Felhasználók minősítik a W8-at
2014-02-14T12:16:34+01:00
2014-02-14T19:32:42+01:00
2022-06-30T03:06:44+02:00
 • Ez igaz, viszont a felhasználók többsége (pl. Windows esetében) egyszerű felhasználó, aki nem a konfigurálhatóságot, vagy a kernelt nézi, hanem a felhasználói felületet. A többiről pedig nagyjából lövése nincs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Pro felhasznalasra inkabb a konfiguralhatosag szamit, mint a kismillio extra szolgaltatas.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na igen. Ugye nem mindenki informatikai zseni, és valaki azt szereti, ha csak szimplán bekapcsolja, és értelemszerűen működik (W7 vs. W8). Hogy egy kicsit válaszoljak is a kérdésre, én is rettentően vizuális típus vagyok. Szeretem, ha valami nem csak jól működik, de szép, átlátható is. A felhasználókra pedig nem éppen okos dolog radikális újításokat hirtelen ráerőltetni. Lásd a W8-at ért sérelmeket is. Persze van, akinek nagyon tetszik (köztük nekem is), de ahogy látom, mi vagyunk a kisebbség :D
  Amúgy tényleg elég skizo lett a felhasználói felület, de meg lehet szokni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Fölmerült a vélemények között az is, hogy A W eredetileg egy asztali rendszer, amiből most elsődlegesen egy tabletten és telefonon futó érintőképernyős dolgot hoztak ki a W8-cal, amivel az a gond, hogy a tapicskolós lett az elsődleges, és az asztali a másodlagos, vagyis, ha valaki nagyon erőlködik, akkor ki tud azért menni az asztalra, és tudja használni a 22 collos monitoron is. Úgy tűnik most számomra, hogy okosabb lett volna, ha a tapicskolóst tették volna a másodlagossá, s így ha valaki egy tabletten indítja el, akkor bejön a modern, ill. lehetővé lett volna téve, hogy érintőképernyős felülettel is használni lehessen.

  Azért rágódom most ezen, mert ez számomra is nagyon tanulságos, hiszen természetesen én is forradalmasítani akarom a területemet, mint mindannyian közülünk a sajátját, és most egy kicsit kezdek észbe kapni, hogy nem átnevelni kell talán a felhasználóimat, hanem megtartva a megszokott lehetőségeket, lehetővé kell csak tenni, hogy továbblépjenek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  VBandi szokta mondani, hogy nagyon fontos a User Experience.
  Még hozzátenném, hogy nagyon nagyon nagyon fontos!

  Ebben a MS nincs túl előkelő helyen (a mobilos szegmensben), de azért jobb mint az Android.

  Pár mondatba nem tudom hogy lehetne összefoglalni.
  Apple cuccokra fejlesztek, ennek a platformnak van egy design guidline-ja.
  Annyira komolyan veszi az Apple, hogyha nem tartod be, nem kerülhet a store-ba az alkalmazás.
  És még ezek figyelembevételével is lehet igen béna programot összehozni.

  Szerintem nagyon fotnos, hogy a felhasználót ne akasszuk ki fölösleges keresgéléssel, ne kelljen valamire 10x kattintani, legyen a felület, teljesen egyértelmű, átlátható, döcögés és töltés mentes.

  Nagyon nehéz ezeket jól megvalósítani, de összességében szerintem fontos, hogy a felhasználó egy pillanatig se érezze, hogy egy trehány programmal van dolga, vagy ne legyen rákényszerítve, hogy többszás oldalas help fileokat nézegessen.

  Nyílván, ha valami specifikus szoftverről van szó..pl orvosi 3D röntgen, oda kell egy tisztességes leírás, és talán nem is szabad engedni, hogy bármit csk úgy összevissza csinálhasson, de ott is érvényesnek kéne lennie, hogy fontos, ne csináljon fölösleges műveleteket, ne kelljen logikátlan menüpontokban bármit is keresgélnie.

  Hát tömören ennyi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az IT café -n jelent meg egy hír, amihez a kapcsolódó fórumon mindenki színt vall a W8 mellett, vagy ellene. Most nem az a lényeg, hogy jó-e a W8, vagy nem, hanem ezekből a hozzászólásokból kiderül, hogy mennyire sokfélék vagyunk, és hogy egy program az egyik embernek az igényeit teljesen kielégíti, míg a másikat valósággal kiakaszt.
  Nyilván az MS a W8-cal egy más kategóriában versenyez, mint mondjuk én a készülő programommal, de a hozzászólásokból nagyon sok érdekes dolog azért leszűrődik.

  Hogy valami konkrétumot is említsek, feltűnt, hogy sokan nagy lelkesedéssel bogarásszák a beállítási lehetőségeket, és sikerélményként könyvelik el, ha valami végre működik. Ugyanebben a problémakörben a másik embernek az agyára megy a beállítási lehetőségek keresgélése, és nagyon hamar föladja. Természetesen az előbbi szerint a W8 jó, mert működésre tudta bírni, míg a másik éppen ellenkezően, a kudarca miatt eztán mindig szidni fogja.

  Érdekelne, hogy a Ti gyakorlatotokban milyen mértékig van figyelembe véve a leendő felhasználó komfortérzete? Készülnek-e a fejlesztéshez kutatások, hogy egy új, vagy újszerű megoldás mennyire lesz hasznos?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd