Durván növekedésnek indult a női programozók száma

Durván növekedésnek indult a női programozók száma
2015-09-04T10:59:21+02:00
2016-12-07T21:23:26+01:00
2022-10-20T02:45:33+02:00
 • Ez az "a nők el voltak nyomva" dolog elég ócska kifogás és körkörös érvelés. És egyszerűen nem igaz.

  Olyan modon amiket irsz valoban nincsenek elnyomva. Mas modon pedig igen, meg manapsag is. Attol hogy te nem ismered el, azoknak akiket erint, meg lehet valos problema.

  Lásd pl. a rengeteg, a nők programozóvá válását szorgalmazó..

  Ennek nagy valoszinuseggel semmi koze a nokhoz, egyszeruen tobb programozo kell alacsonyabb berert, es ennek ez egy jo modja, mert az emberek beszelnek rola es terjed a hir.

  mint amennyire a férfiak voltak azok, és amennyire elnyomottak ma is

  Ugyan az van mint a noknel csak mas temaban. Azzal a kulonbseggel hogy a fiukat arra is nevelik hogy a nok alsobbrenduek, forditva viszont ez nem igaz.

  Még akkor is, amikor valójában óriási előnnyel és pozitív diszkriminációval indulnak ebben a versenyben.

  Ez addig elony amig felveszik a munkahelyre. Utana pedig mindenki ugy kezeli mint a "kis bena" akit  a kvota miatt felvettek. Akkor is ha valojaban ugyan olyan jo mint barki mas, az eloiteletek ritkan valtoznak. Sot egyesek meg el is kerulik oket nehogy bajuk legyen egy elszolasbol. Ilyen kornyezetben senki nem tud hatekonyan dolgozni.

  Sajat pelda: sok evvel ezelotti munkahelyen, kolleganonek szoltam hogy elfelejtett valamit megcsinalni, meg az nap este otthon meglatogatott a fonok a kolleganovel hogy mit nem lehet tole elvarni, stb.  Onnantol kezdve tenyleg ra volt hagyva minden hulyesege, lehetosege sem volt tanulni, egyre rosszabbul dolgozott, egyre konnyebb feladatokat kapott (nyilvan senki nem akar rossz szinben feltunni hogy a kolleganot bantja). Pedig eredetileg semmivel sem volt rosszabb programozo mint barki mas a cegnel.

  Egyetemen mar az elso naptol kezdve kibeszeltek a mernok infos lanyt aki jol nezett ki, merthat biztos hulye. Pedig csak ugy oltozott mintha a sarokra menne dolgozni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tegyük hozzá, hogy az elnyomó nem a férfi, hanem a "társadalom", akkor is, ha ezt az elvont fogalmat nehéz kezelni.

  Mondjuk az vicces, hogy itt van pár férfi, akik kijelentik, hogy a nőknek mekkora előnye van, és nincsenek elnyomva, utána levonják azt a következtetést, hogy a nők butábbak. Ezt alattam valaki nagyon találóan megfogalmazta, hogy az elnyomottság érzet már egy gát. És mitől van elnyomottság érzet? A hamis szélsőséges feminista és antifeminista propagandától, amik mögé beállnak férfiak és nők is, és tesznek olyan kijelentéseket, hogy a férfiak úgyis elnyomnak/ úgyis buta vagy.

  Neveltetés. Csak azt tudom mondani, hogy az agy plasztikus, a gyerek olyan lesz, ahogy nevelik. A kislánynak mellettem apu lelkesen magyarázta, hogy ő ne foglalkozzon a gépekkel, mert ő lány, és őt a ruhák érdeklik. Na lesz belőle valaha mérnök? (Az érdeklődés megvolt.)

  De ezek nem kifogások és mentségek arra, hogy "mi nők ezért nem értünk el semmit"

  Nincs olyan, hogy mi nők és mi férfiak.

  Egy ember vagyok, és nem fogom egy múltbéli nő zsenialitását sem a saját dicsőségemnek betudni. Beszélni kell róluk, mert ellenérvek arra, hogy a nők nem képesek tudományos eredményeket elérni.
  Ennyi.

  A férfiakra ez ugyanígy igaz. A legnagyobb feltalálók szinte mind férfiak voltak, teljesen mindegy most milyen okból.

  Jelenti ez azt, hogy a férfiak okosabbak?

  a. Nem. Ez az én véleményem.
  Senki nem érdemel külön tiszteletet, mert képes volt adott dologgal a lába között születni. Az érdemli meg, akinek saját eredményei vannak, ha férfi, ha nő.
  Nem okosabb az a segédmunkás/ Pumped Gabo, mint a doktornő a kórházban.

  b. Legyen, de min változtat ez?
  Maximum azon, hogy nők bebizonyították, hogy születetten rosszabb képességekkel is hihetetlen eredményeket érnek el.(Ma élő kedvencem Király Szilvia).

  Ez itt amúgy most mindenkinek szól. Már leírtam korábban, de érdemi választ nem kaptam rá, de maradjunk annyiban, hogy mindenkivel egyetértek, aki szerint egy nő is lehet jó tudós.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kultúra és idő függő. Több nőnek volt muszáj kényszerből házasodnia átlagban. 

  De ha ennyire bántja a szemed, akkor ha kiveszed ezt az egy tényezőt még mindig igaz az elnyomás része más területeken.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A nők nem mehetnek egyetemre, mert úgysem képesek rá."

  Őszintén nem tudom, hogy kik mehettek akkoriban  egyetemre. Tény, hogy az oktatás folyamatosan nyílt meg a különböző rétegek felé.

  Ettől függetlenül ez egy elég erős kijelentés, amit néhány férfi a mai napig igaznak tart.
  Lásd a beszélgetés elejét. Tényleg érdemes elolvasni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Safiyah, akinek válaszoltam, pont erről beszélt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze nem voltak elnyomva, csak Deák Ferenc a haza bölcse sem akarta, hogy a nők egyetemre mehessenek. Igen, a tudósok persze biztosítottak a tanulás lehetőséget lányaiknak-feleségeiknek. Csak egy kicsit járj utána.

  Azért azt jó lenne tudni, hogy Deák idejében a teljes lakosság hány százaléka járt egyetemre, vagy akár csak középiskolába. A valós helyzet nem az volt, hogy a nők nem mehettek egyetemre, hanem az, hogy szinte senki sem mehetett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mikor értitek meg, hogy senki nem beszél itt elnyomó férfiról?

  Kijelenteni, hogy az egyik nem minden tagja okosabb hülyeség.

  Most akkor ettől én vagyok a csúnya gonosz femináci?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kényszerházasság a férfi számára is ugyanúgy kényszer volt, mert gyakran politikai vagy gazdasági okok voltak a háttérben. A fiatalokat meg nem nagyon kérdezték meg, hogy mit is szeretnének.

  A történelmi elnyomással kapcsolatban pedig álljon itt egy idézet István király törvénykönyvéből:

  30. Azokról, akik feleségük elől külföldre menekülnek

  Hogy mindkét nem meghatározott törvény alatt maradjon, és minden jogtalanság nélkül élhessen, ebben a királyi törvényben elrendeltük, hogy ha valaki szemtelenségből, feleségének megutálása miatt hazájából elmenekül, az asszony mindent, ami férjének birtokában volt, bírjon mindaddig, amíg férjét vissza akarja várni, és senki se merészkedjék őt más házasságba kényszeríteni. És ha magától férjhez akar menni, szabad legyen neki, az őt megillető ruhákat magához véve és egyéb javakat otthagyva, házasságra lépni. És ha a férje ezt hallván visszatér, ne legyen neki szabad más feleséget venni az övén kívül, csak a püspök engedélyével.

  A gaz elnyomó férj külföldre menekül a szegény elnyomott felesége elől Ez nem is lehetett olyan ritka dolog, ha külön törvénybe kellett foglalni...

  Forrás:

  sermones.elte.hu - Szöveggyűjtemény
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ismerősöm mesélte, hogy nagymamáját, és a matek szakon tanuló lányokat volt, hogy vizsgáztatni sem volt hajlandó a tanár!

  A nők nincsenek elnyomva. Igaz, most rengeteg a pozitív diszkrimináció, de képzeljük el szoftost állásinterjúztatás közben...
  És van elég szoftos.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze nem voltak elnyomva, csak Deák Ferenc a haza bölcse sem akarta, hogy a nők egyetemre mehessenek. Igen, a tudósok persze biztosítottak a tanulás lehetőséget lányaiknak-feleségeiknek. Csak egy kicsit járj utána.
  Volt olyan korszak, ahol a nőket állatnak tartották.
  Még nagymamámék idejében is az volt a szokás, hogy a nő szül, a férfi dolgozik.
  Sőt, ma is a nő szül, nő dolgozik, a nő adja fel a tudományos karrierét, és ez akár rendben is van. Viszont onnantól, hogy ezért kijelentik, hogy a nők nem is képesek valamire irracionális.
  Hiába támogatják a nőket kvótákkal, ezzel csak rontanak a helyzeten. Az embernek elismerés kell, ha férfi, ha nő. A nők pedig nagy átlagban gyakran le vannak szólva, tessék, például itt is. Nem olvastam végig amit írtál, mert a kezdő érvelésedet már hibásnak tartom.


  És NEM, NEM a férfiak az elnyomók. Így rendezkedett be a társadalom, mert logikus volt, hogy aki táplálni tudja a gyereket marad otthon, aki erősebb megy vadászni.
  Aztán jött a házimunka.
  Időközben változott a világ, már nincs annyi házimunka, a nők is dolgoznak. Mostmár csak a kialakult sztereotíp hülyeségeknek kéne változnia.
  Nem értem miben zavar egy férfit, ha azt mondom, egy nő is tud olyan programot írni mint ő, és van olyan nő, aki jobb programozó, mint ő.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez utóbbi, ti. a kompetetív, teljesítmény alapú versengés az, amit valójában a legtöbb nő nem bír

  Ez vélemény, vagy van valami kutatás ami elég nagyméretű ahhoz, hogy releváns legyen? Nem vállalja != nem bírja.

  Az elnyomott nőket lehetett verni és erőszakolni egy bizonyos korban, valamint semmi beleszólásuk nem volt a jogokba, illetve a módosabb családokban is, ahol volt pénzük mindenre nem tehették amit szerettek volna(pl. kényszerházasság stb.). Ha szerencsések voltak volt férjük, aki eltartsa, ha nem, akkor nem igazán találhattak volna munkát(kor és kultúra függő is természetesen).

  Lásd pl. a rengeteg, a nők programozóvá válását szorgalmazó program és kezdeményezés

  Szörnyű kezdeményezések, nem attól lesznek egyenjogúak a nők, hogy egyes helyeken előnyökhöz jutnak, hanem hogy egy helyen sincsenek hátrányban a másik nemtől.

  A valóság az, hogy a férfiak semmivel sem akadályozták és ma sem akadályozzák jobban egy nő akár belépését, akár előre jutását  Volt tanárom mesélte, hogy mikor elment egy programozói állásinterjúra, azt mondták neki, hogy ,,nem nőre számítottak". És más helyen is olvastam már, így ez ebben a formában nem igaz. Inkább azt mondanám, hogy nem lehetetlenítették el.

  De a pozitív diszkriminációval egyetértek, hogy nem jó dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hoppa, en azt hittem az eddigi cikkeid alapjan hogy netto feminista vagy :)

  ezzel a kommenteddel megcafoltad

  brofist
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez az "a nők el voltak nyomva" dolog elég ócska kifogás és körkörös érvelés. És egyszerűen nem igaz.

  Nyilván egy elnyomó és elnyomott csoport közül nem az elnyomó fog háborúba vagy bányába dolgozni menni, és nem az elnyomott fog közben a kényelmes és meleg otthonban maradni. És nem az elnyomottat fogják piedesztálra emelni pl. versekben, szobrokban, képekben. És nem az elnyomottaknak építenek tucatszám ingyenes lakóotthonokat, miközben az elnyomókat hagyják az utcán meghalni. Nem az elnyomottakat diszkriminálják pozitívan olyan ösztöndíjakkal, amikhez hasonló nem érhető el az állítólagos elnyomók számára, akik kénytelenek megpróbálni saját erejükből előre jutni, ami esetleg pont azért nem sikerül nekik annak ellenére, hogy teljesítményük amúgy feljogosítaná erre őket, mert egy másik csoportot érdemtelenül pozitívan diszkriminálnak velük szemben. Nem az elnyomó fog gyakrabban öngyilkos lenni, és nem az elnyomó fog a magasabb stressz, a kevesebb törődés, a rosszabb orvosi ellátás miatt konzekvensen, statisztikailag szignifikánsan fiatalabb átlagkorban meghalni. Stb.

  Ehhez képest a történelem során, illetve ma is, valahogy mégis az állítólagos elnyomott csoport, a nők élvezték a fent írt előnyöket és mentesültek a fent írt kötelezettségek alól, miközben az állítólagos elnyomó férfiak voltak azok, akik - nyilván az elnyomás részeként - a dolgok rövidebb oldalára kerültek. Nyilván azért, mert nem a férfiak voltak az elnyomók, és mert a nők nem voltak elnyomottak - illetve közel sem annyira, mint amennyire a férfiak voltak azok, és amennyire elnyomottak ma is. Ennyit az elnyomásról.

  Arra meg, hogy egy nő ne lehetett volna akár programozó is, ha akart az lenni, akár több száz évvel ezelőtt is, pont az itt is említett Ada Lovelace a tökéletes ellenpélda. Ezek után teljesen abszurd már a felvetés is, hogy annak, hogy a nők nem lettek vagy lesznek ma programozók, valamiféle, a férfiak általi elnyomás lenne az oka. A valóság az, hogy a férfiak semmivel sem akadályozták és ma sem akadályozzák jobban egy nő akár belépését, akár előre jutását ezen vagy bármilyen más területen is, mint amennyire egymásét is akadályozzák, maguk között is, a természetes versengés keretében.

  Ez utóbbi, ti. a kompetetív, teljesítmény alapú versengés az, amit valójában a legtöbb nő nem bír és amin elbukik, illetve amit utóbbival összefüggésben - vagy akár attól függetlenül is - tévesen az elnyomással azonosít, illetve amit utóbbival magyaráz a saját képességeinek, dedikáltságának, állóképességének és versenyképességének hiánya helyett. Még akkor is, amikor valójában óriási előnnyel és pozitív diszkriminációval indulnak ebben a versenyben.

  Lásd pl. a rengeteg, a nők programozóvá válását szorgalmazó program és kezdeményezés, amik mellett és ellenére is folyamatosan az folyik a csapból, hogy azért nincs elég női programozó (jelentsen bármit is az elég fogalma), mert elnyomják őket és nem kapnak lehetőségeket, támogatást, stb.

  Persze....

  PS: A fenti, nemek szerinti általánosításokat az, akinek nem inge, ne vegye magára! Az pedig, aki mégis megteszi, gondolkodjon el azon, hogy mégis miért passzol rá az adott "ing", még maga szerint is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A racionalizacio alatt most azt erted amikor megmagyarazod hogy a ferfiak okosabbak mert ez a szokas, meg akkor is ha semmi nem tamasztja ezt ala?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát a férfiak okosabbak mivel előnyösebb helyzetbe tudták magukat hozni a nőkkel szemben.

  Ezt meg hogy sikerult kikovetkeztetned? Az hogy melyik csoportot sikerult elnyomni a tortenelem folyaman nem igazan intelligencia kerdese. Ez alapjan az egesz magyar nap alkalmatlan a programozasra mert a fel vilagnak mar sikerult megszallnia az orszagot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt hittem legalább valami, szerinted rendkívül alapvető, és könnyen megtalálható, ferfihang.hu-n megjelent cikk lesz a link mögött arról, hogy mennyire könnyű lett volna a XIX. század második felében a nőknek feltalálóvá válnia, de hát ez minden várakozást alulmúlt, a let me google that for you nem erre való, így nincs értelme a poénnak ugyanis.

  http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/03/zoidberg-you-shoul..

  Csak hogy a színvonalnál maradjunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tortenelem konyvekbol megtudhatod hogy milyen jogaik, tarsadalmi statuszuk vol, korabban a noknek. Nagysagrendekkel kevesebb nonek volt egyaltalan lehetosege feltalalni valamit, mint ferfinak.

  Tehát a férfiak okosabbak mivel előnyösebb helyzetbe tudták magukat hozni a nőkkel szemben.

  öröm nézni itt a sok intelligens ember vitáját
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meg ferfi szemmel is verlazito hulyesegek vannak ebben a cikkben. 

  Nezzel mar utana hogy valodi tanulmanyokban, valodi szakemberek mit mondanak a diszkriminaciorol, es arrol hogy ez milyen hatassal van az aldozataira.

  Talan a legnagyobb hulyeseg, amikor azt irja hogy a statisztikak szerint a ferfiak okosabba, tobb mindent talaltak fel. A tortenelem konyvekbol megtudhatod hogy milyen jogaik, tarsadalmi statuszuk vol, korabban a noknek. Nagysagrendekkel kevesebb nonek volt egyaltalan lehetosege feltalalni valamit, mint ferfinak. Azt viszont nem tudja senki hogy valojaban hany ferfi es hany no probalt meg feltalalni valamit, es ebbol hany sikerult. Amig ez az info nincs meg addig ertelmetlen az osszehasonlitas.

  Ugyan igy, amig nem lehet tudni azt hogy hany no / ferfi _probalt meg_ programozni es hanynak sikerult, addig szinten semmilyen tudomanyos alapja nincs az osszehasonlitasnak.

  Programozokent / okos ferfikent lehetne annyi eszed hogy nem erosited tovabb az alaptalan sztereotipiat, ha egyetlen megalapozott bizonyitek sincs ra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értsd meg, hogy nem sértettél meg. Alapvetően a két hosszú levélben egyáltalán nem támadtam a személyedet sem. A legutóbbi hozzászólásomban elmondtam, hogy amit csinálsz, az picsogás, mert az észérvekre válaszolás helyett elkezdted, hogy én megsértettelek. Most meg azt, hogy én sértődtem meg.
  Te vagy megsértve, hacsak nem össze-vissza beszélsz.
  Tartom az álláspontom, senkit sem tesz okosabbá, hogy férfi vagy nő vagy magyar. Ezekbe azok kapaszkodnak, akiknek nincsenek saját eredményei. De gondold így...örülj, hogy férfi vagy, ha neked ez okoz sikerélményt.

  Nem hoztál fel érveket.
  Még arra is hajlandó voltam, hogy elfogadom a véleményed, azaz azt, hogy a férfiak okosabbak a nőknél.
  Leírtam, hogy felőlem legyen, mert 1. ez semmilyen következménnyel nem jár 2. nem a saját nemem által elért eredményektől érzem magam valakinek, hanem a saját eredményeimtől.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • bebi, nem vitazok olyanokkal akiknek az egyetlen ervelesi modszere az ad hominem, es azokat ervnek hiszi. ez nem engem jellemez hanem teged hiteltelenit alapvetoen.

  huzd ki a fejed a sëggedbol es akkor majd talan beszelgethetunk. bar tudod mit, inkabb akkor sem. ezer ervet hoztam fel mar itt az egesz threadben, es te kiolvastad belole a szamodra serto dolgokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem azt mondtam, hogy konzervatív, hanem hogy konzervatívabb.

  Amúgy tisztázzuk, hogy egyetértessz-e azzal, hogy minden férfi született zseni, én meg óriásit tévedek.
  Csak azért kérdezem, mert ebbe belekötni semmi értelme nem volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem láthatóan nevelés, szerinted nem. Ennyiben különbözik a véleményünk.

  Ezt a választ csak az agy működése miatt írom. Bámulatos!
  Ajánlom a változó agy című könyvet. Röviden annyi, hogy az idegpályák a tanulás útján formálódnak, és azt hittük ez a korszak gyerekkorban lezárul, de nem!

  Nyugi, nincs benne semmi nemek harca, nagyrészt vakokról és az agyuk alkalmazkodásáról lesz szó, illetve különböző kísérletekről.

  Tudom, informatikus vagy, de a két terület összekapcsolódik.
  Gondoljunk csak a gondolat által vezérelt eszközök ötletére.

  Na csak ennyit erről, ha érdekel utánanézel, ha nem, akkor most sem gyűjtöttem új embereket akik rajonganak a terület iránt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Niacinnal meg nekem semmi bajom, egyszerűen konzervatívabb mint én

  Pedig én kifejezetten liberális vagyok, csak nem veszek be mindent, amit manapság mondanak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A nevelésben már sokkal hamar vannak erősen befolyásoló tényezők, mint hogy konkrét szakmákról legyen szó. Lásd pl. milyen játékokat vesznek egy kislanynak vagy egy kisfiúnak jóval azelőtt, hogy tudatosan választhatnának.

  Egyébként nagyon nehéz szétválasztani mi genetika és mi nevelés kérdése. Pl. feleségem családjában minden nő műszaki érdeklődésű, de minden férfi is. Mondjuk programozó pont csak nő van köztük. Nyilván ezt látták otthon, ezt vették át, de azért genetikai adottságok is számíthattak. Hogy melyik milyen súlyban? Adoptálásról vannak statisztikák, ott szétvalasztható a genetika a neveléstől. Na de a nemek eltérő nevelése már kevésbé, ott már csak arra alapozhatunk, hogy egy tradicionálisabb társadalmat vetünk össze egy liberálisabbal. De a liberálisabban is ugyanúgy lehetnek nemi sztereotípiák.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne adj a számba olyan dolgokat, amiket nem mondtam. Hogy lenné elnyomó? Kit nyomsz el? Max a saját gyerekeid, egyébként csak egy bosszantó idióta vagy.

  Küldtél egy cikket, megcáfoltam érvekkel, erre te behiztisztél.

  De vegyük újra:

  Állítás: Minden férfi feltaláló és okosabb a nőknél

  a. Tételezzük fel, hogy ez igaz.
  Akkor ennek most mi a következménye?
  Ne ismerjük el a nők találmányait?
  Ha ez igaz, akkor a legtöbb férfi elpatarolta a nagy agyát, sok nő pedig született hiányosságai ellenére hozzáadott a világhoz.
  Köszönd meg nekik, ahogy a sikeres férfiaknak.

  b. Az állítás hamis. Én így gondolom, mert ismerek okos nőt, és buta férfit. Te nem. Kár belemenni, a te utad az a. opció

  Akinek nincsenek érvei, az te vagy ebben a beszélgetésben, Niacinnal meg nekem semmi bajom, egyszerűen konzervatívabb mint én. Szerintem meg kell adni mindenkinek a lehetőséget, és szerinte is, csak szerintem a lehetőséget rontják a felelőtlen általánosító kifejezések, szerinte meg nem. Ezt szűrtem le.

  Szerezz érveket, mert amit csinálsz az picsogás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hagyjad szerintem, hadd fetrengjen a sajat maga altal krealt idealok szennyeben, az elet majd ugyis kijavitja. szoktak mondani hogy nem vitatkozunk ilyenekkel mert lehuznak a szintjukre ott meg legyoznek a rutinjukkal.

  egyszerubb a normalisan es tenyekkel ervelo ferfit frusztraltnak, a noket meg elnyomottnak beallitani.

  en vagyok az idiota gonosz frusztralt elnyomo patriarch archetipusa. buszken vallalom.


  https://cdn.meme.am/instances/15971574.jpg
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az nem semmi. Ülök a buszon, apuka a kislánynak: "Téged nem érdekelnek a gépek, mert te kislány vagy, téged a smiknek érdekelnek!"
  Kislány: "Meg akkor engem a ruhák érdekelnek?
  Apuka: "Igen, és hogy szép legyél."

  Mindez indult onnan, hogy a kislány nézte az úthengert az építkezésen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Engem valószínű zavarna, ha nálam sokkal okosabb lenne, de elismerem, hogy vannak nők, akiknek ez imponál.

  Így megy ez.

  Azon az állásponton vagyok, hogy az agy plasztikus.

  Ez most nem mond sokat. Mi az, hogy plasztikus?

  Nem szószerint értettem, de azt honnan tudod te, hogy miről álmodoztak a nők, így mind?

  Nem tudom, de én még embert nem láttam, aki szerette volna a szalagmunkát, vagy a bányászatot. Másrészt olvass régi könyveket is és nézz régi filmeket.

  Utálom a divatot, az ékszerek feleslegesek, és nem tudok táncolni, nem gondolom magam egyedi hópihének.

  De azért a divatújságokat nők veszik zömmel, ugye? Az ékszerek többségét ki viseli? Ki szeret jobban táncolni általában? Játszhatjuk itt az álhülyét, de minek.

  Túl sok a kivétel

  Nem a kivétel sok, hanem a hasonló emberek egy helyre/társaságba csoportosodnak.

  Ez csak elbátortalanítja azokat is, akiket érdekel, aztán panaszkodhatunk a hiányra.

  Na én meg olyat nem hallottam soha, hogy ha egy kislány programozó v. mérnök akart volna lenni, akkor lebeszélték volna. Melyik szülő lenne olyan hülye, hogy lebeszélje a gyerekét egy irodai és jól fizető szakmáról? Sőt. Szerintem meg egyre többen vannak az IT-ben olyanok, akik a pénz miatt és nem hivatástudatból jönnek.

  Igen, a nők a hibásak. Ha nehéz barátnőt találni a legjobb amit az ember tehet, hogy kijelenti, hogy minden férfi király, ezért ő is király mert férfi, a nők meg hülyék.

  Nem erről van szó. Hanem arról, hogy a nők kiharcoltak sok mindent maguknak, ami jó. Emellett kialakult a modern nő archetípusa, viszont a nők emellett a régi értékmérés alapján választanak párt. Leegyszerűsítve: egy vezérigazgató nőnek persze, hogy nehéz a dolga (meg az udvarlóinak), ha "még vezérigazgatóbb" férfiak felé nézeget.

  Az a véleményem, hogy egy nő is lehet ugyan olyan jó mérnök

  Én nem is az ellenkezőjéről beszélek, hanem arról, hogy statisztikailag jól láthatóan kevesebben akarnak mérnökök lenni érdeklődési okokból. Ami utóbbinak pedig van köze a nemi különbségekhez és nem, nem a neveléshez. Ennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj, úgy érzem hiába részletezem, nem fogod megérteni.

  A ferfiak 99%-nak hiba magyarazod hogy a nok ugyan annyira alkalmasak programozasra mint a ferfiak, egyszeruen keptelenek felfogni. A ma elo ferfiak nagyreszet szexistanak neveltek, azok is maradtak, nem is szeretnenek ezen valtoztatni. Persze ez nem szandekos, egyszeruen csak nincsenek olyan szinten hogy ezt belassak.

  ahol nincsenek kisebbségi komplexusos férfiak, akik a hasonló cikkeket olvasva távolodnak el teljesen a valóságtól.

  Arra meg varnod kell egy ideig. De nem a hasonlo cikkek miatt tavolodnak el a valosagtol, hanem mert igy neveltek oket. Ha a kisebbsegi komplexus alatt az onbizalom hianyt erted, a legtobben azt hiszik hogy oket ez nem erinti, foglamuk sincs hogy milyen lenne "normal" allapot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd