Visual Studio telepítési hiba

Visual Studio telepítési hiba
2015-10-29T09:01:00+01:00
2016-01-20T09:20:27+01:00
2022-10-20T17:05:37+02:00
 • Valamilyen komponens sérült lehet, uninstall/reinstall nyilván megoldja.

  Viszont javaslom, hogy akkor már tegyél fel egy újabbat: Visual Studio Community 2015. Ez az Express utódja, így ez is ingyenes és több mindent tud.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Idő közben sikerült még egy ilyet produkálni :)
  Cserébe megszűnt az előző probléma és berakott egy csomó plusz dolgot a projectbe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Sziasztok. Nem szerettem volna új topikot nyitni, ezért itt kérdezem, hogy mivel lehetne orvosolni azt a hibát, hogy a VB2010-ben nem jelennek meg a Properties ablakban a textbox és listbox kijelölésekor a kijelölt elem tulajdonságai. Pontosabban az előzőleg kijelölt marad ott. A kurzor meg villog az átméretező nyilak képeivel (de csak akkor, ha ezen elemek közül van kijelölve valamelyik). Ha kisebb méret/teljes méret-et választok, akkor kissé szétesik a kép (de csak ha az említett elemek közül van valamelyik kiválasztva). Gép újraindítása sem használt.
  Azóta van ez így, amióta sikerült túlcsordulást előidéznem az egyik textboxban. Ha érdekes lehet, akkor a kódot is meg tudom adni, hogy mi futott épp.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • ln -s /usr/bin/emacs /usr/local/bin/emacsemacs
  és lesz..... nevenapja minden hét 5. napján.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mert emacs az emacs

  Milyen fura... van olyan név, hogy Vivi, de olyan nincs, hogy Emacsemacs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért egy emacs-ot ne akarjunk már összehasonlítani egy Visual Studioval. :)

  Ezt rosszul írtad: "egy Visual Studiot ne akarjunk összahasonlítani az emacs-al". Mert emacs az emacs. A felturbózott és általam konfigurált már több mint IDE, egy fél op rendszer és egy életérzés.

  Mással foglalkozom, ezért nincsenek sdk könyvtárak a gépemen. Régebben mikor még az e17 wm volt a gépemen nézegettem az ELF könyvtárakat, próbálgattam ezt-azt, de gyorsan meguntam.

  Az ilyesmik: SQL Server: MSSQL grafikus kezelőfelülettel mindig tetszenek.... A pg-t is consolból használom vagy a psycopg2 modullal. Mobilom is Blackberry 9500 Storm.

  Ezzel assz'em elmondtam mindent.

  --[ui. most tesztelgettem a cyborghawk-ot. Marad egy ideig a teszt gépemen. Kipróbálhatod
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért egy emacs-ot ne akarjunk már összehasonlítani egy Visual Studioval. :)

  De ha kíváncsi vagy a VS 2015 nettó méretére, az 2,92 GB.
  Ez következőket tartalmazza:
  - C#: (Windows Universal, Windows 8, Classic Desktop, Web, Android - csak előkészítve, további csomagokat igényel -, iOS - ez is csak előkészítve, Riport készítő, Silverlight, Unit test, WCF)
  -VB: ugyan ezt csak android és ios nélkül
  - Visual C++: Windows (Universal, Desktop, WP), ATL, CLR, MFC, Unit test, Win32, Android és iOS (utóbbi kettő csak előkészítve)
  - SQL Server: MSSQL grafikus kezelőfelülettel
  - Python (csak előkészítve)
  - JavaScript: Window 8 és Windows Phone alkalmazások, Android és iOS alkalmazások Apache Cordovával (Cordova csak előkészítve, a Windowsos telepítve)
  - HDInsight
  - TypeScript: Html alkalmazás; Android és iOS alkalmazások előkészítve (Apache Cordova)
  - 2D / 3D játékkészítés előkészítve: Cocos és /vagy Unity szükséges hozzá, továbbá támogatja még a MonoGame-t is, de az még előkészítve sincs. Utóbbi kettő Android, iOS, Linux, Window, OSX, XBOX támogatással. Grafikus megjelenítőt viszont tartalmazza alapból, így a X illetve az FBX fájlokat képes 3D-ben is megjeleníteni.

  Server: IIS Express

  Az összes többi, ami a helyet foglalja, azok SDK-k és virtuális gépek. Így nézve nem nagy a VS az Emacshoz képest. Ahogy látom nálad SDK-k nincsenek telepítve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most megnéztem a dist-packages könyvtáram méretét:

  1.6 GB ebből:
  --[openrp 6.1 :  760 MB
  --[ odoo   8.0 :  410 MB
  --[ odoo 10.0 :  350 MB
  Ebből elég lenne a 8-as, de felraktam a 10-es develop verziót is, a 6.1-est meg még nem töröltem

  eszköz: python, gcc
  adatbázis: postgresql
  szerver : lighttpd
  ide: emacs
  libek: python-dev, libpg.dev, libsaga-dev, libxml-dev,

  A többi ami még fenn van az már szemét... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Maga az alap fejlesztő eszköz csak pár giga. Ebben benne van az IntelliSense támogatás is, ami elég sok helyet foglal, de hatalmas segítség tud lenni a fejlesztésben, továbbá tartalmazza a fordítókat, és a .NET-et (ha még nem lenne telepítve). Ezen kívül, ami drasztikusan megdobja a fejlesztő eszköz méretét, az a Windows SDK (7-9 GB között mozog), A Windows Phone SDK 15+ GB (ez most már 3 generációt támogat - 8, 8.1 és 10; a 7-es szériához külön SDK van), illetve ehhez jönnek még a virtuális gépek. Windows Phone SDK esetén 3 virtuális gép kerül telepítésre, Android SDK esetén a különböző verziókhoz szükséges mennyiségű virtuális gépet tölt le. Maga az Android SDK az új verzióknál átlépi az 1GB-ot verziónként, és akkor még nem is beszéltünk a natív Android SDK-ról, amit szintén kezel a VS, és igény esetén a VS-el együtt telepíti. Ezen kívűl ott van még az Apache Cordova és az MSSQL Express is. Gondolom a 60 MB-os fejlesztői környezet ennyi mindennel nem rendelkezik. :) VS-hez a manualt már régóta nem ajánlott leszedni, mert átlépte a 30GB-ot. :D Online viszont rendelkezésre áll.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Mi a jó túró van 35 GB-ban?"
  Bloatware.
  Ez ritka összetevô elengedhetetlen ahhoz, hogy 40ezer sort ne csak 1 masodperc alatt forditson le, hanem legalabb 2 perc alatt. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a jó túró van 35 GB-ban?

  Nekem kb 60MB a teljes fejlesztői könyvtáram már évek óta. Manuállal és doc-sival együtt.
  Az odoo 8 - at leszámítva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • VS 2015 prof./express/community?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A teljes csomag vagy 35 GB. :P

  Szerintem elég egyértelmű, hogy melyik része mit tartalmaz:
  http://i.stack.imgur.com/ORHRq.png
  De ha nem menne, akkor ráviszed az egeret az egyes sorokra, és egy ToolTip kiírja, hogy az mire jó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fhuu, akkor rosszak az emlékeim. Az volt a baj. Emlékeim szerint, amikor anno telepítettem a (win7-re VS2013-at) akkor nem kellet neki ilyen sok idő. Letöltöttem egy 4GB-os ISO-t. Az a teljes csomag ugye? Ahhoz nem kell internet kapcsolat, akkor annak gyorsabbnak kellene lennie, nem?
  Azt viszont nem tudom, hogy, ha csak C#/C++ használok, akkor milyen eszközöket kell telepíteni, ezért mindent telepít. Ha ezt esetleg leírná valaki, azt megköszönném!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a sávszélesség nem gond, akkor letöltetheted a teljes install packot is a /layout kapcsolóval (Installing Visual Studio ír az offline install lehetőségről). Ekkor ha a letöltés sikerül, de a telepítés nem, akkor értelemszerűen nem a letöltéssel lesz a gond.
  Nem sokat meséltél a környezetről, ahol próbálkozol, de olyan felhasználóval érdemes telepíteni, akinek lokális a home könyvtára.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nem SSD-re telepítesz gyors nettel (50+ MBit), akkor marha sokáig telepíti (telepíteni kívánt komponensektől függően). Nálam 120-as nettel, SSD-re a teljes VS2015 (kivéve C++ és VB) ~30 GB helyet foglalt, és kb. 3-4 óráig telepített. A kollegámnak otthon hagyományos HDD-re, ADSL vonallal jó 5 óra volt (kevesebb komponenssel).

  A céges gépre jó 3 óra alatt rakta fel SSD-re. Itt csak a C#, a webes eszközök és a Windows Phone lett telepítve, a többi része nem. Mondjuk itt a net elég sz*r, csak 8MBit jön a hálózaton.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,

  Milyen gépről van szó?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rémemlékeim között a vs2013 telepítésekor is megállt a progressbar jó pár (tíz)percre telepítés közben. Kivártam, és feltelepült. Én próbálnék várni a helyedben (max 1 órát)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Olyan problémába ütköztem, hogy egyszer megszakítottam a VS2013 telepítést, nagy nehezen sikerült törölni. Majd újrapróbálkoztam a VS2015-tel, de nem akar települni. Vagyis úgy néz ki dolgozik, de nem tölt. Jó ideje fut, egy bizonyos ponton megállt a folyamatkijelző, és nem mozdul. (Win10 - VS2015)

  Mi lehet a gond? Valakinek valami ötlet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd