Robot - Bot készítésre keresek embert
2014-04-19T03:10:14+02:00
2014-04-19T19:27:45+02:00
2022-07-22T21:07:25+02:00
 • Nem tudjuk miről szól a weboldal, ki a célközönség stb. így nehéz megmondani hogy mi a legjobb módszer.

  A megkeresést úgy értettem, hogy kapcsolódó fórumokon, vagy csinálni a témának egy sokadik csoportot a FaceBook-on stb. És ahol van már X ezer ember akit érdekel a téma akkor az már nem rossz kiindulópont. Az általános reklám hatékonyságában nem vagyok biztos. Én nem is emlékszem volt e valaha olyan oldal amit reklámon keresztül találtam volna meg, egyáltalán arra hogy elolvastam e valaha egy reklámot, vagy kattintottam e rá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha jó az oldal akkor meg kell keresni azokat az embercsoportokat akiket az érdekelhet, és azoknak bemutatni. Esetleg olyan akciókat csinálni, hogy aki megosztja/lájkolja az oldalt az kap valami ajándékot.

  A reklám pont erre való. És bizony költsége van. Ha a tulaj maga csinálja, akkor áram/benzin/szabadidő, ha megbíz vele valakit, akkor pénz. 
  Azzal, hogy hamarabb visszajön, arra gondoltam, hogy egy megfelelő AdWords-os kampány előbb fog látogatókat vonzani, mint az, ha írok neki egy robotot, ami eljátssza a látogatók szerepét annak reményében, hogy így majd előrébb sorolja a gugli. (Nem fogja.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hogy jön vissza, ha nem akar semmit eladni, esetleg még reklám bevétel sem lesz -vagy nem sok?

  Ha jó az oldal akkor meg kell keresni azokat az embercsoportokat akiket az érdekelhet, és azoknak bemutatni. Esetleg olyan akciókat csinálni, hogy aki megosztja/lájkolja az oldalt az kap valami ajándékot.

  Esetleg olyan tartalmat is felrakni, amiről köztudott hogy népszerű és az majd hozza a látogatókat (vicces képek, bögyös nőcik, iskolai tételek, ingyen sms).
  Az is ötlet ha több oldala van az embernek és keresztbe-kasba linkeled őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezzel semmire sem fogsz menni.  Ha a látogatók számával számolna is a gugli, az ötleted már csak azért sem fog működni, mert ő sem hülye. Látni fogja, hogy az összes "látogatód" egy-két IP mögül jött, esetleg mind valamilyen proxit használ.

  Ha ettől függetlenül szeretnéd a bot-ot, írj privátot. Szerintem etikailag semmi kifogásolható dolog nincs abban, ha megcsinálom neked, feltéve, ha hangsúlyozom, hogy ez semmiben sem fogja befolyásolni a keresőben elért helyezésedet. 

  De jobban járnál, ha inkább hagynád az egészet és az erre szánt pénzt Google hirdetésekre költenéd. Az visszajön és talán olcsóbb is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen persze, én is beépítem a kódot, azért jött az ötlet, hogy valami nagyon hasonló bot kéne mint egy ember.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem biztos hogy olyan könnyű túljárni a Google eszén.

  Reklámozni ingyen is lehet, hisz közösségi oldalakon, fórumokon linkeket helyezel el az oldaladra, ér annyit mintha fizetnél érte.

  Ilyenkor két kérdés merül fel bennem:
  1-Mióta létezik az oldal?
  2-Elég jó e az oldal ahhoz, hogy érdemes legyen a találati lista elejére tornázni?

  1-ha 2 hete töltötted fel akkor ne várd, hogy milliós látogatottságod legyen.
  2-ha nem elég jó akkor minek nézze meg egymillió ember, hogy utána tudja hogy gyenge az oldal és sose jöjjön vissza?

  Ezekre magadban válaszolhatsz. Ha ezek után is akarod akkor hajrá. De sok más lehetőség is van a robotok alkalmazásán kívül (nem is biztos hogy ez működik). Ha azokat sem alkalmaztad még elég hatékonyan, akkor inkább azokat javaslom.
  Szerintem ma már nem olyan fontos, hogy az ember oldalát a Google is kidobja ráadásul jó helyen, de lehet hogy tévedek. Plusz vannak oldalak amiket már nehéz lesz hátrébb szorítani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem teljesen értem:
  honnan fogja látni a google hogy a te oldaladon miket nézett meg a user/boot?
  (google analytics ből?)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyrészt hidd el sokat számít. Illetve van egy saját elgondolásom ezzel kapcsolatban, hogy mit  néz a G, de nem is ez a lényeg, hanem hogy valaki megtudná-e ezt csinálni, amit kérek.

  Köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem attól megy fel az oldalad mert 40-50 ember nézi, szerintem félre értetted a SEO lényegét
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Saját célra lenne szükségem egy robotra vagy valami hasonlóra mert még én se tudom pontosan ezt hogy lehet kivitelezni, ezért is kérnék díjazásért cserébe segítséget különben már megoldottam volna.

  Mielőtt mindenki elkezdeni okoskodni és észrevételeket tenni (negatívan) már most mondom a cél: a saját weboldaljaim látogatottságának a növelése + szeretném javítani a helyezéseket is a keresőkben VISZONT nem akarok hirdetni, mert drága és nem eladni akarok, szóval olcsón szeretném őket felfuttatni, ehhez pedig látogatók kellenek.

  Akkor mondom hogy mi van meg, amit már nem kéne lefejleszteni:

  A böngészőt. Miért? Mert abban már minden megvan, ami a sikeres projecthez kellhet. Lehet módosítani kiegészítőkkel mindent... IP/UserA/OP etc.

  Akkor mi a gond?

  Az oldalakon lévő műveletek hiánya...magyarul nem csak a főlapot kéne nézni a botnak naphosszig.

  Az ötlet:
  Az oldalakat hálózatba kapcsolom linkek és bannerek segítségével, amik erős hivatkozást fognak adni egymásra, majd azok szépen felkúsznak együtt a találati listákon. Ezt úgy oldom meg, hogy egy látogató az egyik oldalamról átmegy a másikra a linkre/bannere kattintva (mint egy sima csere hirdetés) majd onnan átmegy a 3. oldalamra, mivel ott is lesz egy hivatkozás (kimenő linkek magyarul). Na és akkor itt el is érkeztünk a problémához.

  Szeretném, ha az új oldal megnyitása után a script/bot néhány aloldalt ott megnézne, mert az hogy csak a főlapot nézi meg hát nem túl életszerű. Ezen túl szeretném neki meghatározni hogy mondjuk 1 perc és 10 perc között véletlenszerűen menjen tovább a következőre és ez alatt az idő alatt, annyi aloldalt nézzen meg (nem az összeset mert az hülyeség, az már Google bot), amit jónak lát, ezt is jó lenne valahogy állítani, szabályozni mondjuk 1-8 aloldalig lehessen beállítani. A bannereknek, linkeknek van fix pozíciója így azzal nincs gond, azt könnyű meghatározni itt az a kihívás, hogy a bot a megnézendő oldalon valamit alkosson is, böngésszen egy kis ideig. Esetleg még egy olyan beállításnak is örülnék, amiben mondjuk megadom, hogy 50 "embert" akarok küldeni az egyik oldalamra 1 napon belül és azt ossza el véletlenszerűen lebontva 24 órára vagy ami mégjobb lenne betudjam állítani hogy hajnali 1:01-től reggel 6:04 percig mondjuk az 50 ből menjen le 5 ember aztán napközben meg 6:05-től - délután 18:00-ig még 40 ember és az éjfélig tartó időszakig pedig az a maradék 5 ember.

  Na hát ennyi lenne. Remélem nem sikerült bonyolultra. Kérek mindenkit, hogy csak is komoly ajánlattal keressen fel!

  Ha érdekel a dolog vagy kérdésed volna itt megteheted: web2advertising@gmail.com
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd