Megélhetési informatikus
2014-01-31T17:35:24+01:00
2014-02-01T15:29:24+01:00
2022-06-29T14:06:19+02:00
 • Általában nem az informatika és az informatikus a gyenge láncszem.
  Többnyire úgy néz ki a dolog, hogy nosza készítsünk egy új programot és akkor ki lehet majd rúgni 20 embert. Aztán kirúgnak 20 embert és ennyi. Ezzel a vége a történetnek, csak az eleje hiányzik, vagyis az új program...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi ez a szenny?:)

  És mit ért "informatikus" alatt...

  Inkább nem is mondok semmit :) Meglepően sokan nem tudnak magukkal mit kezdeni ebben a szakmában sem, ezek szerint.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gépies lett, könnyen tanulható, eladható a hulladék termék is, mert látszólag/ránézésre olyan, mint kell. A mobil APP-ok árai és látvány/hasznosság mérőszáma sem segített az informatikát szakmának elfogadni.

  Pedig régen szakma volt. Manapság pedig négy kattintás elég egy webshop-hoz. (Trollok kíméljenek, nyilván nem elég, csak jól hangzik). De mire is való az informatika? Mindennapi problémák megoldására, amelyek már annyira automatizáltak, hogy nem is kell megoldani őket.

  Újra igaz, hogy az IT azokat a problémákat oldja meg, amelyek IT nélkül nem is léteznének. Önmagát gerjeszti, majd nem lehet eladni, mert annyira együgyűvé vált.

  Jaaa, a témaindító: Lébecolók? Van ahol az eredmény kell, van ahol pedig a munkát el kell végezni. Ez utóbbiban kell a pozíció a tesztelőnek, aki egy ticketingbe bejelent. A ticketinget pedig egy help-desk-es tartja karban, akinek megint dolgozik valaki...

  Megjósolták, hogy a felhő megszűnteti a számítástechnikai nagykert és a rendes rendszergazdákat. Megszüntetné, de az előbbiek ezt nem engedik. Végletekig hajtják a tevékenységüket, majd a végén 499Ft/hó-ért árulnak weblap template-eket. De az világért sem adnák fel.

  Ha kihalna a 100Ft-os réteg, akkor megint lenne tekintélye az IT-nak. De akkor mit csinál a kihalt réteg? Ördögi kör... pont mint a kínai orvoslás elterjedése a világban. $1-os órabér, szuper kenőcs. Az agysebész meg 1000Ft-ot kérhet a munkájáért.

  Befejezem, bocsi, kijött belőlem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez megér egy vitaindítót:
  http://vucsics.blog.hu/2014/01/30/kurvak_vs_informatikusok

  "Ami különbséget azért fontos megjegyezni: a lányok közül akik nem hozzák az elvárt bevételt, hamar az utcán találják magukat, ezzel szemben az informatikusok közül a teljesen nyomik is meglepően sokáig el tudnak lébecolni valami multinál anélkül, hogy a leghalványabb esély lenne arra, hogy a munkaadójuk valaha pénzt lát belőlük."
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd