Android fejlesztőt keresünk startup projekthez
2014-01-10T11:13:15+01:00
2014-01-25T17:46:01+01:00
2022-07-23T00:57:36+02:00
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • pusztán tájékoztattam és tényeket közöltem

  Megkérdezhetem esetleg, hogy ott voltál-e személyesen bármelyiknél éppen a kulcsfontosságú eseményeknél? Csak mert felvetődik a kérdés, egyáltalán a többiekkel azonos jelentés tartalommal használsz-e bizonyos fogalmakat?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennél nagyobb közhelyeket bedobálni, te jó ég :D Legyen igazatok, nem volt célom senkit sem meggyőzni, pusztán tájékoztattam és tényeket közöltem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 0 ft kezdotokevel nem leszel gazdag maganyos cegtulaj. En igy latom. Kell egy kis penzmag es egy nagyon jo otlet, higy elindulj.
  Egy otlet ehhez keves...

  A google twitter prezi stb siker sztorik se 0 penzbol jottek letre. Nagyon tevedsz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kérdőjelezem meg, hogy hittek is benne. Azt viszont igen, hogy menet közben olyan ostobák lettek volna, hogy elfelejtik a realitást, mint ahogy azt is, hogy utólag majd kiteregetik egy üzleti siker szennyesét. Nem jellemző. A közönség a meséket szereti. Az a jellemző. A meséket gyerekkorunk kezdete óta mind szeretjük, ugye?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 •  De mondom, ha valaki megkeres a következő Google, Facebook, Twitter, Prezi méretű ötlettel én nagyon szívesen dolgozok ingyen, csupán céges részesedésért is.

  Ilyet naponta találsz a prog.hu-n :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem az a kérdés, hogy sikeres lett vagy sem. A startupoknál 10-ből 8 elbukik. A lényeg, hogy az elején nem a pénzért csinálták, hanem mert hittek a dologban. A pénz már utána jött de sokszor a kezdeti csapat a szabad idejét áldozta rá, nulla fizuért. De mondom, ha valaki megkeres a következő Google, Facebook, Twitter, Prezi méretű ötlettel én nagyon szívesen dolgozok ingyen, csupán céges részesedésért is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azokból az állítólag nagyon ismert sztorikból talán még annyi sem igaz, mint a statisztikákból. Ha ismered esetleg "kis hazugság, nagy hazugság, statisztika". Ha azt hiszed, tényleg úgy volt az, mint mondják, nyugodtan próbáld csak utánuk csinálni. Végül is tanulni mindig hasznos.

  Apropó, létezhet akár csak becsült garázs / startup statisztika valahol, hogy azóta hány millióan próbálták meg utánuk csinálni - és nem jött össze senkinek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Munka vagy suli mellett csinálták, nem fizetésért pusztán azért mert hittek a dologban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jó barátokkal eldolgoztak valamin, de csak úgy egy mérnököt nem vettek fel pacsira, hogy majd lesz fizetés egyszer. Magamnak én is csinálok projektet, de mástól ezt nem várom el, hogy ingyen fejlesszen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez nem teljesen igaz. Mert a Prezi is barátokból és ismerősökből állt az elején, és ott már volt egy termék. A Google-t szintén két diák indította és a már kész termékre kaptak pénzt. A Facebook indulásakor egyik srác sem vett fel fizut a pénzt csak szerverekre költötték, és mikor már működött az oldal akkor kaptak hozzá tőkét. És ezek csak a nagyon ismert sztorik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Google-nek is volt kezdőtőkéje és fizetett profikkal dolgoztak, a Prezi sem hajléktalanokkal kezdte stb. Ha valaki nem tud előteremteni a kezdéshez sem pénzt abból egyébként se lesz semmi. Pénzt csak pénzből lehet csinálni, még ha ingyenes fedőtevékenységnek is tűnik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha ők nem hajlandóak pénzt áldozni a projectbe, én nem vagyok hajlandó időt áldozni abba.
  Álmaim nekem is vannak, egy okot mondjanak, amiért az övéket dédelgessem.
  Pénz : -
  Érdekes: -
  Kihívást ad: -
  Jó lesz referenciának: -
  Szerződés van/lesz: -

  Nincs szerződés: ellophatom és jobbá tehetem. Fekete/Ingyenmunkát meg a NAV sem szereti.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem egy profi nem fog ingyér dolgozni, vagy részesedésért. Egy profi után aranyrögöket kell gurítani :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nem értelek benneteket

  ha nem vagytok hajlandóak pénzt áldozni az elején a projekt beindítására, akkor miért nem képezitek tovább magatokat android fejlesztővé? ha annyira hisztek az ötletben, akkor az elég motiváló erő kell, hogy legyen. igen, időt visz el, és ha pedig attól féltek, hogy eközben valaki más is rátalál az ötletre, nos, akkor csak azt tudom javasolni, húzzatok bele. van az a mondás, hogy az álom nem az, amit alvás közben látsz, az álom az, ami nem hagy aludni.

  a szoftverfejlesztés (persze mindig az adott projekttől függ), nem az az eszközigényes befektetés (legalábbis az elején). ha pedig már van valami kézzelfogható, csináltok egy bt-t (de ha a 3 mill törzstőkét össze tudjátok hozni, akkor inkább kft-t), majd ha beindul a dolog, átalakulás bt-ből kft-vé, és mehet minden tovább.

  ui: kötekedőknek

  - tudom, hogy a mondatokat nagybetűvel kezdjük
  - tudom, hogy a 3 mill törzstőke kft-nél 2014.03.15-től (egyéb társ. szerz. módosítás esetén) ill. 2016.03.15-től előírás csak
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az ötlet lenyúlása azért már nem olyan egyszerű, kell egy jó ügyvéd.

  Az attól is függ, hogy annak az ötletnek valami üzleti realitása is van, vagy csak egy ködösen specifikált gondolat - ami valójában még ötletnek nevezhető állapotban sincs.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok!

  Azért van egy két furcsaság az emberekben. Például ha ez a projekt a következő Facebook vagy Google én nagyon szívesen dolgoznék nekik ingyen ha cserébe kapnék egy kis tulajdonrészt, sajna nem tudok programozni. Az ötlet lenyúlása azért már nem olyan egyszerű, kell egy jó ügyvéd. Céget az elején teljesen felesleges rá létrehozni, lehet más szerződéses dolgokkal is védeni az érdekünket. A hitelt meg sajnos ilyen szintű dologra nem kapsz, az más kérdés, hogy ha ennyire jó, hogy hogy még nem találtak angyal befektetőt. Az üzleti terv meg a piackutatás néha sajnos semmit sem ér.

  Minden esetre sok sikert és legyetek Ti a következő Prezi vagy Ustream. És csak hajrá!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az üzleti réteg szereplői általában jobb rálátással tudják felmérni, milyen valós igényei vannak a piacnak, és igazából hol van a limit, ami alatt már semmit sem érdemes alkotni - belefogni sem. Nehéz azt előre megmondani, hol és hogyan lehet összefutni olyanokkal, akiktől a sajátunknál értékesebb ötleteket is el lehet lopni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én elkérném a speckót, meg a kódot, aztán továbbfejleszteném és mivel se szerződés se fizetés nincs, semmi akadálya, hogy eladjam a programot. Ha tényleg nagy ötlet megszívja az, aki ingyen akart dolgoztatni, ha nem akkor megmarad saját referenciának. Feltéve, ha nagyon sok időm lenne mások hülyeségeire, amikor ötletem nekem is van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még akár az sem mindig butaság, hogy magánszemély kérésére méltányossági alapon kivitelezni valamit. Már értem úgy, részint nem teljesen reputációs zéró a történet, részint volumenre is csak valami előreszámíthatóan időkorlátos apróság, részint második körben már juthat is valahova a sütögetett pecsenye. Ha ezek megvannak, akár meg is lehet reszkírozni. De azokat a szituációkat jó érzékkel szerintem mind felismerjük, mint ahogy azt is, ha csak valami random gagyira akarja valaki pocsékolni az időnket
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyszer egy hasonló kaliberű projektről értekeztem telefonon, ahol a megrendelő elmondta, hogy pénzt nem tudna adni a fejlesztésért, hanem ha megcsinálom, az az én szakmai fejlődésemhez járul hozzá. Hát itt letettem a telefont :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Garázs project, érezni lehetett a szagát a legelején, ezért is kérdeztem rá....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha újdonság még bárkinek: tesco-style is lehet nagy piacra lőni, csak éppen eltalálni nem fognak semmit sem

  A maximum, amit ki tudnak hozni, az valami koncepcionális bemutató, amiből még sikeres munka esetén sem szokott pénz lenni, mert amit kapnak rá, az első körben éppen csak hardverre lesz elég - vagy arra, hogy a főnök ellopja, és lelépjen
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még annyit, hogy a startup nem azt jelenti, hogy nem tud garantálni semmit, de legvégső esetbe se azt, hogy nem tud garantálni fizetést SEM. Hozzáteszem, úgy tudom ahhoz, hogy te bármit el akarsz érni a projecteddel vállalkozást kell indítanod. Nem akkor, ha már van benne pénz, akkor is ha nincs. Ennek hiánya egyrészről a befektetők teljes elijjesztését jelenti, másrészről minden veletek kapcsolatba álló személlyel való bizalmatlanságot(látogatók, letöltők stb), ami ahhoz vezet, hogy kutyát se érdekli a mű amit alkottok.
  Adatvédelem szempontjából se utolsó dolog, ha egy cég áll a startup szó mögött nem pedig ígéretek. Az indexen volt kb 1 hete egy cikk, ami amerikai magyarból induló startupokkl foglalkozik, interjúk stb.
  LogMeIn, Prezi stb.
  Egy mondat nagyon mélyen érintett az egyik alapítótól:
  "Mindenki jobban keres nálam, épp csak a lakásra meg az ételre van pénzem". Hozzáteszem ennek az előzménye a gondolkodási módjuk, miszerint a tudást inkább megfizetik, ahelyett, hogy a dolgozókon spórolnának. Nem azért, mert ilyen emberszeretők(gondolom), hanem azért, mert ha kevés pénzt kapnak a munkások: nem dolgoznak ott, ha mégis, nem megfelelően. Mindennek megvan az ára. A profiknak is, akik viszont garantáltan nem kókányolnak majd semmit.
  Majd előkotrom, megéri megnézni a videót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Részesedést tudunk adni a nyereségből, amíg nincs bevétel, addig sajnos senki nem kap pénzt. Viszont nagy piacra lövünk, és végeztünk piackutatást, valamint üzleti modell tervezést, ami alapján az alkalmazásra nagy igény van és a megvan a megfelelően nagy felhasználói csoport aki vevő lenne rá.
  Ha van piackutatás, van rá igény és nagy piacra lőttök, akkor vegyél fel kölcsönt és fizesd ki a fejlesztőidet, mert addig ez csak ingyenmunka mintsem startup, elvégre ha nem jön össze rajtad kívül mindenki veszít. Ha egyik nap azt mondod, hogy project lefujva köszi a részvételt, a legkevésbé sem fogja érdekelni a fejlesztőket, hogy milyen startupod van neked. Te semmit nem veszítessz, van egy majdnem kész programod. A többiek elveszítik a befektetett időt.

  Ha olyan biztos vagy a sikerben, miért nem veszel fel kölcsönt?

  Nem kell válaszolni, rajtad kívül már mindenki tudja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A siker esélyét a csapattagok tudása és lelkesedése növeli, amiben a fejlesztőnek is szerves része van. Mivel startup projekt, ezért nem tudunk garantálni semmit. Hosszabb távú együttműködésben gondolkodunk, ezért senkinek nem érdeke átverni egymást. A csapat eddigi tagjaiban megvan a kölcsönös bizalom, egyelőre nem írtunk egymással szerződést.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi! :D

  Mert szívesen elvállalnám (nagyon könnyűnek írta le a hirdető), az se zavar, hogy nem nagy pénzért, de referenciának jó lenne, viszont, ha nincs róla semmilyen papír, hogy ezt én csináltam, akkor megeshet, hogy kihasználnak, és azt mondják xy csinálta + ingyen csináltam...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a neve mindent leír szerintem. csakapuffin:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi garantálja a sikert? Szerződés van-e?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd