Infografika: Ennyien keresnek milliókat mobilos alkalmazásokkal

Infografika: Ennyien keresnek milliókat mobilos alkalmazásokkal
2015-11-28T11:13:43+01:00
2015-12-02T20:29:47+01:00
2022-10-21T02:30:37+02:00
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Pareto elvet itt is meg lehet találni. A bevétel döntő részét a feltöltők kis hányada viszi el. Az ok már régóta tudott: a toplistára kerülés drága, tőke kell hozzá. Az pedig nincs az egyéni feltöltőnek.
  Ha már toplistás lett az app, onnan indul az önbeteljesítő jóslat, hiszen mindenki onnan válogat, mert "biztos azért van ott, mert jobb mint amelyik nincs ott".

  Csakhogy a toplistára kerülés mára egy külön tudomány lett, amit ugyanúgy meg kell finanszírozni, mint pl. a marketinget. Reviewerek bombázása, célzott hírdetések, online újságokban ismertetők, és mág ezer trükk biztosan. Láttam kínai videót, ahol  a hölgyek előtt volt 100-200 ájjfon fejenként és nyomogatták sorba mindegyiken a sokpontos vevői értékeléseket megrendelésre. Innen kezdve csak PÉNZ kérdése, hogy hány ilyen egységet állítasz munkába.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem már az sem egyértelmű, hogy a statisztika fejlesztő cégekről szól, vagy termékekről (amelyek értelemszerűen több termék-egy cég  relációban vannak).
  Merthogy néhány éve meg olyan cikket lehetett olvasni a mobil app piacról, hogy néhány sikertörténeten kívül persze, nem az egyedi/kis sw fejlesztő cégek viszik el a bevétel nagyját, hanem néhány nagy cég (értelem szerűen általában több/sok címmel).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Talán teljes kimutatás ha nem is kell, de azért azt lássuk be, hogy a túl sok demagógia sem mindig a fejlődés kulcsa. Abban is lehet átesni a ló túloldalára. Dióhéjban az informatikában sem kell több dezinformáció, mint a többi üzletágban, ha egyensúlyban kellene tartani a gazdaságot. Szerintem ez a cikk már kicsit túlzás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most komolyan, jobb lenne ha teljes költségkimutatás, adóbevallás stb. lenne csatolva a cikkhez cégenként lebontva? Annyira negatívak vagytok. Pörög az ipar, és motiválóan hathat a fejlesztőkre egy-két ilyen infografika. Ennél többet nem kell belelátni szerintem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak akkor lájkolhatsz ha már van legalább 50 hozzászólásod -50 - Hogyan tudom törölni a fiókomat ezen az oldalon????
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak akkor lájkolhatsz ha már van legalább 50 hozzászólásod
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez tartja életben az iparágat, lehet hogy 100.000 dollárból csinál 16milliárdot vagy 0-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem hatásvadász reklám a mobil fejlesztői termékeket áruló cégek finanszírozásában. Egy árva szó sincsen arról, hogy akik azokat az appokat fejlesztették, hány sikertelen appot fejlesztettek ki, amiből a tapasztalataikat gyűjthették. Mennyi idő, pénz, bizalom ment el azokra összesen, ami talán már egy életen át sem fog többé megtérülni. És mire végre lett egy "befutott" app, annak is vannak üzemeltetési költségei, szóval egyáltalán az legalább tényleg nyereséges? Vagy csak még veszteségesebb lett, mint a megelőző appok együttvéve?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gumicsont.
  Imádom, amikor számokat dobálnak, de nem adnak viszonyítási alapot. Pl. Hány fizetős (vagy reklámbevétellel operáló) appból álltak össze az abszolút értékek? De ha százalékosan megadják, azt is érteném. így magukban ezek az adatok nem adatok, csak annak látszanak.

  A hivatkozott korábbi topik sokkal informatívabb volt. (a hozzászólásokkal együtt)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd