Budapest V.ker. PHP/mysql - C# - CSS programozó
2015-10-27T16:27:34+01:00
2015-11-02T15:23:25+01:00
2022-07-19T02:06:54+02:00
 • A php fájlok mindenhol tartalmaznak kommenteket, ami segít eligazodni a kódban. Természetesen időbe kerül amíg valaki teljesen átlátja a rendszer működését. Tapasztalatom szerint nem a php kódok átlátása, hanem a rendszer működésének megismerése szokott gondot okozni egy új kolléga esetében, viszont én ebben tudok segíteni és tudunk normálisan haladni.

  Dolgozunk külső fejlesztőkkel is, de ők a rendszernek más-más független részeit fejlesztik és van már bevált módszerünk arra, hogy ne legyenek ilyenkor ütközések.

  Nincs rohammunka, mert egyetlen rendszert kell csak fejlesztünk és minden ügyfelünk ezt használja. Lassan 10 éve foglalkozunk már ezzel, nincs gond, nyugodt, rohammunka és egymásradolgozásmentes a környezet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk azt mondom, hogy 1000Ft nettó az ~300 bruttó/hónap, és ez egy kezdő munkakőr ahol mondjuk akár tanulni is lehet valamit. Ha más nem utána elmondhatod, hogy van 1-2 év szakmai tapasztalatod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De ott nem ezer forintos órabérrel keresnek .NET programozót Budapesten. Ennél talán még Indiában is jobban fizetnek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látom a szakmai hozzáértést és a cégméretet kevered.
  Abban igazad van, hogy a nagy cégeknél szigorúbb szakmai sztenderdeket kell bevezetni, hogy egyáltalán működni tudjon a dolog.
  De hidd el vannak kis cégek (akár egyszemélyesek is), ahol a szakmai hozzáértés és odafigyelés még magasabb is. Egy bevált termék (aminek megvan az ügyfélköre) kitermel egy kényelmes, stabil és nem hajszolt fejlesztést. Pl. nem kell rohammunkában félig kész termékeket kiadni... szerencsére. Nem a marketinges dönti el  mikorra kell késznek lennie a következő verziónak, hogy majd az ezer sebből vérző izét a következő verzióban majd csak javitjuk (vagy mégsem, általában csak újabb hibák jönnek, rohammunkában)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát ha egyszer mindenki ugyanazon az "index.php" fájlon dolgozik, mit tehetnénk? Azt még az svn se bogozza ki, ha mind nekiugrunk annak az egyetlen fájlnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vagy egy megtervezett táblaszerkezetet hozzak létre, készítsek hozzá egy admin felületet, a formba különböző elemeket implementáljak (pl: autocompleter, datepicker, beágyazott form stb), majd teszteljem le amit csináltam

  Amíg ezt a sokmindent megcsinálod egyedül a többiek csocsóznak közben, aztán kisorsoljátok a következő embertt?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem ugyan arról beszélünk.

  Eset 1. Akármekkora is a csapat, meg a produktum, dokumentálva van az engine, a use-case szerkezet, a classok, a rétegek, az összes információs primitív, de még a fejlesztő kollégák is ott vannak a közelben, akik kvázi a szádba rágják, mit hova, hogyan. Te is class alapon fejlesztesz, rétegek mentén bővítesz, ledokumentálod, amikor kész vagy, egyben beküldöd svn-be, és egyben látható, hogy mit, miért, hogyan csináltál.

  Eset 2. Se svn, se egykori alkotók, se rendezettség. Globális változókon logikátlanul keresztül huzalozva minden. Semmi komment, mi miért és hogyan. Aki egykoron csinálta, már nem is emlékszik rá. Leginkább, mert nem is tudta, mit csinált, csak nézett valami oktató videót a youtube-on, amit egy értelmileg hasonló szinten lévő programozó úr készített, és addig huzalozgatott keresztbe mindenfélét, míg véletlenül felesben valami elfogadhatóan működni kezdett. Apropó, míg azt az egyet "megcsinálta", 10 másik dolgot tett tönkre. De az már akkor is úgy jó, "csak a hibákat kell kijavítani". És akkor "gyorsan-gyorsan-pörgés van".

  Szerinted kettő közül melyik áll sokkal közelebb az egyemberes - aprópénzes - erősítéskell munkákhoz?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A csapatmunkának is lehetnek fokozatai, de. Én eddig max 10-15 fős PHP/Java fejlesztőt dolgoztató cégnél dolgoztam, tehát túlságosan nagy csapatról nincs, nem lehet véleményem. De elmondható, hogy mindegyik cégnél ahol eddig dolgoztam, a feladatot amit kaptam egyedül kellett megoldanom. A feladat viszonylag egyértelmű, például telepítsem a cég webshopját egy tárhelyre (másolás, beállítások, stb). Vagy egy megtervezett táblaszerkezetet hozzak létre, készítsek hozzá egy admin felületet, a formba különböző elemeket implementáljak (pl: autocompleter, datepicker, beágyazott form stb), majd teszteljem le amit csináltam.  Esetleg a HTML formában elkészített sitebuildet húzzam rá a saját keretrendszerünkre, esetleg a termék listázásra. Szóval annyira nincs szükség csapat szellemre, mert ez nem olyan mint a zongora cipelés, hogy ha a másik nem emel, akkor én is legfeljebb csak húzni tudom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kérdéses, hogy vajon minek ilyen hírdetést upolni? Az egy emberes roham-munkákról általános tapasztalat, hogy képtelenség abba bárkit is bevonni. Leginkább mert az az egy ember teljesen alkalmatlan a csapatmunkára. Mármint mind ő, mind az addigi kreálmányai. Persze álmodozni nem tilos, papíron szabad országban élünk.

  Amit egyedül nem bírsz, azt passzold le. Tartsd meg a jobban fizető ügyfeleket, a többit engedd át másvalakinek. Ahogy elnézem, az árszinteden különben is van mit javítani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fel...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bérlet :D Esetleg ha egy napi levessel megfejeled a sarki kifözdéből válalom!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem szoktam offolni álláshirdetést de emellett nem tudok "átnézni", elnézést a feladótól.
  Komolyan van olyan ember ebben az országban, aki php + c# nyelven 1000 Ft-os órabérért programozik? Nálunk itt Sopronban egy kozmetikus ennek majdnem a kétszeresét hazaviszi. Most nem megbántva nyilván a kozmetikus közösséget de nem ugyanaz a munka és nem ugyanannyit kell érte tanulni, stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Kolléga!

  Budapesten az V. kerületben keresek magam mellé PHP/mysql - C# - CSS hozzáértéssel programozót hosszú távra. Vannak napi feladatok, amelyet el kell végeznünk az ügyfeleink rendszerén és ezt nem tudjuk távmunkában megoldani. Kis cég vagyunk, webáruházakat fejlesztünk egy saját motorral. Ezt a php-s motort kellene folyamatosan karbantartani, fejleszteni és korszerűsíteni. C# programokat is használunk a webáruházak termékadatbázisának feltöltéséhez.

  A központban a Deák tér mellett dolgoznánk ketten. Lelkiismeretes és tapasztalt kollégát keresek, aki gyorsan meg tudja oldani a ránk bízott feladatokat.

  Napi 6-8 órát kellene dolgoznunk, a munkaidő rugalmas, ha tudok, segítelek a munkádban és jó a kilátás is :).  A bér nettó 1000 Ft óránként + bérlet.

  Ha van kedved a munkához, akkor jelentkezz a phpvker@gmail.com E-mail címen.

  Üdv:
  István
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd