WP8.1: Szoftver publikálása store kihagyásával
2015-01-23T10:07:46+01:00
2015-01-23T11:10:04+01:00
2022-07-19T03:26:55+02:00
 • Köszi! Ez a megoldás jónak tűnik.

  Közben én is ráakadtam az Intune-ra illetve a System Centerre, ahol elvileg saját programokat lehet publikálni vállalaton belül. Olyan szempontból jók ezek a megoldások, hogy itt korlátozhatóak is a készülék használati lehetőségei. Mindenesetre számításba veszem mind a 3 lehetőséget, főleg, hogy az általad ajánlott megoldás teljesen ingyenes, az utóbbi kettő pedig fizetős. Kérdés, hogy a megrendelő rendelkezik-e ilyen licencekkel (pl. valamilyen MSDN előfizetés keretében).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Áthelyezve a társalgóba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Egy megrendelésre írnom kellett egy programot, ami Windows Phone 8.1-en fut. A program készen is van, fut is telefonon, mert azt ki lehet küldeni a Visual Studioval. Viszont valahogyan meg kéne oldani, hogy a szoftver a későbbiekben Visual Studio nélkül is frissíthető legyen (ennek több oka is van).
  Az MS Storeba a program nem kerülhet ki, hiszen azt más úton megvásárolják. Tény az is, hogy mások nem is tudnák használni a programot, mert egy asztali alkalmazásra épül a program (rendelésfelvétel, nyugtakészítés, stb.), ami egy már meglévő adatbázist igényel, ráadásul a kommunikáció is egy belső hálózatos WebAPI-n keresztül történik, ami szintén nem fog rendelkezésre állni mások számára. Ilyen formában pedig nincs értelme a Storeba felrakni, arról nem is beszélve, hogy a szerződés szerint nem is lehet.
  Gondolkodtam valami egyedi csomagkezelő rendszer használatán is, ahol fel lehetne venni egy egyedi servert, ami a program aktuális verzióját tartalmazza, de ilyent nem találtam. Egyáltalán meg lehet valahogy oldani WP esetén az ilyenfajta szoftverfrissítést? Vagy minden egyes alkalommal utazni kéne, hogy lefrissítsem a készülékeket? Ráadásul itt felvetődik a kérdés, hogy ekkora összeget meg lehet-e adni. :)
  Vagy módosítsuk a szerződést, és a programot a Storeból vásárolják meg? Csak nem lesz senki olyan hülye, hogy egy több százezres programot fog megvásárolni, amit még használni se tud. :P
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd