Adott mappában excell fájlok keresése és adatok beírása
2015-03-23T11:37:03+01:00
2015-03-23T19:58:52+01:00
2022-07-22T10:46:31+02:00
 • Akkor a konkrét kérdés ahol elakadtam a következő odáig eljutottam,hogy a mappába megkeresem az adott excell fált(neve alapján) de nem tudom milyen paranccsal tudom rávenni a makrót hogy kinyissa a fájlt és bemásolja főleg az első üres sorba a többi alá a kimásolt sorokat az összesítő fájlból(azt is megtudtam oldani hogy kijelölöm és kimásolom a megfelelő sorokat:)...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A nyitó hozzászólásban nincs kérdés, csak egy feladat specifikáció minden konkrétum nélkül. Ez így ebben a formában állás rovat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A problémám a következő minden hónapban a naptárból lementem hogy milyen változások történtek egy bizonyos naptárba. Mivel a naptár egy bizonyos celláját számmal írom ezt egy excell fájlba másolom ami készletet tart nyilván időrendbe(dátummal együtt összesen nyolc oszlopot kapok soronként mindig ua. a sorrendben).Jelenleg egy excell fájlba kapom az anyagokat ahol ahány naptár annyi munkafüzet lapom(azt már elértem hogy munkafüzet lapok nevei megegyeznek az excell fájlok neveivel) ezeket megnyitom kimásolom a sorokat(ha van az adott hónapban beírás) megkeresem az adott nevű excellt fájlt megnyitom és  bemásolom az utolsó sor után az adatokat.A többit függvények elvégzik (kiszámolják mennyi a készlet ha negatív az a2-es cellába beírják elfogyott vagy nem sokára elfogy stb.)  mivel kb.30-40 naptárral dolgozom elég időigényes dolog.
  Ezért következőt szeretném egy makró egy adott könyvtárba megkeresné a munkafüzetek nevével megegyező fájlokat megnyitná és bemásolná a megfelelő sorokat(ha nincs adat a munkafüzetben akkor mehet a következőre) az utolsó sor után  mentené és bezárná a fájlt(esetleg ha egyszerűbb bizonyos dátum utáni adatokat).
  Hab lenne a tortán ha A2 változik (elfogy vagy nem sokára elfogy a készlet) akkor küld egy emailt vagy figyelmeztetést áthelyez bizonyos mappába(pl. elfogyott nevűbe) amelyik egyszerűbb..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd