Postgresql - Mysql átalakítás

Postgresql - Mysql átalakítás
2014-07-08T19:01:12+02:00
2014-07-09T07:35:57+02:00
2022-10-22T10:40:57+02:00
 • Aha szanaszét van minden... És igazából nem is nagyon szeretnék abba a részbe beletúrni. 
  Inkább nem mondok semmit arra a programozási stílusra, ahogy meg van írva...

  A folyamatábrára, amit küldtél csak annyit mondok, hogy jogos és még tetszik is (poénból el is küldöm a megrendelőnek) :), de abban az esetben amikor a régi szolgáltató megszűnik, nem lehet tenni mást mint hogy minden költözik új helyre, környezetbe.

  Végül is úgy döntöttem, hogy régi postgresql rendszer marad a rendszer kaotizmusa miatt. A php3-to-php5 viszont elengedhetetlen és már majdnem készen van.

  Köszi a hozzászólást mindenkinek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1 giga db bakfity..

  Az átállás lehetségesen legnagyobb problémája: tárolt eljárások vannak-e? Az insert, update, delete, select queryket központosítva külön függvénnyel rakod össze, és adod ki a szerver felé (csak egy helyről megy ki ténylegesen sql kommunikáció), vagy szanaszét vannak a queryk az egész projectben?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is úgy gondoltam, hogy hagyom az adatbázisok közötti átállást...
  Egyébként a megrendelő szolgáltató váltást akar - és lesz is mindenképpen - , úgyhogy az egész oldal költözni fog. Az adatbázis majdnem 1 GB-os, így még találnom kell egy olyan szolgáltatót is, aki nekem megteszi, hogy parancssorból az egész postgresql dumpot visszaállítja, mert localhoston nagyon megszenvedtem vele...

  Köszönöm a hozzászólást!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem hagyd, a php5-re való átírásnál lett volna célszerű(bb). A tárhelyen van pg, gondolom nem akarják megszüntetni, vagy az oldal nem akar költözni: akkor meg minek? Nem csak a funkciókban kell átírni, konvertálni kell az adatbázist is, és az lehet (nagyon) kínkeserves munka is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  Egy munka előtt állok: adott egy weboldal + integrált webáruház (nem sablon, hanem valakinek a fejlesztése). Kb. kőkorszaki, de működik :)

  A rendszer postgresql adatbázist és php3 (!) verziót használ.

  Mivel én mysql-en "nőttem fel", nem foglalkoztam sosem postrgesql adatbázisokkal nem tudom, hogy érdemes-e mysql-es adatbázisba áttenni az egészet. Azt meg pláne, hogy mekkora munka lehet...

  Ami a forráskódot illeti, első körben teljesen biztos, hogy php3-ról át kell állni php5-re ami önmagában is jó kihívás... (bár ez már 90 - 95 %-ban meg is van).

  Viszont nem tudom mennyire szúrnék ki magammal, ha több 100 file-ban le akarnám cserélni a postgresql kezelő php függvényeket mysql függvényekre (ha át állnék mysql-re).

  Szerintetek mit tegyek? Hagyjam a site-ot muzsikálni postrgrével vagy álljak át mysql-re?

  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd