Web, iOS és Android programozót keresek
2015-04-22T21:13:34+02:00
2016-01-11T12:13:00+01:00
2022-07-22T01:53:28+02:00
 • értem, és megértem, amit írtál. és igen, el is kezdtem rajta dolgozni. de túl nagy falat nekem, a java-t nem vágom, bár nyilván tanulható, de rettentő kevés időm van munka és suli mellett még ezzel is foglalkozni, főleg úgy, hogy a munkába járás is elvesz rengeteg időt. ha egy windows-os app-ról lenne szó, már megcsináltam volna - vagy legalábbis a nagyját.

  a facebook-os történetet is ismerem, ezért nem akarok túl sok részletet megosztani látatlanban senkivel :)

  a területen dolgozok, az alkalmazás részleteit is kidolgoztam teljes egészében, ahogy  a design-t is - valahogy úgy képzeld el a dolgot, mint a functional specs doksit, nem csak annyi, hogy "figyelj, csináljunk repülő kocsit", hanem le van írva szépen, hogy hogyan kell felépíteni, működnie, minden funkció le van írva részletesen, rendesen.

  dolgozgatok egy normális üzleti terven is, de nem annyira egyszerű dolog ez sem, nyilván ezt is meg kell tanulni, ha az ember fia még soha nem csinált ilyet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pontosan, teljesen egyet értek. Az ötlet értéke ~0.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem letorni akarlak, jo dolog hogy uj otleteken gondolkozol, de mivel en is sok ilyet latok, itt van 1-2 megjegyzes:

  Az elso 5-6 talalatot olvasd el a google-n erre keresve: "what are ideas worth in the startup world"
  valamint:
  Value Of A Start Up Idea

  Ahogy itt sokan elmondtak, az otlet onmagaban keves. Szerintem hogyha akar egy kicsi affinitast is erzel a programozashoz, akkor probalj meg egy sajat, akar bugos de valamennyire mukodo prototipust te magad osszehozni:
  - ha nem lesz a startupbol semmi akkor is megtanultal kozben hasznos skill-eket
  - ha jobban belelatsz a programozasba akkor jobban meg fogsz tudni itelni mas programozokat akikkel kesobb esetleg egyutt dolgozol
  - igy ha igazan lelkes vagy joval tobbet tudsz haladni vele es fizetned sem kell masnak

  Vegul pedig: ha nem is szeretnel programozni, es mast bizol meg vele, valamit neked is hozza kell tenned, ami miatt potolhatatlan vagy a projekthez. Az otlet keves, kell vagy egy vezetoi kepesseg, vizio, uzleti, marketing skill-ek, kitartas, akarmi ami miatt a programozonak is szuksege van rad, kulonben ugy jarsz mint a Winklewoss fiverek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mások megvalósítottak egy hasonló dolgot, de nem teljesen ugyanaz. nem lövöm le a poént, de ha valakit érdekelne esetleg, akkor nyugodtan írjon rám.

  utólag is boldog karácsonyt és boldog új évet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • bocs, véletlen a privátra nyomtam rá. szóval itt is akkor:

  Az alkalmazás ki van dolgozva. Nem a klotyón jött az ötlet, nincs angry birds a telómon (egyiken sem). Amit az app kínálna, azt csinálom 13 éve (illetve abban a szakmában dolgozom). Nagyjából képben vagyok a piaccal ebből kifolyólag. Nyilván van rizikó, ha pedig Zuckerberg lennék, lekódolnám az appot. Így is megfogom próbálni, max nem jön össze. Az ötletet pedig személyesen elmondom, ha komolyan érdekel valakit. Nem fogok egy nyílt fórumon részleteket elárulni, a poént lelőni. Ha neked nem ér annyit, hogy meghallgass, hát nem. Ha másnak igen, és megmutassam neki a terveimet, akkor hajrá. Nem kell elmagyaráznod semmit, köszi. Tisztában vagyok vele, hogy minden második embernek van egy jó ötlete. Megpróbálok tenni érte, nem hülyeségről van szó. Lehetőségről. Ha élsz vele, élsz, ha nem, nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nincs semmi frusztrációm, csak amióta a startup világ elérte Magyarországot, tele van a fórum a hozzád hasonló wannabe-Zuckerberg arcokkal.

  Sokszor, sok helyen, sok különböző embernek kell elmagyarázni kétnaponta, hogy a "startup" világ nem úgy működik, ahogy elképzelik.


  Vannak, akik megfelelő bérezésért cserébe kínálnak munkát startup vállalkozásban, lehetőséggel arra, hogy tulajdonjoggal fizessenek ki pénz helyett, ha úgy akarod. Oké.
  Vannak, akik előállnak egy ötlettel, amibe saját szakértelmüket, munkájukat beletették már, végeztek piackutatást, kerestek támogatókat és megfelelő üzleti tervet elkészítették, részletesen specifikált megvalósítási tervvel rendelkeznek és keresnek valakit, aki társulna úgy, hogy nem tudnak neki fizetést adni egyelőre, mert nincs miből. Határeset.
  Vannak, akiknek lemerül a telefonjuk a klotyón, és az Angry Birds helyett 5 percig máson gondolkoznak, megszületik egy "világmegváltó" ötlet és 10 perc múlva már itt az álláshirdetés, hogy titkos ötlet, startup, nagy remények, tulajdonjog, gazdagság, boldogság. A saját hozzátett munka meg semmi. Na ez nem elfogadható.


  Minden olyan hirdetés, amelyben startup-hoz keresnek fejlesztőket, besorolható valamelyik kategóriába. *
  A kérdés az, hogy te mit gondolsz, ez a hirdetés vajon melyik kategóriába esik.


  * Ezt nyugodtan elhiheted nekem (a nyilvánvaló sarkításokat persze félretéve), az utóbbi években gyakorlatilag minden itteni álláshirdetést elolvastam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • köszi a konstruktív hozzászólást. ha nem baj, megkérlek, ne itt éld ki a frusztrációd. köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • beadtam mideas.hu-ra is.


  Okos kenyérpirító! Most megyek és beadom a mideas.hu-ra! Zseniális ötlet, terjeszkednék vele Nyugat-Európa és az USA felé is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mint írtam, beadtam mideas.hu-ra is. biztosan vannak benne még hiányosságok, nem vagyok profi a dologban, de eddig akinek meséltem róla - szűk baráti kör -, mindenki azt mondta, van benne fantázia.

  valóban lehet, hogy mások is gondoltak rá, dolgoznak is rajta, de ha mégsem, nem szeretném azzal megkönnyíteni senki dolgát, hogy ide kiírom még csak az alapokat  sem :)

  ennyit tudok elárulni:
  profil kezelése, helymeghatározás, értesítések kezelése, visszajelzések app-on belül, sms-ben, emailben, pontrendszer, értékelés, kredit vásárlás, kredit kifizetése, stb. de ugye ezek eléggé általános dolgok.

  valamennyit konyítok a programozáshoz, de ezt túl nagy falatnak érzem, és mint írtam, Android-ra még soha nem fejlesztettem, web-re már igen, de ennél jóval egyszerűbb dolgokat. iOS pedig olyan távol áll tőlem, mint makó...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem szeretnék sokat elárulni az alkalmazásról, sőt.


  Ennél azért több kell.
  Bármi is az alkalmazásod, már legalább 500 embernek eszébe jutott és legalább 10-en közülük jelenleg is ezen dolgoznak, ezt ne feledd. Egy ötlet önmagában semmit sem ér.

  Ha nem értesz a programozáshoz, csak akkor lehet így házalni, ha kész üzleti terved van, amit a komoly érdeklődők felé hajlandó vagy prezentálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló Mindenki,

  van egy megvalósításra váró ötletem egy főként mobilon működő alkalmazáshoz. Nem szeretnék sokat elárulni az alkalmazásról, sőt. Viszont startup-ban gondolkodok. Sajnos abszolút nincs android-ra, iOS-re programozói tapasztalatom, web-re is elég kevéske.

  Egyelőre fizetni nem tudok, tehát többnyire üzlettársat keresnék programozói tudással. Ha bejönne az ötlet, a cégből részesedést kapna a természetesen,

  Keresnék tovább design-ert is, ugyanahhoz az app-hoz.

  Még nincs ilyen alkalmazás, nem találtam sehol. Nem kimondottan magyarország lenne a felvevő piac, szeretném nyugat-európára, é-amerikára is kiterjeszteni a későbbiek folyamán. haha, dream big! :) de tényleg... :)

  Első körben az android-os alkalmazás lenne a cél, utána iOS és végül web, windows phone. az android app-pal indulna a tesztelés.

  Ha valakinek van ideje, kedve belevágni a dologba, több részletet árulok el egy személyes találkozó alkalmával.

  Köszi, hogy végigolvastad, és keress bátran, ha érdekel a dolog.

  PS: az öltetet beadtam elbírálásra mideas.hu-n is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd