Egyéni szoftveres USB védelem lehetősége?
2015-10-23T13:56:29+02:00
2015-10-25T09:10:55+01:00
2022-07-22T04:03:22+02:00
 • Szerintem rémegyszerűen, úgy buildelt az alkalmazást, hogy az egy adott gépre legyen licenselve.
  Ahogy korábban is írta ditel egy UID ra van szükséged.
  Az így buildelt alkalmazást már lehet égetni pendrive ra.
  Így csak azon a gépen lesz futtathatő az alkalmazásod, aminek a HW kulcsaiból össze lett állítva a UID.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mindig azt kell szem előtt tartani hogy védelem feltöréséhez szükséges $ több legyen mint a feltörés által kapott érték. De ahogy real_het is írja illetve Te is gondolod, valahol végül dekódolni kell az adatokat és ha máshol nem ott megfogható akár a memóriában

  A legegyszerűbb módszer ha valaki lejátssza ezeket a mintákat egy digitális(~minőségi) kimeneten majd felveszi egy digitális bemeneten (esetleg spektrum alapján vissza is fejti?)

  Sok minta van és elképzelhetetlen lenne hogy végigmenjenek rajta?
  Itt egy példa hogy lehet AppStore-ban a rank-okat felvinni kézimunkával
  This disturbing image of a Chinese worker with close to 100 iPhones reveals how App Store rankings c

  Ha valakinek megéri (elég 1 valakinek) akkor végigzongorázza az egészet, mindezt megfűszerezi valami automatizmussal
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi,

  Ha a tarolt adatok valahogy megjelenitodnek, akkor azok a gepen belul mar nem titkositott formaban is elofordulnak, emiatt nem sokat mesz azoknak a titkositasaval, mert tulajdonkeppen a te dekodolo eljarasodat fogjak hasznalni a visszafejteshez.

  Viszont a konkret feladatnal meg az a baj, hogy ha egy pendriveot egy az egyben lehet cloneozni, akkor hogyan allapitod meg, hogy metortent-e ez a cloneozas, ha minden egyes bit stimmel? o.O (1000 éve voltak az a trukk, hogy a floppy nem hasznalt szektoraiban lehetett elrejteni adatokat, amik egy masolas utan nem masolodtak at.)

  Szerintem manapsag az egyetlen hatasos vedelem az egy kozponti szerver, amit te magad tudsz vedeni es ott bizonyos funkcionalitast valositasz meg. A tores meg abbol all, hogy valaki a semmibol megirja a szerveren futo programodnak az emulatorat. Online gaming-nel ez remekul mukodik. De offline dolgoknal csak a felhasznalok joindulataban lehet bizni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • PC-nél ami egyedi az ethernet a MAC address és a system info stringbe vagy bináris tömbbe csomagolva megspékelve egy kis titkosítással.
  Itt erre egy példa:
  How To Get Hardware Information (CPU ID, MainBoard Info, Hard Disk Serial, System Information , ...)

  Pan-re hogyan mi módon összehozva azt tovább kell gondolni .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Nem vagyok programozó, de volna egy kérdésem.
  Ha valaki létrehoz egy saját szellemi terméket adat formájában, melyet védve értékesíteni kíván, létezik-e olyan megoldás, hogy azt pendriveon terjessze cél eszközökhöz, mely céleszköz nem, csak a pendrive másolásvédett egy egyéni szoftverrel? 
  Saját meglátásom az, hogy vannak ugyan hardveres védelmű usb kulcsok (pl. AutoDesk termékeket adnak így védett telepítő pendriveon amit formázni sem lehet), de ha esetleg egy ügyes programozó valamilyen kódléptető védelmű szoftvert írna egy mezei pendrivera, az adatok utána a céleszközről szabadon tovább másolhatók, tehát nem oldott meg semmit ilyen téren, illetve az eszköz (lévén nem hagyományos számítógép) nem is kommunikálhatna a szoftverrel teszem azt.
  Mindezt csak azért kérdezem, mert a téma mélységéig, lehetőségéig nem látok le laikusként, de egy ismerősömnek akarom elmagyarázni, hogy ezen ötlete, hogy egy programozót találjon a feladatra eleve nem garantálható és alapvető hiábavalóság is lenne szerintem.

  Szakmailag arról lenne egyébként szó, hogy vannak a midi adatokkal operáló szintetizátor hangszerek, saját zárt oprendszerrel és az illető ezen adatformátumra írna saját dal vagy ritmus kompozíciókat, melyet úgy akarna megvédeni a közkincsé válástól, hogy mezei számítógéppel ne lehessen lemásolni azokat egy pendriveról, amin eladná. Viszont azzal hogy betölti bármilyen hangszerbe mely képes kimenteni adatokat már meg is kerülte a dolgot azt érzem.

  Mindenesetre én inkább az ilyen eszközök védelmi oldaláról és lehetőségeiről szeretnék bővebben hallani ha lehet, mi az ami megvalósítható dolog és milyen technikai részletei vannak, pl. egy hagyományos kereskedelmi forgalomban lévő és nem hardveres védett chipes usb tárolók tekintetében.
  Remélem nem teljesen okafogyott a kérdés, inkább technikai párbeszéd szintjére szánom ismeretbővítésként.

  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd