Nyelvek és programozók

Nyelvek és programozók
2014-04-19T06:25:18+02:00
2014-04-22T14:55:44+02:00
2022-06-29T14:51:37+02:00
 • Attól mert én örömmel dolgozok valamivel, még lehet elavult. Tudod, nosztalgia is van a világon... 

  Nosztalgiázni hobbiból, szabadidejében nosztalgiázik az ember. A munkaeszközeit viszont normális szakember nem nosztalgiafaktor alapján válogatja meg, illetve elavult technológiával nem áll neki fejleszteni. Persze, itt  nem normális szakemberről beszélünk - de azért még belőled sem nézem ki, hogy tényleg nosztalgia miatt kezdtél volna el dolgozni a FP-lal, illetve, hogy tényleg elavultnak gondoltad volna akkor, függetlenül attól, hogy most mit mondasz erről.

  Az FPC esetén ez nem volt gond, mivel eleve forráskódból raktam fel a fordítótótól az IDE-ig mindent. 

  És mint tudjuk, ha forrásból fordítunk valamit, akkor a működési környezet változásai arra nem lehetnek hatással, és nem okozhatnak zavart benne. Igaz?

  Arról már ne is beszéljünk, hogy FP IDE esetén is csak az alkalmazás kódját fordítottad a forrásból, egy csomó dolgot (pl. gdb, libc) viszont nem forrásból vett. Illetve, hogy a FP IDE is integrált olyan forrásokat és modulokat (pl. libc, gdb, stb.), amiket ha tényleg forrásból fordítottál is, azokat nem a FP IDE, hanem a disztribúció részeként vagy kvázi kézzel, saját magad szerezted be (ki tudja milyen instabil, változott verzióban ahhoz képest, mint amivel esetleg fejlesztették).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Attól mert én örömmel dolgozok valamivel, még lehet elavult. Tudod, nosztalgia is van a világon... A változékonyság meg azért volt probléma, mert volt egyik oldalon a zárt kódú kylix amit a Borland nem frissített, a másik oldalon meg a linux ami akkoriban  folyamatosan és elég drasztikusan változott (szálkezelés, unicode, glibc) és a kettő között az én programom. Az FPC esetén ez nem volt gond, mivel eleve forráskódból raktam fel a fordítótótól az IDE-ig mindent.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az az ellentmondás, hogy az egyik oldalon elavultnak nevezed az alapkoncepciót - aztán kiderül, hogy az azért annyira mégsem volt elavult, hogy ne dolgoztál volna örömmel vele (ha úgymond nem lett volna instabil). Meg az is ellentmondás, hogy ha a te programod fagy, azt a Linux változékonysága okozza - más programjáról meg látatlanban (a hiba lekövetése nélkül is) tudod, hogy nem ez, hanem maga a program gyenge minősége áll az elszállások hátterében. Stb.

  Te egyébként gyakorlatilag minden témában és vitában ugyanezt a mintát követed. Ti. állítasz valamit, aminek aztán két mondaton belül ellentmondasz. Illetve ugyanazt a tényt egy adott megoldás esetében előnyként, egy másik esetében hátrányként értékeled - kizárólag annak függvényében, hogy a nem racionális, hanem zsigeri alapon kialakított álláspontod, agendád kvázi "alátámasztását" éppen melyik állítás és előjel szolgálja.

  Aztán ha rámutatnak erre, akkor átnyergelsz egy másik témára, amiben ugyanezt folytatod. Mint pl. ahogy most is átnyergeltél az instabilitás vádjáról az elavultság vádjára. Kíváncsi leszek mi lesz a következő téma, amire átmenekülsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért lenne ellentmondó ? Valami simán lehet egyszerre elavult és instabil is. Erre a legszebb példa az akkori FPC IDE volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt hiszem körbe-körbe járkálsz. Ráadásul ide-oda váltasz két, egymásnak ellentmondó állításhalmaz és érvelés között. Nyilván, mert magad sem hiszel egyikben sem. Csak tudnám miért jössz te mindig - képletesen szólva - házhoz a pofonért...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már amikor elkezdtem vele játszani tudtam hogy szöveges. Ezzel még együtt tudtam volna élni - az állandó elszállásokkal viszont nem. Persze ezzel együtt, ha lett volna akkoriban egy lazarus - de akár csak KDevelop 1.0 - szintű IDE Pascal-hoz, akkor eleve bottal sem piszkáltam volna. Mondjuk tény hogy egy-két nap után feladtam a vele való játszadozást, mivel láttam hogy munkára használhatatlan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy program által megvalósított funkció vagy cél elavultságnak ugye semmi köze az azt implementáló kód minőségéhez vagy bármilyen egyéb kvalitásához - tehát innen már eleve megint buktad a témát. Ugyanakkor jegyezzük meg, hogy egy szöveges IDE-t elavultnak nevezni a 2000-t megelőző években és környékén a grafikusokkal szemben kb. annyira volt értelmes és megalapozott, mint a biciklit elavult közlekedési eszköznek nevezni az autóval szemben. Mert, hogy előbbi nyilván nem elavult utóbbihoz képest, hanem legfeljebb csak tök másra való. Ahogy a szöveges és a grafikus IDE is, pláne anno, abban a korban, amikor a vállalati rendszerek és szoftverek többsége még bőven karakteres üzemmódot használt és nem grafikus felületen futott.

  A dolognak - és annak, hogy még ma, másfél évtizeddel később is bőven akadnak akik használják a szöveges IDE-t - tehát semmi köze nem volt és ma sincs az elszánt harcossághoz. Illetve, ha tényleg elavult lett volna akár a te céljaid számára is anno, nyilván odáig se jutottál volna vele, hogy megtapasztald, hogy állítólag mennyire instabil volt az a verzió, amit néztél. Hiszen ebben az esetben legkésőbb az első indítást követően (ti. amikor látod, hogy szöveges, ha már nem olvastál előre) letörölted volna. Valamiért te mégis dolgoztál vele legalább annyit, hogy megtapasztalhasd, hogy - állítólag - instabil volt. Na, vajon miért? Mert annyira elavult volt a te céljaidra is? Nyilván nem.

  De azért értékelem, hogy ha szokás ugyan megint a ráció és a józan paraszti logika ellenében is, de azért ismét csak le próbáltál szólni valamit, tök alaptalanul, és úgy, hogy magad még a felét se hoztad össze vagy mutattad fel annak, amit éppen savazni próbáltál.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy biztos: a végeredmény az akkori elég gyér linuxos IDE felhozatalhoz képest is gyér volt. És igazából már akkor is elég elavult volt maga a koncepció is: a konzolos IDE már akkor is gáz volt - jó, tudom persze ma is vannak elszánt vi és emacs harcosok a linuxos világban, de akkor is ésszerűbb lett volna egy X-es IDE. Persze, végül a lazarus megoldotta a kérdést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még úgy a Kylixos időszakom előtt (de mindenképpen bőven a Lazarus előtt).

  Tehát akkor, amikor még sem az IDE-ből, sem a Free Pascal fordítóból nem került kiadásra az 1.0-s verzió sem.

  Ami miatt nem igazán jött be, az az hogy veszettül instabil volt.

  Ami a fentiek mellett eleve nem lett volna különösebb csoda. De ráadásul az IDE maga is a Free Pascal fordítóval került ugye lefordításra, így ennek megfelelően bizony rendszeresen összehányta magát, pusztán a rosszul generált kód miatt. A másik rendszeres fagyási ok a GDB volt, ami egy totálisan 3rd party cucc volt még magában a Free Pascal projektben is, és szintén rendszeresen fagyogatott anno. A harmadik dolog, hogy a Linux konzolkezelés maga - amihez egyébként semmi közöm nem volt (ez a kódok stílusán és minőségén is meglátszott) - is halál bugos volt.

  A lényeg, hogy bár gőzöd se volt ill. igazából lehetett, hogy a fagyásokat mi ill. kinek a kódja is okozta vagy okozhatta - de te látatlanban is megtaláltad a bűnöst. Ezzel újabb bizonyítékát adva kifogástalan alaposságodnak és kiváló hozzáértésednek a programozás, hibakeresés és úgy általában az elemi logika terén. (Azt mondjuk kicsit sajnálom, hogy itt nem a Linuxot kiáltottad ki hibásnak a fagyásokért, mint anno a saját programod esetén - de hát végül is értem a gondolati fonalat, amit követtél a diagnózis felállítása során.)

  És ne haragudj, de a fentiek tükrében én azért nyugodtabban alszom, hogy mégis inkább én írtam Paksnak azt a programot, és nem mondjuk te.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez mondjuk igaz, más kérdés, hogy a TC viszont sokkal szebb gépi kódot produkált mint a Turbo Pascal. A BCB-t viszont én sem szerettem, egyrészt a Pascal->C++ konverzió miatt, másrészt mert a Delphis VCL miatt nem igazán lehetett vele platformfüggetlen C++-os programot csinálni. És mivel akkoriban erősen linuxoztam, ez fontos szempont volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még úgy a Kylixos időszakom előtt (de mindenképpen bőven a Lazarus előtt). Ami miatt nem igazán jött be, az az hogy veszettül instabil volt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egész prog.hu dögunalom lenne, ha nem csapnának össze időnként.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én mindig is visual studiot használtam (bár mostanában inkább sublime text), szóval ezeket az ideket nem ismerem. A nyelvnek vannak limitációi és hülyeségei, ez mindenre igaz, viszont az elmúlt 10 évben azért fejlődtek a dolgok C++ világában is. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én is most futtattam rá talán ha életemben másodszor vagy harmadszor egy sorszámoló programot a kódjaimra. De nyilván ez volt a legtriviálisabb metrika, amivel objektív módon tudtam jellemezni a mennyiségüket, a programok méreteit. Mert az, hogy "nagy", "kicsi", "összetett" vagy "egyszerű" relatív fogalmak. Pl. ami nekem "pofonegyszerű" és "kicsi", az mondjuk LC-nek valószínűleg "halálbonyolult" és "óriási" lehet. Meg hasonlók.

  C/C++-ban viszonylag keveset dolgoztam más nyelvekhez képest. Sosem szerettem, mert más, magasabb szintű nyelvek után kifejezetten rossznak tűnt, már maga a nyelv "gondolkodásmódja" is, de a fordítók is lassúak és nehézkesek voltak hozzá, az IDE-k meg bénák. (Pl. TC IDE is mindig minimum egy generációval a TP IDE mögött kullogott, annak ellenére, hogy utóbbit is C-ben írták, a BCB meg valójában Delphi forrásokból fordította a saját alapkönyvtárát és a C++ kvázi csak egy front-end volt a Pascal backend mögött). A C/C++-ban dolgozók tipikus patternjeinek, a nyelvi limitációk körüli work-aroundjaik szörnyűségeiről már nem is beszélve, amitől rendszeresen kivert a hideg.*

  Szóval kerültem ha lehetett, és csak akkor dolgoztam benne/vele ha elkerülhetetlen volt. Ugyanakkor ennek folyományaként rengeteg C/C++ kódot írtam át más nyelvekre.

  *Emlékszem, anno, amikor még pici volt a Linux, annak kódját is végignéztem egyszer elejétől végéig, és hát sűrűn temettem a kezembe az arcom közben, az alkalmazott megoldások egyik-másikát látva. Mondjuk ebben része lehetett annak is, hogy akkor én már nagyon alaposan ismertem az NT kernel felépítését, működését is, sőt, egy kisebb saját kernelt is írtam, és ahhoz képest architekturálisan az egész Linux viccnek, évtizedes visszalépésnek tűnt - nyilván elsősorban nem a C nyelv használata miatt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem láttam még senkitől sem azt emlegetni, hogy hány LOC-os kódot írt, ezért fura. Semmi statisztika, semmi kutatás, nekem furának tűnt, ennyi. Tiszta magánvélemény.

  A referenciáidat nem kérődjeleztem meg, ez így impresszívnek tűnik.

  Egy kérdés ezzel kapcsolatban, mennyire dolgoztál c++-al?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Magamtól teljesen függetlenül érdekel, hogy szerinted miért furcsa "a LOC bármilyen szintű említését" (is) látni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pedig direkt írtam, hogy ne vedd magadra. Nem rólad szólt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sting, természetesen nem kívánok párhuzamot vonni a te munkásságoddal, csak fura volt a LOC bármilyen szintű említését is látni.

  Egy skálán egytől tízig, mennyivel furcsább, mint egy böngészőben futó, egyetlen ember által valószínűleg maximum csak pár nap vagy hét leforgása alatt összekalapált PoC raytracing demóról szóló hír kapcsán előhozakodni egy több évtizede, programozók tucatjai vagy százai fejlesztett, professzionális felhasználásra szánt, tízmilliós licencdíjú kereskedelmi, animációs filmekhez tervezett raytracing csomaggal, majd levonni a nagy következtetést, hogy utóbbi többet tud, mint előbbi? És miért?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezek közül egyedül a free pascal IDE-vel találkoztam anno amikor fejlesztőeszközöket kerestem linux alá. Ez alapján csak azt remélem, hogy az erőmű akinek dolgoztál nem Paks...

  Félve kérdezem meg, hogy mikor találkoztál vele és miért reméled ezt. Azért félve, mert félek, hogy újabb ékes tanúbizonyságát adod majd dilettantizmusodnak. De azért csak hajrá, halljuk! Aki A-t mond, mondjon B-t is!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erről jut eszembe az az "író" aki azzal kérkedett, hogy 50+ könyve van, és némelyik pedig 200k szónál hosszabb, és mindegyik csapnivaló volt.

  Sting, természetesen nem kívánok párhuzamot vonni a te munkásságoddal, csak fura volt a LOC bármilyen szintű említését is látni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezek közül egyedül a free pascal IDE-vel találkoztam anno amikor fejlesztôeszközöket kerestem linux alá. Ez alapján csak azt remélem, hogy az erômű akinek dolgoztál nem Paks...
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • hízelgő, hogy ennyire jól emlékszel (jobban mondva irigylésre méltó az emlékezőképességed), gondolom arra is emlékszel, miszerint január végén írtam: "de a jövőben olyan hozzászólásodra nem fogok reagálni, ami nem konkrét probléma megoldására irányul, bármennyire is ingerelni fog,",

  gyarló vagyok, eddig bírtam, mert azért reagálnék: nem kódolok főállásban, sőt nem is az IT szektorban tevékenykedem,

  tudod hogy van: vannak műkedvelő rímfaragók, meg persze kódfaragók is,

  jaj nekem, most mi lesz velem(?!) hát igen, nem kellene beleszólni a "nagyfiúk" játékába,


  szerkesztés: ha már szóba hoztam Lope De Vega-t, akkor a "másik véglet": Georg Büchner, igaz, hogy harmadannyit sem élt, és a művei egy vékony kötetben elférnek, mégis sokakra igen nagy hatással bír(t),
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az irigység mindig nagyon hízelgő annak, aki felé irányul. 

  Én egyébként furcsálltam is pár napja, amikor azt írtad, hogy jó ha életed végéig eléred az első egymillió kódsort. Mert hát azért tapasztalataim szerint főállásban egymillió még a nem különösebben motivált kódereknek is össze szokott jönni két, esetleg három évtized alatt.

  De, hát te nyilván jobban tudod mi a te tempód...
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Félix Lope de Vega y Carpio (Madrid, 1562. november 25. – Madrid, 1635. augusztus 27.) spanyol költő, a barokk dráma legjelentősebb művésze, vagy 1800 színmű és több száz kisebb drámai darab alkotója, melyek közül kb. 500 nyomtatásban is megjelent.
  ...
  Lope de Vega termékenysége fantasztikus volt – azzal dicsekedett, hogy több darabját 24 órán belül írta meg és vitte színpadra. Drámaírói sikerei még Cervantes ez irányba tett próbálkozásait is elhalványították. Neves kortársát egyébként sem becsülte sokra: "Senki sem olyan ostoba, hogy hódoljon Miguel de Cervantesnek" – írta egy alkalommal.


  mint irodalmi példát említem csak meg, nyilván nincs szándékomban párhuzamot vonni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az eddigi munkádra mennyire voltak jellemzők a "gagyi" és a "jobb" dolgok, mondjuk az elmúlt 1 évtizedben?

  Gagyi dolgokon nem szoktam dolgozni. Sőt, olyan dolgokon sem, amit bár méreténél fogva senki nem nevezne gagyinak, de nincs kihívás bennük. Megengedhetem magamnak, hogy gyakorlatilag csak olyan projekteken dolgozzak, amik érdekelnek és amik érdekesek számomra. Azok a feladatok pedig, amikről már előre tudom, hogy hogyan tudom majd megcsinálni ill. hogy csont nélkül meg fogom tudni oldani, csak be kellene kalimpálnom őket, nem érdekelnek.

  Ha nem túl nagy pofátlanság, egy kb %-os aránynak tök örülnék a statikusan és dinamikusan típusos nyelvek vonatkozásában (esetleg nyelvenként)..

  Csak saccra tudom mondani, mert nem vezetek pontos nyilvántartást a ráfordított munkaórákról. De ez a sacc alapján az elmúlt egy évtizedben még mindig kisebbségben vannak az úgymond dinamikus projektek és az abban írt kódjaim az úgymond statikusokkal szemben. Tehát utóbbiakban dolgoztam többet az elmúlt 10 évben. Bár minél kisebb időre tekintek vissza, annál nagyobb részt raknak ki a dinamikusok.

  Persze nem tudom, hogy ennek mi köze van a topik témájához, vagy akár a konkrét vitához.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most erre mit mondjak? Azt, hogy töltsd le pl. az Free Pascal forrását és számol(tas)d meg a sorokat benne az "ide" könyvtárban? Ez önmaga >46.000 sor. Ennek kb. 98%-a az enyém, viszont ebből már a funkcionalitás (és a kódok) egy részét kiölték az idők során, illetve ebben nincsenek benne a unit tesztek, a magába a fordítóba anno eszközölt módosítások, stb. Azaz, ennél több sornyi kódom volt anno ebben a projektben, amivel amúgy munkaidőn kívül foglalkoztam nem egészen egy éven keresztül - tehát kb. 1/2-1/3 emberév(em) van benne. Ebből most akkor arányosíthatsz.

  Ja, és ez egy olyan nyelvben ill. fejlesztőkörnyezetben készült még anno, ahol nem volt se automatikus kódgenerálás, se kódkiegészítés, se semmi. Gondolhatod, hogy egy modernebb eszközzel még több kódot lehet előállítani azonos idő alatt. Pl. a pár éve a Pannonnak (azóta Telenor) nulláról másfél hónap alatt lefejlesztett Delphi alkalmazáscsomag >60.000 sornyi kódot tartalmazott, könyvtárak, komponensek, tesztek nélkül. Egy szintén pár évvel ezelőtti ASP.NET-es projektbe két hónap alatt >40.000 sornyi kódot írtam. Hibakeresés, tesztelés mellett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!


 • Félreértés ne essék, nem támadni szeretnék (én is szeretem pl a js-t, python sem az ellenségem, de főleg c#-al dolgozom), hanem, mint tanulság érdekelne a következő kérdésre a válaszod:

  Az eddigi munkádra mennyire voltak jellemzők a "gagyi" és a "jobb" dolgok, mondjuk az elmúlt 1 évtizedben? Ha nem túl nagy pofátlanság, egy kb %-os aránynak tök örülnék a statikusan és dinamikusan típusos nyelvek vonatkozásában (esetleg nyelvenként)..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vagy mutassak pár viszonylag komolyabb (több százezer soros, bár általam jellemzően egy emberéven belül összekalapált) projektet, amit anno én fejlesztettem ilyen nyelvekben?

  Kíváncsiságból megnéztem, a clang fordító 207 ezer sor (LLVM-el 530 ezer sor). Pedig az egy 10 éves project, több száz ember részvételével és a sor hossz szigorúan 80 karakter.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mégis milyen bizonyítékokra gondolsz?

  <szerénytelenség>
  Olyanra, hogy az utolsó pár állásinterjúm anno abból állt, hogy mennyit kérek és mikor tudok kezdeni (de szakmai kérdés egy szál se, mert pontosan tudták, hogy mit tudok - legkésőbb akkor, amikor említettem pár referenciaprojektet -, illetve ők hívtak, hogy menjek dolgozni)? Ezt pl. nem fogom tudni igazolni, hiszen nyilván nem készítettem hangfelvételt ezekről a beszélgetésekről.

  Vagy mutassak pár viszonylag komolyabb (több százezer soros, bár általam jellemzően egy emberéven belül összekalapált) projekteket, amiket anno én fejlesztettem ilyen nyelvekben? Ezekből már többet, több alkalommal is linkeltem, mutattam. Persze ezekből azok, amiket meg tudok mutatni neked (mert nyílt forrásúak) elenyésző részét képezik a munkáimnak, és legtöbbjük elég régi is (mert ebben is "kicsit" előrébb voltam, mint te; én már akkor a "kijózanodás útján" voltam a szabadszoftveres filozófiából, amikor te - meg úgy általában a világ - még éppen csak beleszeretni kezdtetek).

  Esetleg számoljak be arról, hogy anno több alkalommal előfordult, hogy kvázi vadidegen emberek kerestek fel a munkahelyemen (miután kiderült, hogy akkor hol dolgozom), csak azért, hogy személyesen is találkozzanak velem, és kifejezzék elismerésüket a különböző szakmai fórumokon végzett tevékenységem miatt? Nyilván ezt megint nem fogom tudni bizonyítani, mert nem fényképezkedtem velük.

  Esetleg az mond valamit, hogy anno a főiskolán amikor mondtam, hogy átmegyek inkább egy másik egyetemre, akkor nem túl burkoltan célozgattak rá, hogy örülnének ha inkább maradnék, mert az (értelemszerűen számítástechnikai) tanszéken tudnának használni? Bár ezt megint nem fogom tudni igazolni, mert nem kértem igazolást róla. Az én hibám - nem gondoltam (és ma sem gondolom), hogy hozzád hasonló embereknek kellene akár most, akár majd egykor bizonygatnom bármit.

  Vagy az bizonyíték, hogy másfél-két hónapos projektekkel egy-egy új középkategóriás autó árát kerestem? Nyilván nem azért fizettek meg ilyen jól, mert a te szinteden voltam. Ha eljössz, valószínűleg elő tudom keresni és meg tudom neked mutatni a számlákat ezekről.

  Vagy megint mondjam el, hogy az elmúlt egy-másfél évtizedben a legnagyobb magyar bankoknak, telekommunikációs- és mobilszolgáltatóknak, erőműveknek terveztem, fejlesztettem komplett, kulcsrakész rendszereket? Ezekről is már többször beszéltem. De gyere el, és szívesen megmutatom neked ezek a programok közül a titoktartás által nem védetteket!
  </szerénytelenség>


  Persze mindez egyébként tök mindegy. Ha én nem lettem volna olyan jó azokkal az eszközökkel (is), mint amilyen voltam, sőt, ha életemben nem írtam volna Hello world-nél bonyolultabb programot (és azt is csak C64 BASIC-ben) az se változtatna semmit azon, hogy tök alaptalanok a kijelentéseid. Attól még éppen úgy nettó hülyeség maradna mindaz, amit ebben a topikban is írtál a nyelvek, valamint a bennük írt programok és az őket alkalmazó szervezetek nagyságának fekete-fehér összefüggéseiről.

  A valóság az, hogy nem, bizony attól nem fog senki feltétlenül komolyabb, nagyobb és pláne jobb programokat írni, nem is fogják feltétlenül jobban megfizetni, és egyáltalán, nem lesz semmilyen értelemben sem jobb programozó, hogy C#-ban vagy Java-ban kalapál. Pláne nem akkor ha csak abban kalapál. Magad vagy a tökéletes bizonyíték erre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom úgy, hogy neked is illenék valahogy igazolnod azt az állításod, hogy vérprofi vagy ezekben. Ellenkező esetben ez is csak egy igazolatlan kijelentés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd