HTML weblapsablonok védelme
2015-10-19T18:56:59+02:00
2015-10-19T22:13:34+02:00
2022-07-22T04:08:24+02:00
 • Nincs erre védelem a HTML és CSS kódokra csak látszólag van Copyright(soha senkit nem itéltek még el ilyen ügyben, viszont több esetben fel lett mentve az elkövető) aki másolni akarja az másolja.
  A JS kóddal nem tudom mi a helyzet, de azt meg technikailag nem éri meg másolni.

  A HTML design piac annyira nem is pörög, valami igazán Epic dolgot kell csinálni ami megér még becsület kasza alapon is 5-10$-t.

  A CMS vagy akármilyen más rendszereknél pedig a PHP fájlok nélkül a Deisgn-al nem mész semmire, ott a Warez persze gondot okozhat, de ha valami jó akkor azt megveszik(sokszor azt is ami ne jó :D) egy cégnek nem tétel az a 10-50$, aki pedig csak úgy letölti Warezről bohóckodni attól meg amúgy sem kapnál soha egy centet sem.


  Ez WP sablonnál egyszerűen működik, elhelyezek egy PHP fájlt a sablonban, és ha nem fizet a vevő vagy éppen lopott a sablon, klikk, törlődik az egész mappa.

  Azért ennyire a Warez oldalak sem hülyék, igazából még nem láttam olyan védelmet ami hatásos lett volna, kár is ilyenekre fecsérelni az időt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne egyedül kezdd el árulni a sablonjaidat, hanem add el őket egy ezzel foglalkozó nagy oldalnak, akkor egyik, hogy ismertebb is lehetsz, másik, hogy a lemásolásuk esetén viszonylag nyilvánvaló lesz a plágium és a megrendelőt megkeresve (esetleg perrel fenyegetve) utólag is hajlamosak kifizetni azt a pár 10 dollárt, ha látják, hogy az oldaluk tényleg másolt egy fizetős sablont.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!  A sikernek két alapszabálya van …

  … na most a második… (egy klasszikus után szabadon). 

  Bocsi, de a bevezető mondatodról és a csak egy pontról ez ugrott be.


  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A sikernek két alapszabálya van:
  1. soha ne árulj el mindent, amit tudsz


  Szóval legyen mindig online a sablonod, ha valaki le is másolja, mindig lehet tudni, hogy honnan másolta.
  Ne tegyél fel teljes felbontású képeket, dolgozzon vele, aki használni akarja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha HTML weblapsablonokat kezdenék el gyártani.

  Addig gondolkodtam, hogy eszembe jutott egy nagy probléma. Ez pedig a sablon védelme.

  Ez WP sablonnál egyszerűen működik, elhelyezek egy PHP fájlt a sablonban, és ha nem fizet a vevő vagy éppen lopott a sablon, klikk, törlődik az egész mappa.

  De mi van PHP nélküli, szimpla HTML, CSS és JS állományokkal? Azt simán lemásolják és feltöltik valahová a tudtom nélkül. Ezt a nagy cégekhogyan csinálják?

  Sajnos találkoztam már template warez oldallal (nem is eggyel). Amiket például ide feltöltöttek, utána letöltöttek, azt hogy veszi észre a tulajdonos?

  Üdv,
  Ákos
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd