Miért van az, hogy a felvételi tesztek != valós munka?
2014-04-29T12:13:54+02:00
2014-05-02T08:22:15+02:00
2022-07-22T20:43:01+02:00
 • Megy a hentelés minden szinten. Nagy levegő, erős gyomor. Mondjuk nekem sem tetszik, hogy némelyik helyen a fizut is pontosan ugyan olyan rohanással kezelik, "ja, ebben a hónapban nincs fizu" - kutyafuttában odavetett mondat hó végén. Szóval türelem. Az általad leírt eset még mindig nagyon távol nem a legrosszabb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem nincs nagy gond ezzel. Ha dolgozni akarsz rafekszel es tanulod. Az ott megszerzett tudast a kesobbiekben is tudod kamatoztatni.

  Vagy a masik opcio, hogy nem kell elfogadni olyan ajanlatot amire az ember ugy erzi nincs kelloen felkeszulve.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hat mar semmi se jo :)

  Masok meg azert panaszkodnak hogy mi az hogy eles projektek kinezo feladaton kell dolgozni.

  Ujabban en azt tapasztalom hogy proba 3nap-ra kell menni. (persze kifizetik)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért abba se lehet belejönni egy hónap alatt. Még a symfony 1.4 -be se lehet belejönni. Persze gányolni már napok alatt lehet. És azért jobb helyeken a symfony se csak a symfonyt tartalmazza. Például ahol én tanultam bele, ott több mint 100 plugin volt használva, módosítva, javítva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Symfony 2 eseteben adott a kulonallo doksi is. Persze ertem mire gondolsz, jogos.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • specifikáció nélkül PSD-ből húzz fel google seo, böngészőfüggetlen, reszponziv (3 kütyűre) oldalt egy hét alatt

  Egy ilyennek 2-3 munkaóra az óraterve nálam, ha csak erről van szó (sitebuilder, főállás). Ha webfejlesztő mindenesnek mentél, egy hét alatt simán végig kell érni vele kevés tapasztalattal is, ha nem, akkor meg közöld, hogy ez nem a te feladatod, ill. több időt kérsz rá, mivel ez nem a te dolgod lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 •  Dokumentacio olvasasa feltetelezem nem tilos

  A dokumentáció maga a kód.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 1 hónapod van rá, hogy beletanulj


  Szerintem ez azert nem olyan nagy elvaras ha mar van hasonlo rendszerrel tapasztalatod. Dokumentacio olvasasa feltetelezem nem tilos, expert tudast meg ugysem varnak egy honap alatt. De azert boldogulni illene vele.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a kedvencem, amikor nem is kell felvételi feladat, még papiron sem, csupán elmondom, hogy idáig ezt és ezt csináltam, és már adja a kezdődátumot... na ilyenekre nem megyek.

  Érdekes, nekem ezek a helyek jobban beváltak, szakmailag és pénzügyileg is. (A tesztekkel sincs problémám, csak az ilyen helyeken gyakrabban derült ki, hogy nem stimmelnek a pénzügyi elképzeléseink. (Függetlenül attól, hogy multi v. kis magyar cég.))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért baj, ha nincs felvételi feladat?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • én mindig csak azt tapasztalom, hogy felvételikor amilyen teszteket ki kell tölteni (ha egyáltalán kell...) akkor azok a követelmények, és amit a munkában csinálunk, igen nagy távolságra vannak.

  Például:

  - implementálj egy egyszerű MVC-t PhP-ban (HTML, CSS egy gramm se). VS specifikáció nélkül PSD-ből húzz fel google seo, böngészőfüggetlen, reszponziv (3 kütyűre) oldalt egy hét alatt
  - Symfony 1.4-el dolgoztál egy hónapot? Oké, akkor már mehetsz is a géphez :) VS mi 2.0-val dolgozunk, 1 hónapod van rá, hogy beletanulj
  - mi a különbség az abstract és interface között? Oké, jövőhéten lehet jönni VS akkor itt ez az oldal, elég szar, a JS legalább 5x lett megcsinálva böngészőkre, de itt van ez a drag+drop, 1 óra múlva működjön.

  a kedvencem, amikor nem is kell felvételi feladat, még papiron sem, csupán elmondom, hogy idáig ezt és ezt csináltam, és már adja a kezdődátumot... na ilyenekre nem megyek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd