Sikertelen álláshirdetés
2015-05-13T15:03:23+02:00
2015-05-24T11:18:03+02:00
2022-07-19T03:42:16+02:00
 • És ez egy idő múlva begyűrűzik, mert hiába adja fel a hozzáállását a cég és kezdi belátni hogy meg kell fizetni a máshol szerzett tudást , sajnálatos módon nem tud befogadni már egy igazán jó képességű fejlesztőt sem, mert a feje búbjáig úszik minden a ...

  Na, hát ennél jobban én sem tudtam volna megfogalmazni. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hanem csak a hirdető cégek közül,

  Allashirdetesrol volt szo, nem? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez egy php programozonal lehet, hogy kevesbe mukodik. Ha tenyleg 10 cegbol csak 1-2 ad normalis fizetest, akkor elhiszem, hogy senkinek sincs kedve potyara jarni az interjukra.

  Rossz a konklúzió. Attól hogy 10 hirdetésből 1-2 ad normális fizetést nem az következik, hogy 1-2 cégnél van normális fizetés. Hanem csak a hirdető cégek közül, mert aki normális fizetést ad, normális fejlesztőt is találhat, így 1-2 hónap múlva nem tér vissza ide vagy más álláskereső portálra. És ez egy idő múlva begyűrűzik, mert hiába adja fel a hozzáállását a cég és kezdi belátni hogy meg kell fizetni a máshol szerzett tudást , sajnálatos módon nem tud befogadni már egy igazán jó képességű fejlesztőt sem, mert a feje búbjáig úszik minden a ...  Ekkor már az sem segít ha valaki legjobbat a szakmában veszik fel űber fizetésért, mert egy fecske nem csinál nyarat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Először is köszönjük mindenkinek az észrevételeket.
  Amit lehetett, figyelembe vettük és átalakítottuk a hirdetést.
  Szeretném erről is a véleményeteket kérni:


  PHP fejlesztőt keresünk Budapesten

  Folyamatban lévő projektünkhöz keresünk lelkes és megbízható munkatársat, akire hosszú távon számíthatunk egy új rendszer lefejlesztésében és a munka utáni kocsmázásokban.
  Munkád során - egy csodálatos, összetartó csapat tagjaként - kreatív hozzáállásod segítségével készíted el a rád bízott feladat kódját és dokumentációját, alapos természetedből fakadó precizitással.
  Munkaidődet fantasztikus emberek társaságában, jó hangulatban töltöd, a sikerélmény garantált.

  Amire feltétlenül szükség van a munkához:

  • PHP 5 magas szintű ismerete
  • Objektum orientált szemlélet
  • Laravel ismeret
  • szakmai angol nyelv
  • minimum 1-2 év tapasztalat
  • precíz munkavégzés

  Amire kevésbé van szükség, de azért jó, ha van:

  • PHP Unit ismerete
  • TDD szemlélet
  • rendszerek fejlesztésében szerzett tapasztalat

  Amit rólunk érdemes tudni:

  • 15 éve fejlesztünk szoftvereket
  • teljes és fix munkaidőben dolgozunk (5/2, 8:00-16:30)
  • nyitottak vagyunk az új megoldásokra és technológiákra
  • barátságos, klimatizált irodánk jól megközelíthető helyen, Zuglóban található

  A feladatok elvégzését versenyképes fizetéssel, juttatásokkal és időnként sörrel jutalmazzuk.

  A parkolás ingyenes, a juttatások között az utazási támogatás is megtalálható.

  Otthoni munkavégzés kizárva, ott mással kell foglalkozni.

  A jelentkezésedet (fizetési igény megjelölésével) a xxxx@yyyyy.hu e-mail címre várjuk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet rosszul fogalmaztam. Oneletrajzba en sem irtam meg fizetesi igenyt es azt en is hulyesegnek tartom, elvegre nem csak egy szam alapjan kell eldonteni, hogy kell-e a jelentkezo, hanem az majd eloszor az interjun derul ki. Viszont az interjun mindig en mondtam meg, hogy mekkora fizetest akarok es ezt igy jonak is tartom.
  Ez egy php programozonal lehet, hogy kevesbe mukodik. Ha tenyleg 10 cegbol csak 1-2 ad normalis fizetest, akkor elhiszem, hogy senkinek sincs kedve potyara jarni az interjukra.

  A versenykepes fizetest beleirni a hirdetesbe viszont valahol olyan erzest valt ki nalam, mint mikor az etlapon minden etel melle odairjak, hogy friss salataval (persze, hogy frissel, mi massal?).
  Azon kivul, hogy a versenykepes eleg szubjektiv (ha nem lenne az, akkor bertabla alapjan meg lehetne allapitani) senki sem ad fel olyan hirdetest, hogy joarasitott munkaerot keres.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Engem például ez "riaszt" el. Ha 10ó körül fel is kelek, a második kávé után is kell még legalább 2-3 óra, hogy munkára rázódjon a fejem. És a billentyűzetem mellé kell egy hamutál is

  Hú, ez azért így elég meredeken hangzik :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem munkaltatoi szemmel jo dolog az, ha a jelentkezo ir fizetesi igenyt. Sokat elmond arrol, hogy mennyire tartja magat a jelentkezo.


  Lehet, hogy a WordPress/sakálkód hazai pályán ez amúgy a történet, de valójában van az a szint, ahol nem.
  Ha Laravel-est keresnek (vagy valakit, akinek van úgy fogalma valamiről), akkor már lehet, hogy zokon veszi, hogy majd valami kulcsszóvadász kiválogatja a több találat / alacsonyabb fizetés alapon a "megfelelő" jelöltet.

  A fejvadászra utalókkal értek inkább egyet.
  Én például nem értek a Laravelhez, ennek a fő oka az, hogy nem volt eddig rá fizetőképes kereslet.

  Szerintem a bare minimum az, hogy oda kell írni, hogy versenyképes fizetés, és szigorúan tilos a "fizetési igény megjelölése" kitétel.

  Már ha nem "vérpistikét" kerestek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hirdetes szovegetol most eltekintve ma mar ki lehet jelenteni, hogy az igazan jo jeloltek nem bongeszik az ajanlatokat, hanem kapjak oket. Ez penzbe kerul:

  Pontosan. Aki tényleg tapasztalt, és ért is a Laravelhez, vagy reális időn belül beletanul, az nem fog elmenni egy olyan céghez dolgozni, amelyik e. g. sajnál 50 ezer forintot a (potenciálisan) semmire.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a cég sok kis weboldalt csinál, de PHP-ban nagyobb léptékű projekteket is fejlesztenek


  Például? Nagyon kevés olyan hely van ahol ilyen formában szét vannak osztva a szerepek. Magyarországon tud valaki ilyen céget említeni? Én sajnos nem. Sok "nagy" cégnél már az is nagy dolog lenne ha MVC-ben dolgoznának, legtöbb helyen valami borzalmas spagetti kód van. Nem ritka hogy MVC (pl: Symfony) és benne a spagetti. A nem publikus rendszereknél meg nem kell a SEO, viszont a css/js igenis kell. Ott meg aztán tényleg senki sincs aki csinálná a PHP fejlesztő helyett. Ott még a design is bejátszik, mivel jobb esetben valami saját kódgenerátorral tartják karban a kód nagy részét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te döntöd el, hogy a világ végén van-e, de ha nem írják le előre, hol vannak, akkor nem tudod előre mérlegelni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én 1 évet dolgoztam anno egyetem mellett PHP fejlesztőként, és SEO-val nem volt dolgom, mert a projekt ügyviteli rendszer volt, CSS-t nem én írtam, csak használtam a mások által elkészített stílusokat, JS alig volt, de én azt sem írtam, valamint Windows alatt fejlesztettem, csak a szerveren volt Linux.

  Amit mondasz, az akkor igaz, ha a cég sok kis weboldalt csinál, de PHP-ban nagyobb léptékű projekteket is fejlesztenek, ahol jobban szét vannak osztva a szerepek, illetve nem publikus rendszereknél a SEO nem játszik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • lehet az iroda környékén pl. rendeset enni, nem a világ végén van (ha ott van, akkor meg azt írd be)

  Az ebed engem nagyon erdekel, ezert interju vegen ra szoktam kerdezni. Allashirdetesbe viszont nem valo szerintem, mert a jelentkezesemet nem az befolyasolja, hogy milyen ettermek vannak a kornyeken. Raadasul kisregenyt sem akarok olvasni az allashirdetes helyett. Bar teny, hogy ha az allashirdetes utan leirjak 2-3 oldalon, hogy mik vannak a kornyeken es miket szoktak csinalni, amikor epp nem dolgoznak az nem hatrany, mert nem zavar senkit. Akit nem erdekli az max nem olvassa el.
  Azt viszont egyertelmuen en dontom el, hogy a vilag vegen vannak-e, mert en tudom, hogy honnan jarnek be es mivel. Miota van google maps nem tart semeddig sem megnezni, hogy egy ismeretlen helyre is hogy lehet eljutni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még keressük az ideális jelöltet. :)

  Köszönöm mindenkinek a véleményét, sokat segített, néhány napon belül egy optimalizált hirdetéssel újra nekifutunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • és amúgy mi lett azon kevés behívottak / jelentkezők sorsa?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mennyire alkalmas a pozíció a fejlődésre, mennyire változik a stack, vannak-e komoly projektek amikből még egy senior is tanulhat

  Ezt nem fogjak neked leirni oszinten, de meg ha le is irjak, lehet, mas a mercejuk. Az ilyen dolgokat ott dolgozoktol kell kitudakozni, ezert jo, ha van egy nagy szakmai halod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én 8+ év tapasztalattal rendelkezem PHP területen, de váltottam Java-ra több okból is, főleg mert PHP-mysql területen nagyon sok a kontár (már bocs), másrészt semmi pénzeket fizetnek a cégek... Vagy szakértőt kerestek, vagy valakit, aki meg tudja ugyan csinálni amit kell (úgy-ahogy), de a hibajavítások meg az x. terv meg kódmódosítás fogja elvinni az időt.

  Mindenesetre amikor még PHP területen kerestem akkor az alábbiak hiányoztak a hirdetésekből, vagy max. 1-2 volt meg ezekből, pedig annál hogy "php, js" ezek jóbal fontosabbak:

  - melyik cég hirdet (NEM a fejvadász cég, ha az), hol lehet a cégnek utánanézni
  - mivel foglalkozik a cég (profil, piac, munkatársak száma stb.)
  - mivel foglalkozna a jelölt (az, hogy "php fejlesztéssel" az kb. semmi), milyen távon, kivel dolgozna (kis team-el, külső fejlesztőkkel stb.) együtt és min
  - mennyire alkalmas a pozíció a fejlődésre, mennyire változik a stack, vannak-e komoly projektek amikből még egy senior is tanulhat
  - mennyi az ajánlott munkabér (tessék megnézni pl. egy komoly külföldi recrutiment oldalt, mind ott van hogy pl. óránként x Euró)
  - ad-e a munkaadó pl. laptopot, bérlettámogatást, vagy egyéb fontos juttatást
  - munkavégzés helye
  - mennyire rugalmas a munkaidő, lehet-e pl. hétvégén dolgozni ha le kell adni egy projektet (és úgy, hogy azt ki is fizeted)
  - egy "szakértő" nem fog olyan helyre elmenni dolgozni, ahol nem használtok pl. verziókövetést, build automatizálást, esetleg automatikus tesztelést, így ezeket is érdemes lehet leírni, vagy pl. ha olyan cég akkor érdemes odaírni, hogy nyitottak a változásokra.
  - érdemes leírni, hogy pl. van az irodában kanapé, ahol le lehet ülni, van egy szoba ahol nyugi van, esetleg park közelben, lehet az iroda környékén pl. rendeset enni, nem a világ végén van (ha ott van, akkor meg azt írd be)

  Gondold végig hogy te mennyi mindent kérdezel egy jelölttől, de ha pl. neki valami fontos a fentiekből, akkor nem fogja az idődet rabolni, vagy otthagyni az első héten, mert valami nem tetszik neki
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Találomra bemondanám, hogy a "normál munkaidő" alatt ebben a szakmában a kilenctől ötig tartó időszakot értik (ez a legelterjedtebb az ismeretségi körömben), esetleg a nyolctól négyig terjedőt (ez ritkább, mert a legtöbb szoftvercégnél már rájöttek, hogy a fejlesztők között jóval kisebb arányban vannak "reggeli" emberek mint a civilek között, így a korai kezdéssel egy "zombiórát" nyernek egy produktív óra rovására). Ehhez néhol hozzájön még az ebédidőre számolt fél óra (nekem sem az elmúlt- sem a jelenlegi munkahelyemen nem számoltak fel ilyet, de hallottam pletykákat), illetve vannak cégek (főleg multik) ahol a túlórapénz kifizetését úgy kerülik meg, hogy a névleges munkaidő jóval (~45 perc-1 óra) hosszabb mint a valós, de normál esetben senki nem várja el, hogy ezt le is dolgozd. (Na, ilyen feltételek mellett többé nem vállalnék munkát.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a normális? Lehet hogy nekik is ez a normális A normál munkaidő lehetne 6:00-14:30-ig is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ...normál munkaidőben.


  Engem például ez "riaszt" el. Ha 10ó körül fel is kelek, a második kávé után is kell még legalább 2-3 óra, hogy munkára rázódjon a fejem. És a billentyűzetem mellé kell egy hamutál is

  A többit leírták.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "legyél még CSS+Html+SEO+Linux"
  De mint PHP fejlesztő hogy ne legyél? Ki csinálja ezeket helyetted? Sok esetben a js sem megkerülhető. Én még nem dolgoztam olyan cégnél, ahol bármelyik nem ismerése esetén boldogulni lehetett volna. Nyilván nem azt jelenti hogy a sitebuild is a Te feladatod, de nem fogják visszadobni a sitebuildernek (aki legtöbbször külsős), mert az egyik gomb nem olyan piros hanem ilyen piros. A SEO meg nem azt jelenti hogy neked kell linkeket elhelyezned, hanem, hogy a meta tagekbe a megfejelő adatok jelenjenek meg, a google analyticsbe megfelelő adatokat postold (pl: vásárlás), hogy legyen canonical az azonos eredményt adó lekérdezéseknél és még folytathatnám. Persze nem árt ha valaki segít ezekben a kérdésekben eligazodni, de ezen ismeretek hiányában fogalmad sincs mit csinálsz. Linux nem ismerése is azért problémás, mert nem Windowson szokás fejleszteni. Sok kód nem is fut Windows környezetben, vagy ha fut, akkor teljesen máshogy kell paraméterezni a funkciókat (pl: pdf generálás, beolvasás).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szerintem jó szöveg, nem túl bőbeszédű (a lényeg benne van), de én jelentkeznék rá.
  Ami nekem fontos, a munkavégzés helyszine. Ez kiderült a hirdetésből? Az emailcimből rá tudtam menni a cég honlapjára, ott van kapcsolat? (és akkor a tényleges cimre gondoltam, nem ahová be van jelentve).
  Még 2012 nyara elején, egy Bosnyák tér közeli céghez napi 2, egy belvároséba napi 5 ment be.
  A laravelt szerintem irjátok be "nem elvárás, de előny" kategóriába, de nem ez a fő gond. Egy másik, hasonló hirdetésnél Zend-es embereket kerestek, oda havi egy ember jelentkezett...

  De mondom, én jelentkeznék erre. Számtalan olyan van, hogy "legyél még CSS+Html+SEO+Linux" mittomén még mi (magyarul minden sz*rt a fejlesztő nyakába varrnak). A pálmát az viszi el, amikor már ügyfeleket is rádsóznak :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez Pesten már nem csak a legjobbaknál van így...

  Ha egy tök átlagos programozó felteszi professionre az önéletrajzát, és bejelöli, hogy Budapesten keres, akkor egyszerre egy seregnyi fejvadász "esik neki". Ha ezen lépése előtt nem pályázott keresés alapján, akkor már nem is fog, mert egy csomó lehetőséget felajánlanak a fejvadászok, ahová továbbítják a pályázatot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még ha nem is egy délután, de néhány hét alatt csak megtanulja... Szvsz még mindig célszerűbb pár hétig fizetni egy programozót, hogy beletanuljon a Laravel-be és a céges rendszerbe, mint több hónapig sikertelenül hirdetni az állást, amíg áll / lassabban halad a project.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért a Laravel rendesen szűkíti kört. Én biztos nem jelentkeznék oda, ahol az elvárások között olyan van, amihez nem értek. És nem biztos hogy elég, ha eltöltesz egy délután a Laravel megismerésével.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem munkaltatoi szemmel jo dolog az, ha a jelentkezo ir fizetesi igenyt.

  Szerintem meg nem. Szerintem minden álláshirdetésben a munkáltatónak kellene (=célszerű lenne) megjelölnie azt, hogy mennyit hajlandó fizetni (persze tól-ig határral). Miért?

  1. Mert csak ő tudja, hogy mennyit tud egyáltalán az adott munkát elvégzőnek fizetni. Ő tudja, hogy az adott munkahely mennyi pénzt termel, mennyiért tudja az abban előállított munkát másnak eladni (vagy mennyit ér neki, ha belső felhasználásra készül a szoftver) amiből majd az illető bérét fizeti. Nyilván ennél többet racionálisan nem fog tudni fizetni, bármilyen szuperprogramozó jelentkezik az állásra.

  2. Ő tudja mennyit keresnek az adott cégnél, pozícióban, csoportban az emberek. Ez elméletileg akár irreleváns is lehetne, viszont a gyakorlatban nem az. Az ugyanis komoly problémát okoz a csapaton belül, ha kiderül, hogy az egyik ember fele annyit - vagy éppen kétszer annyit - keres, mint az a társa aki mellette ül és ugyanazt a munkát, ugyanolyan minőségben végzi, mint ő. Lásd még bérfeszültség! Ez utóbbi rendezése pedig csak az lehet, hogy vagy elmegy az illető, vagy felemelik a bérét arra a szintre ahol a többieké is van, illetve amit a munkája alapján úgymond megérdemelne, függetlenül attól, hogy saját maga kevesebbet kért.

  Szóval a munkáltató van eleve birtokában azoknak az információknak, amik meghatározzák a minimum és maximum bérszintet, amin - legalábbis racionálisan - úgysem lehet (=üzletileg nem racionális) túllépni sem lefelé, sem felfelé. Azzal, hogy ezt nem árulja el, valójában csak rontja a saját találati arányát, és pazarolja a saját idejét és azokét, akik elvárásai eleve nem mutatnak metszetet ezekkel a számokkal. Mert ők ugye feleslegesen jelentkeznek, a munkaadó feleslegesen olvassa el a pályázatukat, hívja be őket interjúra, stb.

  Az nem jó ellenérv, hogy a munkáltató nem tudhatja, hogy az adott dolgozó mennyit pénzt ér - mert ha ez igaz, akkor akkor is igaz lesz, ha a munkavállaló maga jelöli meg a bérét. Hiszen alul és felül is becsülheti szándékosan vagy tájékozatlansága folytán is a saját értékét.

  Sokat elmond arrol, hogy mennyire tartja magat a jelentkezo.

  Üzleti szempontból teljesen irreleváns, hogy az illető mire tartja magát. A lényeg az, hogy mit ér a munkája valójában. Pl. nyilván hiába tartja magát valaki sokra, ha közben rosszul dolgozik, akkor nem lesz érdemes alkalmazni. És hiába tartja valaki kevésre magát, ha közben kiváló munkát nyújt, akkor érdemes lesz jól megfizetni. Akkor is, ha ő maga kevesebbel is beérte volna.

  Azért, mert egyébként előbb-utóbb az illető maga is rájön, hogy többet is kereshet és lelép. És a legnagyobb költség mindig az, amikor elmegy egy jó munkaerő, és találni kell helyette egy másik, legalább olyan jól dolgozó és legalább olyan megbízható másikat, akinek ráadásul még bele is kell tanulnia az adott munkába környezetbe, be kell illeszkednie a csapatba, stb. Amely pontok bármelyikén még mindig elbukhat, függetlenül attól, hogy amúgy milyen jó szakember.

  A másik dolog, hogy aki kevésre tartja magát, az nyilván úgysem fog egy olyan állásra jelentkezni, amiről lerí, hogy csúcsprogramozókat várnak rá. Illetve egy keresett csúcsprogramozó nem fog egy nyilvánvalóan tucatmunkásoknak szánt melóra jelentkezni. A bérezés pedig pont ennek egyik kiváló - ha nem is kizárólagos - indikátora, hogy ti. mennyire komoly elvárások vannak az adott helyen, mennyire szoros lesz a verseny az adott pozícióért. Tehát itt is csak jól jöhet, pont az önszelekció miatt is az, ha a jelentkező tudja, hogy mennyi pénzt szánnak az adott melóra. Mert az már eleve elárulja, hogy bárki által elvégezhető tucatmelóról vagy kivételes tehetséget, szorgalmat, tapasztalatot igénylő rétegmunkáról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Minek elvarni Laravel ismeretet? Akinek van "PHP 5 magas szintű ismerete", az mar dolgozott par keretrendszerrel es hamar betanulna. Ceg neve meg volt adva? Egy gmail-es cim nem tul vonzo. Ami a fizetest illeti, az a fel van hatranyban, aki eloszor boki ki a szamot. Ha nem akarjatok megszivatni magatokat, soha ne irjatok fizut!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A hirdetes szovegetol most eltekintve ma mar ki lehet jelenteni, hogy az igazan jo jeloltek nem bongeszik az ajanlatokat, hanem kapjak oket. Ez penzbe kerul:

  LinkedIn Recruiter Light havi 100 euro (ha jol emlekszem)
  Profession adatbazis hozzaferes kiemelt kategoriakra havi 110eFt + AFA
  Fejvadasz a jelolt eves brutto berenek legalabb 15%-a

  A listat meg lehetne folytatni, de jol latszik, hogy manapsag ha valaki tenyleg komolyan gondolja az allashirdetest, annak - hacsak nincs nagy kapcsolati rendszere - bele kell invesztalnia a keresesbe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amikor a helyemre kerestek utanpotlast, akkor akit felvettek az viszonylag keveset kert interjun, de megadtak neki az en akkori (erezhetoen magasabb) fizetesemet. Az mas kerdes, hogy utolag kiderult, hogy az interjun megiscsak jol arazta be a sajat tudasat :D

  Szerintem munkaltatoi szemmel jo dolog az, ha a jelentkezo ir fizetesi igenyt. Sokat elmond arrol, hogy mennyire tartja magat a jelentkezo.
  En legalabbis nem hianyolom onnan a fizetest, viszont - ahogy dante is irta - minden mast igen. A celcsoport az fizetes nelkul is latja, hogy mennyire tunik neki valonak a ceg, a lenti hirdetes viszont nem csinal kedvet sem a ceghez sem a munkahoz. A kovetelmenyek kb minden php programozora raillenek. Ilyen stilusu hirdetesre akkor jelentkeznek, ha mar x honapja munkanelkuli lennek es nagyon kene valami.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, ez egy nagyon korrekt kis lista, használni is fogjuk.

  És persze a többiek véleményét is köszönjük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak hát mi oka lenne? Mi van ebben a hirdetésben amiért a jó fizető állását lecserélné erre? Ez nem egy ajánlat, hanem egy információ hogy keresnek. Annak jó, aki szintén keres, mert mondjuk rosszul érzi magát a jelenlegi helyén, vagy épp szabad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd