Böngészős játék térkép

Suvel
Böngészős játék térkép
2014-04-21T15:54:40+02:00
2014-04-30T15:37:22+02:00
2022-06-29T07:57:25+02:00
 • Ugye tudod, hogy ebben a kódban tetszőleges SQL parancs futtatására van lehetőség felhasználói oldalról?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ilyen CSS dolgokhoz nem értek.
  Teszteld le, ha jól működik több város és több felhasználó esetén is, meg többfajta böngészőben is akkor jó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Érdemes megnézni, hogy a Devanában hogyan csinálták. (Ez egy nyílt forráskódú Travián-klón.)


  devana - map
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a segítséged, végül egy kis alap PHP és mysql tudással sikerült megcsinálom.

  Akit érdekel annak leírom a kódot:
  ezt a regisztrációnál kell, ez hozza létre a városokat:
  include("config.php"); if(isset($_POST['alapit'])){ $tulaj = $sor['username']; $varos_nev = $_POST['varosnev']; $result = mysql_query("INSERT INTO varosok (tulaj, varos_nev) VALUES ('$tulaj', '$varos_nev')",$connect); }else{}
  A kiíratása a térképnek:

  include("config.php"); $result = mysql_query("SELECT * FROM varosok ORDER BY id DESC",$connect); while($myrow = mysql_fetch_array($result)) { ?> <div id="terkep_varos"> <small><center><?php echo $myrow['varos_nev'];?></center></small> </div> <?php } ?>
  És a CSS:

  //ez a nagytérkép, itt foglalnak helyet a városok #terkep { float: left; height: 500px; width: 800px; background: yellow; } //ez a városok, hohy be legyen rácsozva, illetve a térkép kocka nagyságai #terkep_varos { float: left; height: 70px; width: 70px; background: white; border: 1px solid black; }
  Illetve érdekelne a véleményed Mekkelek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát.. én JavaScript-el CANVAS-ra rajzolnám, az az "egyszerűbb".

  Egyébként "ahogy sikerül". PHP-val is rárajzolhatod egy képre, a képeket simán egymás mellé is pakolhatod, táblázatot is használhatsz, div-eket is.
  Ahogy neked tetszik, amit ismersz, amit le tudsz programozni.
  Én Canvas-ra szavazok, mert az pixel pontosan mindenhol ugyanúgy jelenik majd meg, meg rakás dologra jó lesz még. De ha nem ismered, nem tudod/akarod megtanulni akkor megoldhatod másként is. A div-ekkel való megoldás is korszerű, a többi már nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha meg tárolni akarsz mondjuk egy 20x20 méretű pályát/térképet, akkor ahhoz használhatsz egy 20x20-as 2D tömböt, vagy egy 400 elemű sima tömböt, vagy 400 külön bejegyzést az adatbázisban, vagy egy 400 karakter hosszú sztringet. Ahogy tetszik (meg sikerül leprogramozni).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És hogyan lehet felosztani 20x20asra?
  Divekkel?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Legegyszerűbb változat:
  A játékteret, térképet felosztod mintha sakktábla lenne, vagy "kockásfüzet". Egy-egy mezű pedig egy-egy ország/város lehet. Ha 20x20 kockára/mezőre osztottad a játékteret akkor egy 20x20 méretű tömbben tárolhatod, hogy az adott helyen mi van.

  Megjelenítéskor meg kisméretű képekből mozaikszerűen összerakva tudod megjeleníteni a térképet, mert ami a térképen egy elem, az a képernyőn mondjuk egy 40x30 pixel méretű kép. Mondjuk így minden téglalap/négyzet alakú.

  Ha szép térképet akarsz, pl európa térképet, akkor megrajzolod egy nagy állóképként. Ha meg akarod állapítani, hogy egérrel melyik országra kattint a játékos, akkor én minden országot más színnel színeznék ki, kattintáskor megvizsgálnám az adott pont színét és ebből tudnám, hogy melyik ország az. Ha szükséges ehhez egy háttérben lévő külön képet használnék.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az első mondatott nem nagyon értem, esetleg azt tudnád részletezni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már írtam egyszer, de újra, hátha valaki kijavítaná, kiegészítené:

  Milyen térkép?

  Amúgy:
  Legegyszerűbb ha egy X*Y méretű tömbben tárolod azt, hogy az adott helyen mi található. Megjelenítéskor meg ciklussal jeleníted meg vagy az egészet, vagy csak egy kis részét ahol a játékos van.

  Ha cifrább térképet akarsz, akkor megrajzolod a térképet képként. A fővárosok/országnevek helyét tömbben letárolod pixelben. Ugyanabban, vagy másik tömbben meg tárolod, hogy melyik országnak/városnak mi a neve, melyik játékoshoz tartozik.
  Megjelenítéskor meg kirajzolod a térképet, majd a megadott koordinátákra kiírod a tárolt neveket, játékos nevét, amit kell.
  Ha több képernyős térképet akarsz, akkor a nagy térképet kisebb szeletekre vághatod és akkor csak egy vagy több szeletet kell megjeleníteni, nem az egész térképet.

  De biztos hogy több módja is lehet még.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,
  Böngészős játékban a térkép milyen elmélet alapján épül fel?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd