Webdesign vállalkozás - érdemes?
2014-05-21T16:06:53+02:00
2014-05-23T17:47:43+02:00
2022-07-06T05:05:24+02:00
 • Értem, tulajdonképpen valóban igazad van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • --[töröve: ismétlődött]--
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most éppen töltöm fel a psw-t, de korábban én is úgy éreztem, hogy ha minél több referencia munka van fenn az oldalamon, akkor annál jobb vagyok. És idővel olyan hivalkodónak éreztem. Mintha Kis Pistike lennék, hogy jé Én ezt is meg tudom csinálni. És ez nem igaz. És egy szép napon úgy döntöttem: NAGY takarítás. Az oldalam letisztult, lényeg megtudható és nem kérkedek vagy dicsekszem (legalább is most már nem)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm! Miért gyomláltad ki? Az tükrözi, hogy mennyi tapasztalatod van, vagy tévedek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bízz magadban és ha bízol az már fél siker.

  --[megjegyzés képpen: azért agresszív reklámot ne csinálj, mert az taszító]--

  Régen az én oldalam is szinte tele volt referenciákkal, mára kigyomláltam őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor azért annyira nincs halálra itélve ez az egyéni vállalkozó ötlet ismertség nélkül nem? Valahol gondolom el kell kezdeni. Az álltalad leírt módszer jónak tűnik, esetleg párosítva az egresszív reklámmal, esetleg pár referencia oldalt készíteni elötte, mutatónak, lehet igy sikere az embernek?  Igazság az, hogy egyik oldalról biztató hozzászólások vannak, másik oldalról negatívabb. Így nehéz bármi célt magam elé állítani! Márpedig olyanba nem kezdek, ami alapvetően értelmetlen. Mi a helyes út?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, hova valósi vagy, de én amikor egyéni vállalkozó lettem, felkerestem az ismeretségi körömben levő kis vállalkozásokat. Főleg azokat akiknek nem volt honlapjuk. Elmagyaráztam nekik, hogy miért érdemes beruházni egy holap-ba. Étterem, kemping és szálláshelyeket kerestem fel (Zalai vagyok) Össze ültünk, kik járnak ide? Horvátok, osztrákok, és hollandok. Elsősorban. És csináltunk 4 nyelvű mini-portált. És elmondhatom Ők a leghűségesebb ügyfelemeim, na meg ha valami netes gondjuk van felhívnak, telefonban elmondják, és orvosolva van. Annak ellenére, hogy már Szentendrén élek, a zalai ismerősök/ügyfelek kézről kézre adnak. Néha bejön google kereső találat is, de ez tényleg ritka, mert nem csinálok agresszív reklámot.

  OpenERP és python programozás nincs sok, de ez megint más, ezt az elance-n keresztül csinálom. Ez nem minden napi és akinek erre van szükszége az már céltudatosan keres...


  --[szek: Bocs Nova, mellé ment a címzés]--
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vállalkozónál inkább ügyfél. Ismeretség nélkül nehéz jó ügyfelekre szert tenni. Miért keresnének téged, vagy ha keresnek, akkor a 100, vagy 1000 másik ajánlatból miért a tiéd választanák? Az se elég indok, hogy esetleg Te lennél a legolcsóbb. De ha mégis, akkor meg pont nem az a terület, ahol meggazdagszol ebből, sőt még a sima megélhetés is kétséges.
  Ezzel szemben elmész dolgozni 2-3 évet junior fejlesztőnek, utána meg seniorként nettó 300+ körül kereshetsz, ha jó képességeid vannak és jó mentorok mellett tanultad ki a legfrissebb szakmai ismereteket. Persze nem a PHP fizet a legjobban, például SAP-val sokkal többet keresnél.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tehát, az eddigi hozzászólásokból amit kivettem: Teljesen vállalható egyéni vállalkozóként a "mindent egybe, egyedül" forma, csak sok rutin és kész cuccok kellenek hozzá. Köszönöm szépen az információkat, sokat segítettek!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Korrektnek tűnik. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De pont ez lenne a keretrendszer lényege.
  Vannak előre elkészített modulok, pluginok, komponensek. Mire lehet szükséged?
  Egy CMS mindenképp kell, ahol a tartalmat például tinyMCE-vel tudod szerkeszteni.
  Sokszor kell valami admin felület a táblázatos adatok karbantartására. Tehát jó ha van egy generátorod, lehetőleg minél több képességgel (CRUD generátor, kapcsolt táblákkal, keresővel).
  Később, vagy inkább minél előbb kelleni fog egy webshop modul is. Ha belegondolsz, ezalatt szinte bármi megvalósítható. Tegyük fel, egy társkeresőt írnál. Mi is lenne az valójában? Vannak termékek (Ők a személyek), vannak a termékeknek tulajdonságai (neme, kora, súlya) és van egy lista (terméklista) ahol megjelennek, ott kereshetők a tulajdonságok szerint. Aztán van egy profil oldal (termék adatlap). Amit bele kellene fejleszteni, hogy üzenni tudjál egy "terméknek" . A vásárlás modul meg itt ki lenne kapcsolva
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, lineo.hu, de nem a web a fő profilom, hanem az openERP és webáruházak, valamint tárhely szolgáltatás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te is egyéni vállalkozó vagy? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én folyamatosan gyűjtögetem, ha látok valamit s megtetszik elteszem magamnak és majd ha van időm átírom hogy az általam használt rainFramework-ben is múködjön. Jquery vagy motools megoldásokat, meg kategorizálva elmentem 180GB-n elfér. Nem mindent én írok!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem, tehát ezeket érdemes már azelött megcsinálni, mielött belevágnék az egészbe. Köszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pl. Jobb kockában (div-ben) aktuális naptár, időjárás, chat, stb.... És nem kell még egyszer újra és újra megírni, csak igény szerint módosítani. És persze mindenből van több verziója is...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocs a kezdő kérdésért, de modul alatt mit értesz konkrétan?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze hogy lehet tartani, úgy hogy már vannak kész moduljai és frameworkot használ....vagy cms-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem. Köszönöm szépen a válaszokat, eléggé tanulságos volt !
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet egyedül, legfeljebb olyan melót vállalsz amit meg tudsz csinálni.
  A határidőket az elején valószínűleg nem fogod tudni tartani, de szerintem még a profikkal is megesik hogy az utolsó pár napban nem alszanak. Vagy segítséget kérnek, vagy ingyen rádolgoznak pár napot. Ilyen a vállalkozók élete. Olyat kell vállalni ahol nem gáz ha elcsúszik kicsit.
  Hiába dolgozol jól, ha nem jól tervezel, kalkulálsz, számlázol, nem tudsz a munka után menni, kielégíteni az igényeket akkor ugyanúgy bukta lesz, sok olyan dolgot is tudni kell amit egy átlag munkavállalónak nem.

  De ha nagy veszteni valód nincs akkor meg kell próbálni. Ha nem jön össze még mindig megteheted hogy 5-10 évig gályázol egy cégnél és utána újra megpróbálod ha már tapasztalt leszel. Vagy munka mellett, bár az szerintem keveseknek sikerül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sok helyen egy ember csinál mindent. 

  Jobb helyeken van designer (Photoshop), van sitebuilder (Photoshop, HTML, CSS, esetleg JS) és van a backend fejlesztő (Főleg PHP, és valami keretrendszer + JS) . Viszont általában összemosódik. Minél kisebb a cég annál inkább. Leginkább a designt szokták szétválasztani, valahonnan szereznek valami webre alkalmatlan psd kinézetet, aztán a sitebuilder pontosan ugyanolyan alkalmazhatatlanul megcsinálja HTML-ben, végül a Backend fejlesztőnek kell átalakítani úgy hogy weben is, használható adatokkal létezhessen (tehát valójában neki a mind a HTML, CSS, JS, PHP kell).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Találkoztam már olyannal, aki egyedül vezetett webprogramozó vállalkozást. Na jó, a logók készítésére volt embere. Akkor tulajdonképp ő minden egyben, nem?  Ergo lehet ezt egy embernek is csinálni? Gondolom vannak bizonyos határidők. Ezt hogy lehet így tartani?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • alapos photoshop+fireworks ismeret is

  Érdekes, én GIMP-el csinálom...
  --[nagyon jó a python, hogy plugint vagy efektet írjál a GIMP-hez, csak annyit ami megkönnyíti az életet]--

  Php szerintem jó választás valami jó frameworkel

  A rainFramework is jó, épp most néztem valami gubanc van a honlapjukon de a GIT-ről letölthető.

  [jobb helyeken a webdesign, a front-end és a back-end az 3 ember]
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a segítséget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha webdesign akkor inkább front-end. JS és osztálykönvytárai CSS + HTML. Persze alapos photoshop+fireworks ismeret is, meg szépérzék. Elsőre nekem ennyi jutott eszembe.

  Back-end esetén valami szerveroldali nyelv. Php szerintem jó választás valami jó frameworkel pl. symphony, zend stb.
  Persze megbízható sql ismeret is kell meg ajax is, hogy ne legyen túl fapados a program.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És a nyelvek területén esetleg valaki tud valami infot mondani?


  "Milyen nyelvekből kell piacképes tudást szereznem ahhoz, hogy korszerű,a mai modern igényeket ki tudjam elégíteni a weblapok területén?
  "
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kőszönöm a válaszod!

  Manapság az egyetemi képzés inkább elméleti tudást ad, és az sem piacképes tematika szerint. (Pláne levelező szakon...) Ez az én meglátásom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyenlőre még tanulom a szakmát (egyetem)

  Nem tudom milyen tudást ad ma egy egyetem, engem az élet tanított meg muszályból. Szerintem, ha van kreatív vénád és befejezed az egyetemet, menj el inasnak, néhány év gyakorlati tapasztalat nemárt. Utánna nézz körül az elance-n és ha ott a referenciáid alapján megbíznak grafikai munkával, akkor nekivághatsz Magyarországon is.

  Nekem is vannak kreatív ötleteim, de a valóságban egyik barátom valósítja meg, aki már lehúzott egy-két tanonc évet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm az infót ! Esetleg a második kérdésemre valaki?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • KATA

  A kisadózó vállalkozás a főállású kisadózóként bejelentett magánszemélyek után fejenként havi 50 ezer forint tételes adót fizet. A 2014-es adóév újdonsága a havi tételes adó fizetésére választható magasabb összeget 75 ezer forintos értéket fizet. A kisadózó vállalkozás a főállásúnak nem minősülő bejelentett kisadózó után (akinek heti 36 órás munkaviszonya van) havi 25 ezer forint tételes adót fizet fejenként.

  Havi 25k, amennyiben legalább 36 órában dolgozik valahol. Ha nincs ilyenje, azaz főállású kisadózó, akkor 2014-től havi 50k/75k.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd