1/10-1 sec. közti (géptől függ.) ingatag futásidejű kód
2014-12-03T14:29:01+01:00
2014-12-04T19:29:34+01:00
2022-07-22T14:13:49+02:00
 • Akkor szerintem nézz utána egy kicsit a dolgoknak, mert nem tudod, hogy miről beszélsz...
  Na, én ki is szálltam ebből az értelmetlen topicból
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha kicsit ügyeskedsz, még azt is elérheted, hogy gauss eloszlású legyen

  Én inkább kiszámíthatatlan eloszlást áhítanék. 
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • private Random _random = new Random(); ... Thread.Sleep(100 + _random.Next(0,100));

  ??

  Ha kicsit ügyeskedsz, még azt is elérheted, hogy gauss eloszlású legyen
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, időzítésre kéne, de olyan időzítésre, ami úm. kiszámíthatatlan egészen tizedmásodperces nagyságrendekben. Az ilyen Thread.Sleep(); meg Sleep(int); parancsok soha nem fognak akkorát hibázni, mint ami nekem kéne, max. ha direkt izomból megpróbálom csontra fagyasztani a gépem. Még akkor sem, ha darabonként 1 ezredmásodpercekből próbálnám összerakni (pl. int a; for(a=0;a<1000;a++) Sleep(1);), mert az is 99%-ban ezredmásodpercre pontosan 1 másodpercet fog késleltetni.  Ezért írtam, hogy szerintem itt olyan algoritmus kéne, ami a processzort számoltatással fárasztja le, de az mivel egy Windows esetében pl. azzal jár, hogy közben sok tucat másik program/folyamat is fut mellette, és azok is osztoznak a processzoron, ezért tizedmásodperces nagyságrendekben már meg fognak látszódni az eltérések.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja értem.
  Tessék, C# kód:
  Thread.Sleep(150);
  Ez pl kb. másfél tizedmásodperc alatt fut le +/- pár ms.


  Jó lenne egyébként, ha leírnád, hogy kb mire kell...
  Mert nekem úgy tűnik, hogy csak időzítésre...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jól értem, akkor lényegében azt akarod kérdezni, hogy létezik e olyan algoritmus, ami a körülményektől függetlenül mindig lefut mondjuk 1mp-n belül.

  Leegyszerűsítve mondhatjuk. Ha feltesszük, hogy egy nem valósidejű, több folyamatot kezelni tudó OS-rendszer esetén (ITT hibáztam valóban a kérdés kiírásakkor, mert a DOS mint OS itt nem jöhet szóba) kb. ugyanazon kategóriájú, teljesítményű hardvereken az egyéb folyamatok miatt egy kívánt algoritmus/folyamat/program sebessége az egyes vasakon eltérő lesz, akkor amit lényegében keresek, az egy olyan algoritmus/program (nyílt/publikus forrással), ami egy mai átlag teljesítményű processzoron pár tizedmásodperc alatt lefut, de annál gyorsabb nem igazán lesz (nagyságrendileg jobb CPU megválasztása nélkül).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi a kérdés?
  Számomra nem teljesen érthető.

  Egy-egy eljárás különböző gépeken különböző idő alatt fut le, ez lehet 0.001 másodperc de lehet 26 perc is ugyanannál az eljárásnál. Attól függ mit írsz bele.

  Olyat akarsz, ami mindenképp befejezi a futását 1 mp-en belül akkor is ha nem végzett a feladattal, aztán a következő másodpercben meg folytatja? Vagy mit?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Monte-Carlo (meta)algoritmus

  Egyébként igazán átfogalmazhatnád a kérdésedet érthetőbb formába.


  Ha jól értem, akkor lényegében azt akarod kérdezni, hogy létezik e olyan algoritmus, ami a körülményektől függetlenül mindig lefut mondjuk 1mp-n belül. Ha igen, akkor pár sorral fentebb a válaszom
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Crypto-currency ilyen. Ha megvan az eredmeny par masodperc alatt, akkor nyertel. Ha nem, akkor szevasz. Az egesz csak attol fugg, hogy milyen sorrendben probalod ki a tobbmillio lehetoseget, amit amugy napokig tartana mind vegigprobalni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • //"ingatag" := kiszámíthatatlan
  //"kód" := algoritmus inkább, vagy C, C#, Basic, Pascal kód, de ne assembly

  Üdvözletem!

  Felvetődött bennem a következő probléma : létezik-e, (vagy esetleg lehetne-e, és hogy, milyen szempontok alapján) olyan - jellemzően matematikai vonatkozású - algoritmust írni, ami egy mai átlag (/teljesítményű/) x86 kompatibilis processzoron - 32 bites architechtúra mellett, ha ez számít - nem valós-idejű operációs rendszer által felügyelve/futtatva, legyen az pl. Linux, Windows, DOS, vagy valami egyéb hasonló csoda, és 1 másodpercen belül majdhogynem biztosan lefut /a nagyon szélsőséges esetektől, lefagyásoktól eltekintve/, ugyanakkor a lefutási ideje emberi léptékkel "érezhető" (pl. a szekvencia formájában előtte, és utána is van egy visszajelző utasítás), legyen az pl. pár tized másodperc, és ez a lefutási idő az architechtúrától, processzor pontos paramétereitől, vagy a program mellett a rendszerben futó egyéb folyamatoktól függően *tág határok között eléggé kiszámíthatatlan is lehet, ami szintén emberi léptékkel becsülve *"ránézésre" látható.

  *azaz pl. előfordulhat, hogy az egyik gépen, kb. "kategóriára" ugyanolyan órajelű CPU mellett (legyen mondjuk 1-1.5 GHz között) 0.25 sec. alat lefut az algoritmus, a másik gépen pedig 0.5 sec. mellett.

  Vannak olyan algoritmusok - legyen az bármi, pl. egy a PI tizedesjegyeit sorban számolgató függvény -, amikre ez jellemző? Ismer valaki ilyet?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd