Van e igény fizetős online tréningekre tanfolyamokra?
2014-05-05T14:01:13+02:00
2014-05-05T21:40:40+02:00
2022-07-22T20:41:27+02:00
 • Elég is volt egy életre a magyar előadókból. Én hallottam magyar előadótól is nagyszrű előadást, angoltól meg gagyit. Vica versa, nem nemzetiség függő.
  A gimis kémai tanáron --[nem szerettem a kémiát]-- de olyan jó előadó volt, hogy élveztük az óráit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Akkor hallgatnék magyar előadást, ha azt olyan ember tartaná akinek tényleg van tekintélye az informatikában.


  Ha a tekintély alatt nem csak a nevet érted -- hanem a hozzáértéssel "egybegyúrt" továbbadó képességet is --, akkor egyetértek veled. Voltam olyan előadáson (nem informatika-témakör), ahol olyan szinten gyenge volt az előadás, hogy nekem volt kellemetlen, pedig a szakmájában nagyon "ott van", aki tartotta (nevet szándékosan nem mondok, mert tényleg nagyon jó szakember).

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia

  Megfogalmaztam egy szép hosszú postot, de inkább re-faktorálom ezzé:
  Akkor hallgatnék magyar előadást, ha azt olyan ember tartaná akinek tényleg van tekintélye az informatikában.

  Hallgattam már végig nem egy előadás sorozatot. Volt amelyik ingyenes volt (neves cég ingyenes képzése) és volt amelyik kemény ezer forintokba került (szintén nem kispistike bt).
  Elég is volt egy életre a magyar előadókból.
  Sokkal többet tanulok az amerikai egyetemek ingyenesen felrakott 1-1 előadásából, mint a sok kókler cég teljes sorozatából.

  ui: kivételek természetesen vannak és tudnék mondani olyan magyar előadót akiért hálás vagyok az égnek, viszont egy jó darabig magyar kurzusért nem fizetek egy bitcoint se
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt nem feltétlenül a hosszú előadásokra gondolok, egy youtube-os video tutorial is van 1-2 órás, és nem is ritka az ilyen hosszú. Annyiban igazad van hogy nem feltétlenül ülnek végig egyszerre ennyit. De akkor átfogalmazom a kérdésemet arra, hogy olyan online tréningek is amik nem feltétlenül élő stream-elt adás, hanem egy hasonló mint pl a digitaltutors. Azért az hogy nem tudod megfogni és nincs értéke vitatkoznék. Akkor pl senki nem menne főiskolára egyetemre, vagy egyáltalán tanulni. Mint az ilyen oldalakon is nem a software-t fizeted meg hanem a tudást, még inkább a tapasztalatot, hogy mindent meg lehet csinálni sokféleképpen, de elég hatékony lesz minden megoldás? Ez persze az én véleményem. Ettől függetlenül lehet igazad van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Felgyorsult világunkban nem szeretik az emberek a hosszú előadásokat. Nyilván van olyan témakör (agysebészet), amelyet nem lehet Internetről megtanulni, de sok olyan skill van, amely onnan összeszedhető.

  Direkt használtam ezt a szót, mert csipegetve rád ragadnak a dolgok: elektronikai alapismeretek + Arduino + forrasztás (youtube) + gyakorlás = kókány (de megélhetést biztosító) kis pozíció, akár kis cég is.

  Mivel ez eléggé ingyenes egyelőre (UPC díja van csak), nem biztos, hogy a fizetősre mennének. Meg - mint a szoftver - ha nem tudod megfogni, annak nincs értéke. Biztos jönne pár vékony pénztárcájú, aki felveszi a WMV-t, majd letölthetővé teszi egy SMS-ért.

  Mint a zeneiparban, a modell itt sem működik. SZVSZ :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • En 2 online trainenges oldalra is fizetek + coursera. 
  Neha infiniteskills videokat is szoktam venni.

  Az elo konferencia nem erdekel. (idoben igazodni kell hozza, nem lehet megallitani, stb)

  Tanulasra ritkan szoktam havi 30ezernel tobbet kolteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez igazából az előadótól függ, ő milyen árszintre lövi be a tréninget. Nyilván neki is érdeke hogy megfizethető legyen mert akkor sokan jelentkeznek. Az előadás hosszát szintén az előadó dönti el, mennyi pluszt szán rá a szabadidejéből :D
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attól függ, milyen árszintre van pozícionálva.

  Ha nagyon drága, azért az ember már elvárja, hogy helyszínen legyen, szabadon tudjon kérdezni az előadótól (értsd ne legyen egy kis időre korlátozva az egész amin ráadásul a többi résztvevővel kell versenyezni), és persze az előadó tényleg nagyon otthon legyen a témában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  A kérdés egyszerű, vagy mégsem? Kis közvélemény kutatás. Azt szeretném megtudni, hogy szerintetek van e igény olyan live tréningekre és/vagy online tanfolyamokra (nem lejátszott video, hanem konferencia szerű) amik nem feltétlenül ingyenesek. Vagy akár egy részük ingyenes más részük fizetős. Itt nem feltétlenül a programozásra értem a kérdést. Minden egyéb szóba jöhet, irodalom, történelem, zene, stb.
  Akár Magyarországon, akár külföldön. Esetleg Te fizetnél e (ha igen mennyit) egy olyan tréningért ami Neked hasznos, amit esetleg nagyon nehezen tudnál megtanulni pl. fórumok-ról. 

  Előre is köszönöm a válaszokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd