Android programozás elkezdése

Android programozás elkezdése
2014-07-02T11:38:00+02:00
2014-07-21T15:15:19+02:00
2022-10-22T10:00:37+02:00
 • 70%-ot utal a google. De legálisan ezt nem tudod magyarországon elszámolni. Ugyanis az üzlet a vevő és közted jön létre (a google csak közvetítő de semmilyen más szerepe nincs).

  Ha a NAV ellenöriz, akkor szépen meg fog kérni hogy mutasd már meg hogy a mire fel jött ez a pénz neked. Ekkor neked egy számlát kéne felmutatnod ami a vevőre vonatkozik (ugyanaz a helyzet mint amikor a piacon az eladó nyugtát ad neked, itt te vagy az eladó és mivel nem kp-s a dolog kötelező a számla a magyar tv-nyek szerint függetlenül attól hogy a vevő igényli-e vagy nem).

  Viszont számlát meg nem tudsz adni mivel annak kötelező eleme a vevő neve és címe, amit viszont a google privacy okokból elrejt előled. Csak annyit látsz hogy xyz1235abd ID-val rendelkező user angliából vásárolt tőled. Semmi többet, se név se cím, igy számlát sem tudsz adni. Róka fogta csuka.
  Ezt csak azért tudom mert épp levelezek velük ez ügyben mert én meg szeretném legálisan csinálni (ugye ez csak akkor gond ha ellenöriznek, technikailag nincs akadálya bármit is eladni a google playen).

  Plusz mivel ez igencsak üzletszerü, magánszemélyként nem nagyon csinálhatod. Legegyszerübb egyéni vállalkozónak lenni plusz valamilyen egyszerü adózási forma (pl. KATA).

  Szóval szerintem ha nem akarsz szivni akkor tegyél inkább reklámot a progiba azt viszonylag egyszerüen lehet csinálni legálisan, a NAV-nak még egy tájékoztatója is van róla:
  A keresett oldal nem található ! - Nemzeti Adó- és Vámhivatal
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  Több mint 3 éve vagyok fent play-en, 12 alkalmazás(4 játék). Minden alkalmazásban van reklám, így 3 év elteltével eljutottam oda, hogy havi 3-6 ezer közötti bevételem van belőle. A top alkalmazást jelenleg 3000+ telefonon van rajta, a top játék pedig 2000+telefonon található meg. Felhasználók gyűjtése a nagy stúdiókkal szemben nagyon nehéz, hiszen bármilyen találati listán ők vannak elől. Szóval , ha nem szán rá az ember valami marketinget vagy nincs nagy szerencséje, akkor a kutya nem fogja letölteni az alkalmazását.

  Igen a 6 ezer az nem túl sok, de pl. futja a havi internet számlát vagy eltudod vinni az asszonyt egy vacsira ingyen ;)

  Pár jó tanács:
  - legyen több nyelvű az app mindenképpen, de az angol alap
  - az ikon kinézete az egyik legfontosabb, ha az nem nézz ki jól, akkor nem fognak rábökni a találati listában
  - az ikon után a design is fontos, hiszen ha végre a juzerek eljutnak addig, hogy az adatlapot megnézzék, akkor szép látvány fogadja őket, éppen ezért érdemes minden fajta képernyőképet feltölteni, a juzerek nem szeretnek olvasni

  sok sikert kívánok :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Fejlesztő felelős annak megállapításáért, hogy egy Termék adóköteles-e, valamint, hogy mi a Fizetésfeldolgozóra vonatkozó adókulcs, amelyet az egyes adózási joghatóságoknak kell beszednie a Termék értékesítésének helyein. A Fejlesztő felelős az adók átutalásáért a megfelelő adóhatóságnak.


  Google Play

  Tehát a gugli leveszi az ő részét, abból adózik...de ha te adót csalsz mossa kezét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hátha ír ide valaki akinek van tapasztalata.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jelenleg 17 éves vagyok, és szakközépiskolába járok még 1 évig, illetve technikumra még egyet. Nem szeretnék ilyesmibe belekezdeni, amíg nem jártam utána teljesen, és biztosan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom a Google a saját részén túl mit von le, de valahogy itt is le kell ezt papírozni.
  De a Google biztos nem fogja kiszámolni az adódat, hiszen mindenkinek más módon kell, ezt csak a könyvelőd fogja tudni. Van olyan hogy valami általányt befizetnek és akkor neked nincs rá gondod, de nem tudom a Google ezt megteszi e, másrészt általában ez a legrosszabb választás mert ilyenkor kell a legtöbbet fizetni.
  Az is kérdés, hogy a Google bárkinek kifizet, vagy csak vállalkozóknak, hivatalos személyeknek. Kérdés az is, hogy itthon kell e ehhez valami engedély, számlaképesség stb.

  Mindenesetre beszélj egy könyvelővel, bár nem biztos hogy érteni is fog hozzá, a NAV szakemberei jobban megmondanák. Vagy ha valaki ír ide akinek van tapasztalata. Vállalkozóknak könnyű, kérdés hogy munka/suli mellett mi módon oldható ez meg.

  ui: Engem is érdekel a dolog, mert most készül az első sikerjátékom
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mint jövedelmet be kell vallani? Erről nem tudok semmit.
  Az adózást levonja a google. Levon 30%-ot magának, illetve a maradék 70%-omnak az adójátis nekem kell fizetnem. De úgy tudom, hogy nekem már csak a megmaradt pénzt utalják. 

  Jó lenne egy biztos információ, tapasztalatból, mert nem szeretnék hasonlókba belefutni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Több lehetőséged is van játék készítésére. (Java, C++ talán, Unity, Game Maker, Adobe Air (Flash) stb)

  Rengeteg ingyenes alkalmazás van, így fizetőseket eladni nem könnyű. Magyarok szinte sosem vásárolnak. Külföldön viszont nem nem gond 1-2 dolcsit kiadni egy játékért.  Így valami kis aprópénzt biztos lehet keresni. Bár a millió ingyenes logikai játék mellett kérdés ki venné meg a tiédet.

  Sokáig nem lehetett tőlünk fizetős alkalmazást feltölteni, ma már talán lehet, ezt nem tudom.
  A reklám beépítés jó ötlet, sokan csinálják. Hátrány, hogy rontja a játékélményt, engem bosszant ha folyton a reklámokat kell kerülgetni.

  Viszont bárhogyan is csinálod, mint jövedelmet be kell vallani, adózni kell belőle. Ez ügyben beszélj egy könyvelővel, mert a végén a havi/évi költséged több lehet mint amennyit keresel vele, így nem csak az 5000-et bukhatod.
  Igaz, hogy ha véletlenül csinálsz egy sikeres játékot akkor sok pénzt is kereshetsz, mondjuk 1 millióból egyszer bejön.

  ui: Állítólag az IOS tulajok szívesebben költenek alkalmazásokra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mint írtam, előtte szeretnék utána járni. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Fejlesztői környezetet" kapsz ingyen is. Szerintem először próbáld ki a dolgot!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  A tervem, mivel úgy is játékokat írogatok, gondoltam megtanulok android rendszerre is programozni, és feldobom őket GooglePlay áruházba, próba cseresznye.  :) 

  Amit tudok, hogy ha befizetek 25$-t, kapok fejlesztői környezetet, árusíthatom az applikációim, van lehetőség reklám felületre, és egyéb fizetési rendszerekre pl. mikro-tranzakció és egy emulátort is.

  Ha felrakom a játékaim alacsony áron, egy átlagos logikai játékot, amiben semmi kiemelkedő nincs, lesz belőle pár száz forintom? Pénzügyi része érdekelne, illetve a lehetőségei. A legjobban a fizetett reklámfelület nyerte el a tetszésem. Így ingyen letölthetik, és azok által is kapok pénzt, akik nem használnak fizetős alkalmazásokat.

  Valaki leírná, hogy mennyi lehetőség van ebben, van-e értelme (zsebpénz kiegészítésként, nem megélni szeretnék belőle...), illetve minden fontos dolgot, amit tudnom kell hozzá?

  Tudom, hogy nem így megy hirtelen, de már régóta gondolkodom ezen, és számomra az 5000 Ft-ot megéri.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd