elötérbe, utcára, vagy mittoménhova, ahol lehet dohányozni, és elszivja a cigijét. Namost, akinek napi több doboz az adagja az vélhetöen elég sokat lesz távol a munkaasztalától, és vajmi keveset fog dolgozni.
  A munkáltatót marhára nem érdekli, hogy most Te valójában dohányzol vagy nem, öt az érdekli, hogy minél többet termelj. És ha félóránként megszakitod a munkádat, akkor az nem lesz valami hatékony...
  Ily módon simán megteheti, hogy a dohányzókat elküldi a fenébe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt nem az alkotmánynak kellene tartalmaznia különben, hanem a munkajognak


  Az emberi alapjogokat az alkotmány garantálja. A munkajog vonatkozó szabályai az alkotmány alaprendelkezéseit, elgondolásait, elveit alkalmazzák speciális esetekre.

  Például egy felvételi interjún nincs joga megkérdezni a HR-esnek, hogy "bocsánat, Ön nő vagy férfi"? De még azt sincs joga tudni, hogy hány éves vagy. (Csak hogy hányban születtél...) De ezek a néha furcsa szabályok csupán az alkotmány szellemiségét tükrözik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én túl naív vagyok ehhez, de úgy gondolnám, hogy egy állásra történő pályázatot csak szakmai szempontok szerint lenne szabad elbírálni, minden más ok diszkriminatív lehet. A szakmai szempontba simán befér a végzettség / gyakorlat, egyes helyeken akár a megjelenésre tett elemi kitételek, de pl. egy programozó szakmai kvalitásait nem befolyásolja, hogy dohányzik-e.

  Ezt nem az alkotmánynak kellene tartalmaznia különben, hanem a munkajognak, de nem vagyok jogász, nem értek hozzá. Sajnos el tudom képzelni, hogy tényleg nem szabályozza semmi, és legközelebb pl. a szemüvegeseket fogják majd kizárni a szaftos ASP-s fejlesztésekből...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • el fogtok utasítani, mert dohányzom. És akkor hajrá pereskedés


  Miféle pereskedés?

  Manapság sokan félreértik a diszkrimináció fogalmát. Az alkotmány valóban tiltja a nemre, korra, fajra, vallásra vonatkozó megkülönböztetést. A dohányzást akárhogy nézem, nem látom a szövegben...

  Ilyen gondolatmenet alapján miféle dolog az, hogy diszkriminálják a szakirányú felsőfokú végzettséggel (bocsánat: "végzetség" a hirdetés szerint...) nem rendelkezőket? Mi az, hogy 6 elemivel nem lehet jelentkezni?!?! Vagy mi az, hogy diszkriminálják a megbízhatatlanokat? Ebből csúnya-csúnya pereskedés lesz!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én nem dohányzom és még jáva fejlesztő sem vagyok

  de:
  lehetséges, hogy dohányzás helyett munkaidoben vedeljek mint az allat (alkoholt) !?

  valamit valamiért
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Esetleg még bele lehetne venni a követelmények közé ilyesmiket is:

  - szereti a spenótot és jó pfát vág hozzá amikor eszi...
  - nem nő, főleg nem szőke (vagy ha mégis, akkor legalább 90 a mellbősége...)
  - Fradi drukker
  - épp fogazat
  stb.

  Én nem dohányzok, de ez szerintem is durva...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én jelentkeznék, de ti meg el fogtok utasítani, mert dohányzom. És akkor hajrá pereskedés

  Ivn
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Integrált rendszerek fejlesztéséhez nemdohányzó munkatársat keresünk magas szintű szakmai ismeretekkel rendelkező
  -SW fejlesztőket, programozókat
  -SW tervezőket, programozó matematikusokat
  -SW fejlesztőket adatbázis fejlesztési ismerettel

  Pályakezdő, friss diplomások jelentkezését is várjuk!

  Leendő munkatársaink egy fiatal, dinamikus csapat tagjaiként, fognak részt venni több pénzügyi rendszer megvalósításában a tervezésétől egészen a követésig.

  A pozíciók betöltéséhez az alábbi ismeretek, képességek nélkülözhetetlenek:

  Java (J2EE, JSP, Servlet, EJB, RMI, JDBC)
  CORBA
  SQL
  XML
  Valamely fejlesztési módszertanban szerzett jártasság (UML, RUP, OMT)
  Web alkalmazások fejlesztésében szerzett gyakorlat
  DB2 vagy Oracle használatában szerzett gyakorlat

  További elvárások:
  Szakirányú felsőfokú végzetség (SW fejlesztő mérnök, programozó-, program tervező matematikus végzettség előny)
  Dokumentációs készség
  Jó problémamegoldó képesség
  Pontos, igényes munkavégzés
  Önálló munkára való készség
  Team munkában való részvétel képessége
  Nagy munkabírás, megbízhatóság

  További előnyt jelentenek a különböző módszertanok, design patterns, refactoring és más tervezési módszerek, Message Queuing, Middleware technológiák,
  valamint a CVS, Lotus, Websphere termékcsalád,pl. MQSeries és Wokflow, Rational termékek ismerete, használatának gyakorlata,
  jakarta projekt ismerete (Struts, Ant, stb.)

  A szakirodalom valamint a tanfolyamok, képzések megértési szintjének megfelelő angol nyelvtudás elengedhetetlen feltétel.

  Jelentkezni a info@bytetronics.hu címre küldött szakmai önéletrajzzal lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd