Visual Studio Winform méretezés probléma
2014-04-11T12:07:29+02:00
2014-04-12T11:34:52+02:00
2022-07-22T21:32:30+02:00
 • Nem is a VS-t szándékoztam megvádolni 
  Sajnos nekem sincs ötletem. Mindkét rendszerbe nyomtam egy reset-et a beállításokra, stb., de semmi változás nem történt.
  Továbbá még az is érdekes, hogy csináltam egy új formot a VS13-ban és az ugyan úgy jó ha utána megnyitom VS10-ben (szóval nem csúszik el) még akkor sem, ha kicsit bele szerkesztek és utána ugyan azt visszanyitom a VS13-ba.
  Innentől kezdve már nekem sincs tippem. Valószínűleg akkor a projektben lehet valami elállítva. A kérdés az h mi, mert én nem ismerek ilyen funkciót aminek ez lenne a hatása.

  "A VS winforms designeréhez szerintem 2005 óta nem nyúlt érdemben a microsoft."

  Ezzel nagyjából egyetértek, de mivel nekem a Form border style tulajdonságának változtatása közben (FixedSingle <-> Sizable) a szerkesztőben nem változik meg a keret mérete (ami ugyan minimálisan kihatással van a munkaterületre), ezért úgy vélem minimális változás vagy bug az lett benne. VS10-ben és VS8-ban ezzel pl nem volt gond.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, nekem nagyon sok ablakos winforms-os alkalmazásnak sem volt ilyen gondja 2013 alatt, pedig az első verziót anno még 2005-ben csináltam, onnan küzdötte fel magát a rendszer 2013-ig , közben volt VS2008, VS2010, VS2012, és semmi nem változott. A VS winforms designeréhez szerintem 2005 óta nem nyúlt érdemben a microsoft.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sajnos nem változott, ugyanúgy 96 DPI-n van.
  Kb. három napja tettem fel a VS13-at ugyanarra a gépre amin a VS10 volt szóval szerintem nem a gépen lehet a gond.
  Korábban a Virtuális gépen lévő Win8 - VS12 kombinációnál ugyan ez volt a gondom, csak akkor még nem foglalkoztam vele. Szerintem valami VS beállítási gond lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A monitorod DPI beállítása (Control Panel\Appearance and Personalization\Display win7-en) nem változott véletlenül időközben ? Ha mondjuk 96 DPI-vel kezdtél és 120-ra váltottál, az meglepetést okozhat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali

  Van egy viszonylag sok form-ot tartalmazó projektem amit VS10-ben kezdtem el szerkeszteni.
  Mindegyik form-nak a maximális és minimális mérete megegyezik a form méretével, továbbá zárolva is vannak.

  A problémám az, hogy mikor ezt a projektet átmásolom VS12-be vagy VS13-ba, akkor össze van csúszva az egész a designer nézetbe, ill debugkor is.
  Gyorsan újra méreteztem és jó is, de mikor debugon kívül indítom akkor meg szét van csúszva (nagyobb) mint amit én állítottam be.

  Esetleg valami ötlet ezzel kapcs?

  Tipp:
  Nekem van egy tippem, de ezzel se tudok mit kezdeni. A Form-nak FixedSingle border style van beállítva, ami vékonyabb keretet jelent. VS10-ben ilyenkor designer nézetben is vékonyra változik, viszont VS13-ban már nem, csak mikor debugon kívül használom.

  Igazából ezzel se tudok mit kezdeni, mert design-et nem tudok úgy szerkeszteni, hogy tervező nézetbe összecsúsztatom direkt. Jó lenne valahogy szinkronba hozni a tervezőt a valóssal.


  Előre is köszi a választ!

  Üdv:
  Devla
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd