PHP programozó társakat keresek
2014-08-02T12:01:24+02:00
2014-08-05T12:04:43+02:00
2022-07-22T17:51:23+02:00
 • Ja igen, a php nem programozás, hanem scriptelés.

  Ez a ki programozó ki nem kérdés egyfajta modern rasszizmus. Rengeteg programnyelv van és mindegyiket különböző minőségben lehet művelni. A problémát kiváltó kérdés az, hogy ki programozó.

  Klasszikus értelemben az programozó, aki erről képesítést szerzett. Modern értelemben az, akit ezen a területen alkalmaznak, vagy aki ezen a területen dolgozik vállalkozóként, stb.

  Egyetértek azzal, hogy szakmailag bizonyos nyelvek "csak" script nyelvek, de attól, hogy valaki scriptnyelven fejleszt, az nem fogja meghatározni, hogy programozó-e vagy sem. Valahol érthető lenne a kételkedés, hiszen régen talán még osztályokat sem lehetett létrehozni PHP-ban, amit pedig lehetett, az alig követte a klasszikus programnyelvekben megszokott mintát. Ez viszont mára a múlté.

  Az ilyen ismétlődően felbukkanó virtuális péniszméret megvizsgálására irányuló felvetésekből mindig az következik, hogy aki C-ben megír egy feltételt az programozó, aki meg PHP ben létrehoz egy brutális OOP rendszert több hónap alatt, az meg csak egy szaros scripter. :D Persze nem kell felülni az ilyen idiótáknak, de aki tényleg ennyire kételkedik a szakértelmében, annak kellemes fórumozást kívánok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kicsit körbenézel a mai világban, látni fogsz még sokkal huncutabb csúsztatásokat is. Amiket felsoroltál, azok még csak a bemelegítő kategória. Lépj tovább
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerinted ha én kifestem a szobámat, akkor szobafestő vagyok?
  Ha itthon megsütöm a kenyerem a tescoban vásárolt kenyérsütővel, akkor most pék vagyok? De hogy a példánál párhuzamban maradjunk, ha ezt a kemencémben teszem, akkor már pék vagyok?
  Mert ha a zöldséges javaval dolgozik otthon akkor már programozó? Ha meg PHP-val, akkor meg csak scripter?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • (tudom, a zöldségesnél, de az se volt programozó)

  Most átmegyek Sting-be, és felhívom rá szíves figyelmedet, hogy a te érvelésed hibája a logikátlanság. Ha már éppen arról győzködsz, hogy a scripter egyben programozó is, akkor egy olyan világban, ahol már a sarki zöldséges is évek óta felcsapott webezni, már ő is programozó volt tavaly ilyenkor is.

  Aztán ha ügyetlen voltam, Sting majd kiigazít. Még dolgozom rajta, oké?

  (Már megegyeztünk netangel-el, hogy a szoftveres rétegek fogalmának létezését letagadjuk. Nem is létező ajtókat akarsz döngetni. Jó szórakozást hozzá.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja igen, a php nem programozás, hanem scriptelés.

  Ezt a zöldséget meg hol vetted? (tudom, a zöldségesnél, de az se volt programozó) Tudod ez a téglalap és négyzet esete. Minden scriptnyelv programnyelv is. De nem minden programnyelv scriptnyelv.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na és te milyen nyelveket "beszélsz" a felsoroltakból?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Példának okáért böngésző típusok és verziók esete.

  Mi köze a PHP-ben való programozásnak a különböző böngésző-típusokhoz, -verziókhoz?

  De ha te úgy jobban érzed magad, oké, tagadjuk le az egészet. Fuj, nem is létezik

  Úgy látom, hogy nagyon nem vagy tisztában a PHP-vel, a lehetőségeivel, az eszközökkel. Ami nem baj, csak -- ugye -- nem kellene osztani így az észt.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a szkriptelés semmiben sem különbözik a programozástól

  Feltéve, hogy semminek tekintjük azt a különbséget, hogy a scripter a komponens réteg alatt nem fejleszthet (angolban developer / engineer különbsége mond neked valamit?). Példának okáért böngésző típusok és verziók esete. Úgyis nagyon hamar bele fog ütközni, a php - html - css vonalon. De ha te úgy jobban érzed magad, oké, tagadjuk le az egészet. Fuj, nem is létezik
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Ja igen, a php nem programozás, hanem scriptelés.

  Hagyjuk már ezt. Ha ismered, akkor nagyon jól tudod, hogy nem szkriptelés (vagy a szkriptelés semmiben sem különbözik a programozástól) a PHP-ben/-vel történő fejlesztés. Ha pedig nem ismered, akkor nem kellene ebben a témában megnyilvánulnod.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak azért, hogy te php-t tanulj, nem kell egész csapat Ess neki w3 kezdő példáknak, és tanuld. Kvázi csapatnak meg itt az egész prog.hu. Ha valahol elakadsz, kérdezel, válaszolunk. Ja igen, a php nem programozás, hanem scriptelés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • GitHub-ra felrakod a projektedet és aki lát benne fantáziát, majd besegít :) Meg hát persze itt is lehet reklámozni. A lényeg, hogy az állás rovat szerintem kicsit mellé ment. Ez inkább társalgó, hogy akinek van kedve az szálljon be a hobby projektedbe..

  Ha üzleti célú a dolog, akkor annak így nem a legszerencsésebb nekiállni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Programozó társat keresek/keresünk! 50% már van egy emberem, aki talán beszállna.

  Munka: Saját ötletek megvalósítása, stb.
  Minimális elvárás HTML, PHP tudás, ötletek, esetleg Jquery, Ajax, CSS.

  Jelentkezni bárki jelentkezhet, kezdők, profik, de inkább lelkes amatőrök, mint én. Tehát egy csapatot szeretnék létrehozni.
  Pénzbeli fizetés nyilván nincs, a fizetés a tudás.
  Szerk.: Ja, esetleg tárhely megoldható fizetségként később.

  Jelentkezz privát üzenetben!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd