AMD kártya kiválasztása OpenCL-hez
2015-10-15T12:25:42+02:00
2015-10-15T15:52:29+02:00
2022-07-22T04:13:29+02:00
 • Köszi, kezdetnek jó lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hi,
  Kezdetnek vegyel egy kicsit, pl hd7770, 1.2tflops/sec. Azon oldd meg a feladatot. Aztan a vegleges helyre meg mar tudod, hogy mekkora szamitasi teljesitmenyre ill. Mem savszelessegre lesz szukseg.
  GCN architekturat vegyel csak! Az opencl 2.0-hoz nem tudom melyik verzio kell, annak nezz utana. Meg annnak is, hogy kellenek-e az ocl2.0 extrak.

  2 fontos parameter van csak:
  Teljesitmeny = ghz * streamek_szama * 2 (gflops/s)
  Memoria savszelesseg: gbytes/sec
  Feladattol fugg, hogy mibol mennyi kell.

  A legujabb R9 Fury, stb kartyaknak fajlagosan 2x lett a memoria savszelesseguk a szamitasiteljesitmenyukhoz kepest, ezert dragabbak.

  Firepro: a dupla pontossagu szamitasi teljesitmenyuk tobbszorose a gaming kartyakhoz kepest. Illetve ecc-s ramok vannak benne.<br><br>Memoria merete: teljesitmeny szempontjabol irrelevans, ez egy alapkovetelmeny az adott feladathoz.

  Techpowerup.com/gpuDatabase -> Itt minden tipushoz ki van irva a core speed, num streams, memory speed, meg sok mas info is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  A cégnél elkezdenénk használni az OpenCL-t, úgy néz ki, hogy olyan AMD kártyával, ami támogatja az OpenCL 2.0-t. A feladata képfeldolgozáshoz FFT és egyéb konvolúciós algoritmusok, stb. elvégzése lenne. Viszont nem tudom, hogy milyen videókártyát lenne érdemes használni ehhez. A műveletek nem túl bonyolultak, viszont időkritikusak (8K-s képek feldolgozása lenne a cél, 500ms-on belül). Milyen kártyát lenne érdemes venni erre a célra? Firepro kártyát vagy valamilyen gaming kártya is elég? Ha tudna valaki pontos modellt is ajánlani, az lenne a legjobb. Az ár egyelőre nem téma, de nyilván nem akarjuk feleslegesen túlbiztosítani magunkat (értsd: nem akarunk erősebb kártyát, ha a feladatra egy kisebb, olcsóbb megoldás is tökéletesen elegendő).

  Lehet, hogy túl általánosan fogalmaztam meg a célt, de egyelőre azt sem tudjuk merre induljunk el a hardver kiválasztásával.

  Előre is köszönöm a segítséget!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd