Front-End és Back-End WorkFlow
2014-03-06T16:26:53+01:00
2014-03-06T16:26:53+01:00
2022-06-29T09:50:24+02:00
 • Üdv,


  Egy általános workflow-val kapcsolatban szeretnélek benneteket megkérdezni.Adott a következő szituáció:- Front-end design alapján elkészíti a buildet, de saját struktúrát, view templateket (mustache alapon) használva, és ebből publikál egy olyan html verziót, könyvtár struktúrát, ami a back-end-nek megfelel.

  - Back-end (ASP.NET MVC) "szétszedi" a publikált html-t, View-okra, PartialView-okra, és Razor ViewEngine-t használva elkészíti az alkalmazást.

  - Idő elteltével jön az igény, hogy valamit módosítani kellene az alkamazáson, Front-end elkészíti a saját megszokott view template-ein a módosításokat, publikál újra verziókezelt mappába.

  - Backend verziókezelőt használva leköveti az adott módsításokat a Razor cshtml fileokon, de fileokat egyessével "végigtúrva".Gondolom látszik a fenti példából is, hogy ez így nagy alkalmazásoknál körülményes, és karbantarthatatlan, ha sűrűn változnak az igények (nem mellesleg a hibalehetőség is elég nagy), illetve ha kliens oldali template-elésről van szó (json adatot kötve template-hez), akkor a Front-end-nek ugyanúgy szüksége lehet a mustache view-okra (vagy amit ő preferál)

  Gondoltunk arra, hogy ASP.NET alatt másik ViewEngine-t használnánk Nustache (.NET Mustache implementáció) használnánk, de ennek a fejlesztése relatív lassú, illetve nagyon sok mindent nem támogat, amit a Razor igen.

  Front-end nem szívesen dolgozna a cshtml fileokon, ASP.NET MVC-s View, PartialView-okon, ASP.NET MVC szerinti mappastruktúrában.

  Találkozott valaki hasonló problémával? Ti hogy oldanátok meg, van-e valami, amire mi nem gondoltunk?


  Előre is köszi a hozzászólásokat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd