CSS template használata
2014-02-16T21:42:40+01:00
2014-02-17T22:11:00+01:00
2022-06-30T15:16:12+02:00
 • 1. ezzel nincs is semmi baj alapvetően (bár bízom benne, hogy nem megrendelésre készül vagy ha igen, akkor a megrendelő tudja, hogy nem saját a design)

  2. a warez gondolom nem ismeretlen számodra? Kb mindent le lehet tölteni ingyen, de ettől még nem muszáj letölteni (de legalábbis illik megvenni, ha szükséged van rá)

  3. de itt nem erről van szó, hanem Te kompletten le szeretnéd nyúlni más munkáját, valamennyi módosítással

  4. és akkor ezzel igazolva látod, hogy helyes ha Te is ellopod?

  5. ennek megfelelően társalgás folyik, az hogy Neked nem tetszik amit írnak (írunk) az egy dolog

  6. nem igazán értem milyen könyvet szeretnél, vagy mit? Nem lopjuk el más munkáját, ha tetszik egy megoldás másold, vedd át, ha tetszik egy design akkor készíts (készíttess) hasonlót, ha látsz a kódban egy jó megoldást, akkor vedd át, ezzel semmi gond nincs. Vagy mit szeretnél még tudni? Nem kötekedés, tényleg nem értem.

  De igazából azt tudom mondani, hogy ha kész lesz az oldal, akkor add oda nekem, átírom a változó neveket egy replace all-al, meg a css-ben a színkódokat és nyugodt lelkiismerettel használom azt amivel Te dolgoztál x órát. Gondolom Te sem örülnél ennek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem akart itt senki sem bántani vagy ítélkezni feletted, de nagyon amatőr dolgon agyalsz. Vedd meg, vagy keress hozzáértő embert. Egyéb opció nem létezik. Vannak magyarok is akik fizetős template gyárosok, biztosan zokon vennék ha még csak elméleti szinten is agyalsz ilyesmin.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De ha tudod, hogy a template fizetős, de megtaláltad warezba, akkor miért is merül fel benned, hogy átírva az azonosítókat talán nem lopás!? Ez abszolút lopás. Miért kéne erről bárkinek is cikket, könyvet írnia? Ha valami fizetős, de megtalálható warezban is, akkor csak érzed, hogy nincs rendben ha nem fizetsz érte.

  Nézz bele a kódba, de ha nem vagy képes önállóan megírni csak copy/paste, akkor az lopás. Más ezzel órákat, napokat dolgozott, te meg átírsz néhány azonosítót? pfff

  Mit szeretnél hallani, mi lenne számodra a pozitív válasz? A szememben vér pistike az, akinél ez a dolog egyáltalán felmerül. Bocs.

  Átírod az azonosítókat, átszínezed, semmit sem változtat azon a tényen, hogy más munkáját használtad fel jogtalanul. Egyéb kérdés?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  Nem teljesen korrekt a reakciótok.
  1; Egy tematikus oldal elkészítéséhez szerettem volna ihletet gyűjteni, mivel nem vagyok designer és nagyon rövid idő áll rendelkezésemre, ezért elkezdtem free templateket keresni a témában.
  2; találtam egy oldalt, ami úgy ahogy van, tetszett. Pár kattintás után kiderült, hogy a téma nem is free, potom összeg, gondoltam, megveszem, de a már meglévő oldalakat (böngésző füleket) gondoltam végignézem. Hopp két füllel odébb ugyanez az oldal letölthető ingyen. Mivel magam sem hittem a dolgot, letöltöttem és tényleg ugyanaz volt. Főleg úgy, hogy a fizetős oldal egy számomra nagyon hiteles theme gyűjtemény...
  3; az vesse rám az első követ, aki soha semminek a kódjába nem nézett bele! sőt drupal, joomla, opencart...stb. és társait csak azért töltöttem le, hogy a kódjait nézegessem, tanuljak belőle. Ettől függetlenül saját "cms" rendszert csinálok, saját kosarazást írtam...stb. Ez nem bűn! Nem feltétlenül az a jó, amit az iskolában tanítottak vagy egy könyvben leírtak, vagy amit én gondolok.
  4; 100%-ig biztos vagyok benne, hogy egy hasonló tematikájú, már működő magyar weboldal ebből a templateből készült, ráadásul úgy, hogy a készítő még a class-okat sem volt képes átnevezni...Van egy olyan érzésem, hogy nem megvették. És nem ez az egyetlen ilyen magyar oldal.
  5; Azt hittem, hogy egy társalgóba írtam és nem az atyaúristeneknek közvetlenül. Ne ítélkezzetek azért, mert úgy gondoljátok, hogy értetek valamihez. Én is dobálózhatnék ****-ral sok témában és amatőrözhetnék bárkit az adott témában.
  6; nem arra voltam kíváncsi, hogy bűn-e az, hogy az ember megnézi, hogy content a wrapperen belül van-e vagy mi a padding és mi a margin vagy hogy kell box-shadow-t csinálni és még csak arra sem, hogy pusztán szakmai együttérzésből és intellektuális önhittségből nem csinál ilyet az ember, hanem arra, hogy tud-e valaki olyan cikket, könyvet, bármit ajánlani, ami jól körbejárja ezt a témát. Külföldi oldalakon is csak olyat találtam, ami arra hivatkozik, hogy nem szép dolog és a szerző írjon emailt az oldal karbantartójának...stb.
  Ha még érdekel egyáltalán valakit ez a téma és nem vagdalkozni akar azzal, hogy nem értek hozzá...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Már nem tudtam szerkeszteni a hozzászólásom, beszúrom ide: :)

  Szerk.
  Egyébként meg egy hozzáértő már csak azért sem lopna stíluslapot hogy átírja, mert mindenkinek megvan a saját technikája/stílusa a kódolásban, még ha csak CSS-ről is beszélünk. Ahogy fejlődik egy sitebuilder, érzi azt, hogy most jobban/szebben írta meg a css-t, mint x oldallal ezelőtt. Mert ugye lehet ezt is jól vagy trehányul csinálni. Hozzáértőnek nincs szüksége lelopni a css-t, de még csak meg sem nézi, mert megvan a fogalma arról, hogy mit hogyan lehet kivitelezni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vér István már leírta a válaszom, ugyanez a véleményem nekem is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az én olvasatomban ez lopás.
  Azt állítod, hogy értesz hozzá! Akkor mi szükséged van másvalaki által megírt stíluslap eltulajdonítására? Ezek szerint mégsem értesz hozzá. Értem én, hogy nem vagy sitebuilder, és önállóan képtelen vagy megformázni a html kimenetet, de akkor keress egy frontendest, vagy vedd meg a terméket és ne itt keress arra igazolást, hogy ez nem lopás, mert ez bizony lopás. 

  Sántít ez az egész. Ha tényleg képes lennél az önálló munkára, akkor egy-egy weboldal kinézetet/elrendezését max. csak inspiráció miatt nézegetnél, és eszedbe sem jutna megnézni a stíluslapot, nemhogy letölteni és átírni. LOL, itt kezdődik a szakbarbárság.

  Ha látsz egy weboldalt és nagyon tetszik, akkor semmi sem tiltja, hogy másold. De nem töltesz le onnan semmit, se CSS-t, se img-t, stb. Természetesen illik minimálisan eltérni a másolt weboldaltól, tehát nem egy az egyben másolunk. Kezdőknek mindenképp az az üdvözítő ha másol, nincs azzal semmi gond. De ne lopd el más sok órás munkáját. Még akkor sem ha kb. átírod. Fúj :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem arról van szó, hogy nem tudom elkészíteni, hanem hogy pont ilyet szeretnék. Amúgy webprogramozó vagyok, így nem csak a szövegeket írnék át, hanem jópár dolgot benne. Ez "csak egy css", úgyhogy nem futtat selecteket és nem tartalmaz AJAX, PHP, JQuery kódokat... A témaindítás pusztán érdeklődés. Nem találok erről semmilyen értelmes leírást. Csinálok egy weboldalt, valaki belenéz a forrásba, leszedi a CSS-em, átírja a színeket meg egykét dolgot, akkor ellopta? Mit jelent a szerzői jogvédelem? Ha én csinálok egy weboldalt, ami pixelre tök ugyanaz, mint egy másik, de máshogy hívják a classokat, tag-eket, akkor loptam? Tudom, hogy most azt fogjátok írni, hogy nem, másoltam és nincs önálló gondolatom... De ne tegyétek. Engem a jogok, visszakeresési eszközök...stb. érdekelne. Köszi az eddigi hozzászólásokat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olyan szoftvert tulajdonítasz el ami szerzői jog védelme alá esik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem szabály, hanem törvénysértés. Nem tudom mit jelent pontosan a "tökre átírás" de mivel nem tudsz elkészíteni egy weboldalt, ezért gondolom csak a szöveget írod át. Attól még a grafika, kód ugyanaz marad, tehát gyakorlatilag ellopod.

  Próbáld ki (localhoston), ha tetszik vedd meg és akkor nem kell aggódnod meg ilyen kérdéseket feltenned.

  Egyébként óvatosan az ilyen sablonokkal, főleg ha valamilyen CMS sablon, mert annak a kódjában bármi lehet (pl. spammelésre is használható mások által).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok,

  Nem épp technikai kérdés, de fogalmam nincs, hol lehet ennek utánanézni... Megtetszett egy weboldal sablon egy fizetős oldalon. Gondoltam, megveszem. Erre megtaláltam egy letöltő oldalon tök ingyen... Letöltöttem, hogy megnézzem, tényleg az. Ha ezt felhasználom, akkor az "szabálysértés"? Mi számít egy website template felhasználásának? Ha pl. tökre átírok benne dolgokat, csak a frame marad ugyanaz, akkor az még az a template?

  Köszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd