Többrétegű alkalmazás fejlesztése
2014-03-21T12:27:31+01:00
2014-03-28T10:16:57+01:00
2022-06-29T07:10:38+02:00
 • Úgy látom, hogy igazad lesz, köszönöm a segítséget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A kérdésed átkerül a társalgóba, aztán jó esetben elhal, rosszabb esetben hitvita lesz belőle.

  Minden általad felsorolt dolognak van előnye és hátránya. Még annak is, ha semmi ilyesmit nem használsz, hanem mondjuk simán MVC alkalmazást írsz, controllerbe égetettt SqlCommandokkal. Egy kis, egyszerű alkalmazásnál lehet az a leggyorsabb és legegyszerűbb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Végülis ez egyetlen kérdés!

  "Hogyan csináljam?"


  Mondjuk én tudok egy rövid, az "egyetlen kérdésre" adott "egyetlen választ":

  "JÓL!"
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocsi, de a témád a Társalgóba véshetted volna..
  Itt egy topik egy kérdés ( ha jól sejtem..)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Lehet, hogy érdekes kérdéssel fordulok hozzátok, de remélem, hogy választ kaphatok a kérdéseimre. 
  Korábban fejlesztettem ASP.NET-ben, leginkább egy- (max. két-) rétegű alkalmazások elkészítését csináltam. 
  Kicsit megkoptak az emlékeim, ill. mint minden az informatika világában, így a fejlesztések kapcsán is nagy technológiai előrelépések történtek, amikkel már nem vagyok tisztában. Ennek köszönhetően úgy döntöttem, hogy 0-ról kezdem a fejlesztési (ön)okításomat. 
  Az lenne a kérdésem, hogy ha most elkezdek fejleszteni egy min. 3-rétegű alkalmazást, akkor mihez érdemes nyúlni? Első körben csak valami minimális funkcióval rendelkező alkalmazásra gondoltam, pl. vannak felhasználók, meg termékek, amiket összerendelődnek, tehát csak néhány tábláról és rekordról van szó. Nyilván, mindegyiket lehetne módosítani, újat felvenni...
  Mivel nagyjából mindent elölről kezdek, így kb. bármi szóba jöhet, nem számít a tanulásra és fejlesztésre szánt idő.
  Tehát, milyen fejlesztési technológiákat érdemes most használni? MVC/ASP.NET, az üzleti logikát miben érdemes megírni? Több ORM-eszközt is találtam, de nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy melyik lenne a leggyorsabb. EF/NHibernate/BLToolkit/OrmLite/...? A szolgáltatások hívására WCF/.NET Remoting/Web Services? Adatbázist fixen MSSQL-t szeretnék, de a fentiek függvényében (vagy azon kívül) érdemes tárolt eljárásokat készíteni, vagy szimpla lekérdezéseket írni? A leírtak nagy részéről még csak hallottam, valószínűleg nem is vázoltam fel minden lehetőséget, de mint mondtam, nyitott vagyok bármire (mondjuk Silverlight inkább nem). 
  Kérném kedves fórumozó társaimat, hogy a felesleges okoskodásoktól (pl. "ezt így nem lehet, pontos adatbázisterv, rendszerterv, képernyőterv, infrastruktúra terv kell!" vagy "olvass el 6000 oldalt ebből a könyvből", "google a barátod") kíméljenek meg, nem magyarázkodni szeretnék, hanem választ kapni a kérdéseimre. 
  Előre is köszönöm.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd