"spin the wheel" vizszintes mozgatás, biztonságos e?
2015-09-28T15:07:08+02:00
2015-10-01T09:07:34+02:00
2022-07-22T05:08:23+02:00
 • Na éjjel rászántam magam, leprogramoztam a mögötte levő kreditlevonást és magának a pörgetésnek a hátterét. Már csak a nyeremények lekezelése kell, illetve bizonyos információkat meg akarok jeleníteni a kerék fölött ahogy már írtam korábban.  Utána néztem annak amit írtál, de sehogy sem jövök rá a működésére. Már mint azt látom hogy egy rejtett mezőbe bekerül az érték amit utána feltehetően a java kiolvas. 
  Viszont PHP - AJAX and PHP
  PHP AJAX and MySQL

  Találtam ezt a két példát, és igazából nekem az utóbbira volna szükségem, az adatbázisból folyamatosan megjeleníteni pillanatnyi adatokat, tehát ha valakinek van 300 kerdite az adatbázisban akkor ki írná mondjuk hogy 15 pörgetésed van hátra(mivel 20 kredit egy pörgetés) és ha egyszer pörgetett akkor ugye a php -ban lekódolt rész levonja a kreditet, a felhasználó pedig egyből azt látná hogy már csak 14 pörgetésre van kredited.

  Erre azért volna szükség hogy bizonyos hibákat meg tudjak jeleníteni a felhasználó számára bizonyos helyeken. Tehát ha már nincs kredite, ha már nincs ingyenes pörgetése, mennyi idő van hátra a következő ingyenes pörgetésig. (utóbbit napban írnám ki). Ezt az adatbázisban már felépítettem, viszont nekem arra volna szükségem hogy mindenféle kattintás nélkül, egyből kiírja. Tehát az adott mező folyamatosan lekérje az adatbázisból az adatot változás esetén, ez kivitelezhető?

  Illetve az általam másodjára linkelt dolog hasonlót csinál ha jól gondolom, igaz? Előre is köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom továbbra is JavaScriptre gondolsz, csak késő este van. Amúgy meg igen, az XMLHttpRequest pont ezt csinálja, és a példakód is használja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még egy olyan kérdésem volna, hogy oldalújratöltés nélkül ( ha jól tudom ehhez ajax kell) a php fájlból be tudom kérni az eredményt vagy egyebet sessionon keresztül a javával?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm amit írtál, közben megoldottam, az egyetlen probléma az volt, hogy mivel a weboldalamnál cloudflare-t használok ezért be cachelte az oldalt és amíg nem töröltem, addig ő nem volt hajlandó áttérni a beállított url-re stb-re.

  Jelenleg a kódot dolgozom be a php weboldalamba, az azzal megvagyok, akkor megírom a determinedAngle-re a kódom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A JavaScript fájl elején van egy spinMode nevű változó. Azt kell "random"-ról átállítani "determinedAngle" vagy "determinedPrize" értékekre, és akkor a startSpin függvény nem magának dob egy véletlenszámot, hanem a szervertől kér telefonos segítséget egy XMLHttpRequest-et.
  A spinMode alatt definiált determinedGetUrl-t kell beállítanod, hogy a szerveredtől kérjen egy számot. A példakódban a get_determined_angle/prize.php fájlok szolgáltatnak egy-egy statikus 67 (fokot, gondolom), vagy 2-ik nyereményt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát amit most észrevettem, hogy sehogy sem tudom rávenni ezt a rendszert ami elvileg működik, arra hogy a beállított url alatt levő számnak megfelelő értéknél álljon meg. Folyton random történik az egész. Pedig át állítottam a módot és az url-t is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen igen azt jól gondoltam, csak ahogy írtam javascripttel még nem dolgoztam, ezért kérdeztem ezt a dolgot.

  Viszont lehet hogy inkább maradok ennél a rendszernél, és inkább megcsinálni a képeimet kör alakúra, csak így több lehetőséget kell betölteni, de ezt is megoldom, most van 2 szabad órám úgy hogy letesztelem hogyan is működik ez a dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a példa szögekkel számol és tényleg forgatja a képet. Ha egy vízszintesen görgő végtelenített szalagot szeretnél helyette, ahhoz részben más jellegű kódra lesz szükséged. Hiszen - ahogy magad is írod -, vagdosni kell majd a képből, és ilyet a példa nem csinál.
  Amúgy ha a szerver generálja a célkoordinátát, akkor a kliens oldalon maximum a megjelenítést lehet manipulálni, a szerver attól még emlékezni fog, hogy nyert-e egy token (itt most valami egyedire gondolok, amit a játékos begépel a pörgetés előtt) vagy sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • dougTesting.net : HTML5 Canvas Winning Wheel - example
  Sziasztok!
  Találtam ezt a spin the wheel játékot és ezt szeretném a weboldalamra integrálni, persze átalakítva.
  A kérdésem az volna, mivel láttam hogy php oldalon is le lehet kezelni a forgatást ahogy láttam, viszont javascript-tel még nem nagyon dolgoztam.
  A kereket ki szeretném nyilván cserélni, ez még nem is nagy dolog, hiszen csak a képet kell kicserélnem. Viszont a kérdésem az hogy ez a script átalakítható e vizszintes forgatásra, tehát az egyik oldalát folyton elrejteni majd előhozni a másik oldalról, gondolom értitek mire gondolok. A másik kérdés hogy mennyire biztonságos a használata, ha én phpban generálok egy random számot és a kliens oldalra ezt adom vissza akkor ez így teljesen biztonságos?
  Tehát onnantól kezdve hogy rányomott a gombra, csak a szerver oldali scriptem dolgozna ugye és utána a kerék ott állna meg amit php oldalon kigenerált számot, majd pedig ennek megfelelően adna jutalmat. 

  Tehát a két kérdés, ez a rendszer forgatható e vizszintesen, vagy nagyon át kellene programozni, a másik pedig hogy megfelelően leprogramozva php oldalról, biztonságos lesz e, tehát nem manipulálható sehogy sem. (Utóbbiról úgy gondolom hogy ha le kezelem a különböző lehetőségeket akkor nem átverhető.)


  Előre is köszönöm az ötleteket válaszokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd