Kezdő Java tanuló kér segitséget a továbhaladáshoz
2015-03-13T12:36:14+01:00
2015-03-13T15:37:54+01:00
2022-07-22T11:16:46+02:00
 • Szia!

  Én ezt javasolnám:

  http://java.progtanulo.hu/

  Vannak benne feladatok is. Ha meg ez nem elég, a szerző (Nagy Gusztáv) csinált egy online tanfolyamot is hozzá (az már fizetős), ahol gondolom még több feladat van: http://progtanulo.hu/java-7-alapok
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem konkrét programozási kérdés -> áthelyezve a társalgóba
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Pár hónapja kezdtem tanulni a Java nyelvet, ez a második nyelv amit tanulok, az első a Pascal volt a suliban, de a tanár nem volt túl jó ezért azt nem is nevezném tudásnak amit az órákon szereztem. A Java már most jobban megy mint ahogy a Pascal ment, az alapok már jól mennek, ciklusok, elágazások, tömbök, metódusok, osztály, objektum, stb, ezeket már jól értem, egyszerübb gui-kat is csináltam, a gondom az hogy itt kicsit elakadtam, nem igazán tudom hogyan tovább. Tudom sokat kell gyakorolni, de pont ez az eggyik gond hogy kifogytam az ötletekből, pontosabban vannak ötleteim de azok még túl bonyolultak ahoz hogy megtudjam valósitani, vagy lehet hogy mindent tudok ami eggyik vagy másik komplexebb programhoz kéne, csak egyszerüen nem tudom hogy hogyan kezdjek neki. Van olyan könyv vagy, leirás ami ezt tanitja hogy öszetettebb programoknak hogy kell nekikezdeni, ami leirja az alap ötlettől a tervezésen át egésszen a kódolásig hogy megy ez.
     Még az is érdekelne hogy mik azok amiket feltétlen tudni kell egy programozónak, akár java nyelven akár nyelvtő függetlenül. De minden tanácsot örömmel várok ami segit hogy hatékonyabban tudjak haladni.
    Egyenlőre csak hobby szinten tanulok.
  Minden segitséget és tanácsot előre is köszönök.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd