Informatikus könyvtáros

Informatikus könyvtáros
2014-01-22T16:40:45+01:00
2014-02-13T11:02:58+01:00
2022-10-22T19:45:37+02:00
 • Én könyvtárosként végeztem, az utánam lévő évfolyam uazt tanulta, de már inf. kvtáros diplomát kapott. Szerintem nem mindegy, hol tanulod, az ELTE-n végeztem, az semmit nem ér tudás szempontjából, viszont pl. Debrecenben az informatikai karon képzik az inf. könyvtárosokat. Elhelyezkedés: nekem sikerült, nem mindegy, az intézmény neve hogy cseng. Mostanság nagyon kevés állás van, így nehezebb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A gazdinfón ugyanaz a matek kb mint a többi infós szakon. Ha elvégzed simán tudsz pl ELTE progterves mesterképzésre menni anélkül, hogy bármilyen tárgyat pluszba elkélne végezned. A matek kb megkerülhetetlen. Én is bevetettem anno mindent, mert nekem se ment igazán, de a végén mindig ugyan oda lyukadtam ki, és véres verejtékkel igyekszem abszolválni őket. Nem egyszerű de nem is lehetetlen. Egyedül azt tudod megválasztani, hogy fizikát vagy közgázt tanulsz, vagy elméleti matekot. Egyik se egyszerű, rengetegen megbuknak pl. BME-n is közgáz 1 és közgáz 2-ből.

  Az oracle tök jó ötlet, ha támogatja a suli, mert akkor csak a vizsgadíjat kell kifizetni. Van ismerősöm aki Cisco hálózatépítéses 2 éves ilyen képzést csinálta végig valami agrármérnök szak mellett, és már elhelyezkedett vele, és jól is keres.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • DE-IK informatikus könyvtáros szakának webprogramozó szakirányát nézd meg
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az informatikus könyvtáros szak neve megtévesztőnek tűnhet, mert valójában nem informatikus szak, hanem bölcsész szak, és nem informatikusokat, hanem könyvtárosokat képeznek. Az "informatikus" ez esetben azt jelenti, hogy milyen könyvtáros, utalva arra, hogy a könyvtárosoknak tudniuk kell bánni a modern informatikai eszközökkel, szoftverekkel, adatbázisokkal, amelyek a könyvtárhoz kapcsolódnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ott nincs matek, viszont informatikai szempontból nulla.

  Oracle jobb iránynak tűnik.

  Egy helyet tudok, ahol a könyvtár informatikusok jól keresnek: Innovative

  De ez nem itt van :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  A véleményeteket szeretném kérni arról, hogy szerintetek mit ér egy Informatikus Könyvtáros diploma?
  Az egyetemi pályafutásomat programtervezőként kezdtem, de kihullottam a matekon, aztán átmentem gazdaságinformatikára, de mint kiderült ott is elég erős a matek. Igazából a közgázos tárgyak nem érdekeltek, de leültem bemagoltam és megvolt. Az infós tárgyakkal PTI-n és GI-n is rendesen haladtam, mert azok nagyon is érdekeltek, de a matekon mindig elvéreztem.

  Idén is az a helyzet van, hogy csúsznék megint egy évet a matek miatt, de ezt már megelégeltem. 
  Az a gond, hogy egy emelt szintű infó érettségin és egy felsőfokú angol nyelvvizsgán kívül nincs semmi papírom. Infóból pedig sok mindent tudok ( hálózatok, windows/linux, oop, mysql ), de nem specializálódtam egyikre sem.
  Felmerült bennem, hogy mi lenne, ha elmennék infó könyvtáros szakra. Nem hinném, hogy azzal problémám lenne sőt úgy gondolom mellette tudnék csinálni mondjuk egy Oracle Database Certification-t, mert még az adatbázisok állnak legközelebb a szakhoz.

  Viszont, ha a diplomát annyira semmibe nézik akkor kár belekezdeni az egészbe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd