Microsoft Visual Studio 2010
2014-02-15T20:56:20+01:00
2014-04-05T09:08:38+02:00
2022-07-01T14:18:43+02:00
 • Igen igen, volt NetBeans-em, csak gondoltam egyszerűbb lenne, node VS-em is eredeti. (Dreamspark)

  Köszönöm a válaszaitokat!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehetni éppen lehet ( egy sima text-editorral is lehet), de arra inkább mást javasolnék. NetBeans, vagy Eclipse, azoknak "testhez állóbb" feladat. Szerintem. Ráadásul, azt hiszem, azok ingyenesek is...  A VS-ből is van ingyenes, de az adott platformra más és más: for Web, for Desktop, For Windows (8.1 + Store Apps), for Phone.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem, javat gondolom nem lehet VS-ben fejleszteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom, létezik-e ilyen köny. Egyrészt, eljárt felette az idő, azóta kijött a 2012, a 2013, és már kész a következő fordító. Szinte havonta jelennek meg a MS részéről, hogy a "következő kiadásban ez meg az lesz".

  Ami a nagyobb gond, hogy (szerintem) a VS "csak" egy IDE, több nyelvhez. Ilyen szempontból, ugyanazt tudja, mint bármelyik nagy IDE: projekt kezelés, szintaxis, intellisense, színkiemelés, kódoptimalizálás, debug, modul test, csoportmunka támogatás, verzió-kezelés, ezernyi egyéb dolog, gyakorlatilag minden, amire szükség lehet. Hogy ezt tudja C/C++, C#, VB, F#, HTML, (pluginnal) PHP, JS, CSS, T-SQL, és mittudom én mi minden nyelven Win platformon, az azért gond, mert nem tudok olyan könyvről, ami az összes nyelven nyújtott lehetőségeket taglalná. (Az, hogy a VS ilyen, az nem gond, csak a könyv szempontjából).

   

  Javaslom, hogy inkább nyelv alapján keress dokumentációt, a legtöbb MS nyelv úgy is a VS kapcsán mutatja be a nyelvet. Pl C#-ra létezik más IDE, de az elmúlt 2-3 évben könyvet én még csak VS alapút láttam C#-ról. Amit utóbbi időben lapozgattam asp.net-et, az is mind VS alapú volt....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Erre azért nehéz jó "választ" adni, mert egy: a témában inkább angol nyelvű szakirodalom található, kettő pedig magáról az IDE-ről inkább leírások és internetes dokumentumok vannak, amelyek specializáltak. A Visual Studio család egy összetett IDE, az általános funkcióit és szolgáltatásait leszámítva a többi speciálisan egy megadott feladatkörre, vagy használati esetre van fenntartva. Tehát általában az IDE-t is a szerint szokták bemutatni az egyes szakirodalmi könyvekben vagy leírásokban, hogy éppen mire és milyen feladatra használják a VS-t. Azon kívűl, hogy több platformot és nyelvet támogat, nagyonsokféle porjektet lehet vele indítani, amelyek teljesen más funkciókat és lehetőségeket fednek fel az IDE-ban. Tehát olyan általános leírást nem nagyon lehet adni, amely minden funkciót részletesen bemutat és leír. Szerintem úgy kellene ennek nekivágnod, hogy előtte tisztázd magadban, hogy mire is szeretnéd, milyen projektben, milyen nyelven, stb. szeretnél elindulni, és a választott  témakörre ráillesztve meg fogod találni az IDE használatának leírását is. A normálisabb leírások mindig bemutatják a VS azon jellemzőit, amelyet az adott témakörhöz, feladat/projekt típushoz fel kell majd használni.
  De hogy legyen itt egy - általam jó könyvnek tartott, angol nyelvű mű, ami talán segíthet: Bruce Johnson: PROFESSIONAL Visual Studio 2012. Ez egy elég vaskos mű, sok minden benne van, interneten rá lehet keresni, akár letölthető formában is, esetleg ez jó kiindulási alap lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Senki nem tud ilyenről?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv.  Olyan magyar nyelvű irodalmat keresek mely részletezi a Microsoft Visual Studio 2010 használatát, funkcióit részletesen. Nem lenne probléma, ha kezdőknek szánt hangvételű a mű. Előre is köszönöm.  Üdvözlettel: Csaba
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd