Kisebb és gyorsabb lett a Scala legújabb verziója

Címkék
Kisebb és gyorsabb lett a Scala legújabb verziója
2015-02-16T16:23:29+01:00
2015-02-16T18:53:46+01:00
2022-10-21T19:55:40+02:00
 • A scala nyelv fejlesztoi szerint nyilvan igen :D
  Mindegyik lent felsorolt feature hasznos szerintem(bar az impliciteket es makrokat nem szeretem de ez szemelyes preferencia kerdese). Viszont ez egy (sokkal)meredekebb tanulasi gorbevel jar mint a java eseteben(bar javarol fokozatosan atterni (a magikusabb dolgokat eleinte hanyagolni) nem tul bonyolult).
  + Ahogy te is emlitetted joval kevesebb meg a scala fejleszto(foleg mo-n) tehat a management-el nehezebb lehet lenyeletni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezek egyébként olyan feature-ök amelyek miatt érdemes egy projektet Scalában elkezdeni, vagy nem hoznak a fejlesztés során érzékelhető előnyt (azon kívül, hogy ha egy fejlesztőnek sikerül meggyőznie a főnökeit, hogy valamit Scalában kezdhessen el, akkor ez nyilván előny a számára, hiszen egyrészt intellektuális kihívás / örömforrás, ami nem elhanyagolható; másrészt meg Scalául kevesebben tudnak ergo a fejlesztőt is nehezebb pótolni just in case)?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Scala nem csak a Java 8-ba most bevezetett lambdakat hanem meg kb ket tucat egyeb dolgot is tamogat, ezert szerintem egyelore nem valt okafogyotta a lete.
  Egy nem teljes lista a tovabbra is Scala-only feature-okrol:
  "type inference, traits, vals, implicits, case classes, value classes, static objects, pattern matching, type variance, macros, immutable datatypes, lazy vals, existential types, higher-kinded types, type classes"

  HN diszkurzus.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igaz az, hogy a Java 8 újításai (funkcionális programozás) nyomán a Scala nyelv léte okafogyottá vált? Nem tudok Scalául csak érdekel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd