Java programozó...mit tudjon?
2014-01-10T21:24:20+01:00
2014-01-11T15:43:28+01:00
2022-07-19T04:01:46+02:00
 • Nagyon szépen köszönöm a részletes választ, pont erre volt szükségem! :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Először is mindenképpen szükség van a java nyelv SE részének értelmes használatára, generikusokkal, öröklődési dolgokkal, akár egy kis reflection-al is. A lényeg, hogy az alap eszközkészletetet erősen és stabilan tudd kezelni. Ez után lehet arról szó, hogy valamelyik határozott irányban elindulsz, ebből mondok párat, de mások is mondanak/mondtak:

  - Ha webalkalmazások, masszív szerveroldali kódok és alapvetően ilyen nagy rendszerek érdekelnek, akkor a Java EE technológiák lesznek a befutók atekintetben, amit mindenképpen meg kell nézned ahhoz, hogy elboldogulj. Erre használhatod a original tutorial-t is akár: The Java EE 7 Tutorial:The Java EE 7 Tutorial:Preface <- ez egy elég hosszú tutorial és készülj fel rá, hogy elég sok technológia van egyébként.

  - Ha az android miatt érdekel a java, akkor nyilván azt tanulgasd. Én nemigen szórakoztam még androiddal, de most annak is van egy szerintem értelmes piaca, amire fejleszteni kellhet. Biztos tele van a net tutorial-okkal ehhez is...

  - Sima kliensoldali programokat nemigen írnak se C#-ban, se java-ban mostanság (most pl. olyan cégnél vagyok, ahol fejlesztünk vastagklienst is, de mindenki mondja, milyen ritka dolog ez ). Egyébként ha már asztali alkalmazást írok, akkor szívesebben szoktam a C#-hoz nyúlni, kivéve ha linuxon is meg mindenen kell futnia. Vannak még spec területek, ami nem android és nem is ilyen nagy JEE alkalmazás, de ennek jóval kisebb a piaca.

  Sok sikert, bármi is lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A lényeg, hogy ha már nem leszel teljesen kezdő, akkor architect-nek kell nevezni magadat
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ja, és ami a webes tutorial-t illeti, én egy egész komoly -angol nyelvű- sorozatra, nem egy 5 perces videóra -melyben egy két hetes tanfolyamot reklámoznak- gondoltam... :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért kérdeztem, mert nincs Java tapasztalatom, és nem azért, hogy ezt a flegmás választ kapjam, amit minden esetre köszönök is nagyon szépen :)
  Sokat segítettél...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nem vagy kezdő programozó, akkor miért hiszed, hogy egy webes tutorial elég lesz az elhelyezkedéshez, amikor előtte írod hogy mi mindent kellene tudni az ilyesztő?

  Gondold végig még egyszer, hogy miért akarsz java programozó lenni. Ha ez megvan, nyugodtan nézegesd meg az álláshírdetéseket, és kezd el tanulni az ott felsoroltakat. A jó programozói álláshoz pár éves gyakorlat is kell a témában, azaz kezdj el gondolkodni azon, hogy ezt hogyan akarod megszerezni.

  Java-ban amúgy mi érdekel? Elég széles a paletta :)
  Lehetsz Andriod, Swing, J2EE, Liferay stb. Elég sok területe van, mindegyik önmagában 2-3 évet igényel gyakorlatszerzésre. Nehéz kitalálni, hogy te ezek közül melyiket kedveled.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!
  Eddigi pályafutásom során a PHP-s web programozási ipart űztem :)
  De itt az ideje, hogy a Javát megtanuljam, de előtte kérnék egy eligazítást Tőletek!
  C# nyelvben haladó szinten vagyok , és a Java -elvileg- nagyon hasonlít rá, de...
  Nézegettem Java pogromozói állásokat -főleg külföldön-, és egy kicsit megijesztett, mi mindent kéne tudni, hogy elhelyezkedhessen az ember :)
  Szerintetek milyen lépésekben álljon neki az ember? Kezdő programozó nem vagyok ugyan, csak a Javát szeretném elsajátítani..
  Milyen egyéb -technológiákat- érdemes mellé tanulni, hogy magabiztosan jelentkezhessen az ember egy komoly állásra?
  Van-e egy olyan könyv, webes tutorial, amin érdemes végig menni?
  Köszi szépen előre is!
  Üdv:
  G.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd