C++ könyv
2014-01-07T13:44:18+01:00
2014-01-07T23:54:27+01:00
2022-07-23T01:57:19+02:00
 • Szerintem a legjobb C++ referenciakönyv! Tanulni nem igazán lehet belőle, de alapkönyv.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egész jó könyv, szeretem, nekem is megvan, de arra figyelj, hogy ez nem tutorial jellegű könyv, hanem egy referenciakönyv:
  vagyis leginkább a nyelv részleteiről szól, arról, hogy mi, hogy működik benne + a standard könyvtára miket tartalmaz.
  Najó azért meglehet belőle tanulni pl. a pointereket vagy mást, de ha tényleg tutorialra van szükséged akkor válassz inkább mást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennek azért van már újabb kiadása is (4th edition), bár nem tudom magyarul megjelent-e már.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Első lépésként én nagyon jónak találtam ezt a könyvet a C++-hoz:

  http://www.amazon.com/Beginning-C-Through-Game-Programming/dp/143545..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szeretnék venni egy könyvet. Igen drága (9.000 Ft) ezért mielőtt megvenném szeretnék érdeklődni, hogy mit jelent az, hogy ANS/ISO szabvány szerinti C++ nyelv?


  Ez nem ANS/ISO hanem ANSI/ISO.
  ANSI: American National Standards Institute (Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én nem olvastam, csak hallottam róla, hogy talán nem a legjobb kezdőknek.


  Ez annyiban igaz, hogy Stroustrup fogalmazása kissé mesterkélt, amolyan igazi mérnöki, ami első olvasásra valóban egy kicsit nehézkes. De ettől függetlenül szerintem kezdőként is bele lehet vágni, legfeljebb azért még néhány más internetes leírást is átnézel mellette, ahol az adott téma másként, más példákkal van elmagyarázva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Neked jó lesz a Qt-hez a könyv. (Minden C++ programozó legalább egyszer elolvasta ezt a könyvet, ami valójában a C++ referencia/oktató könyve, hisz a szerző a nyelv kifejlesztője.)

  Első körben tanuld meg a C++-t, mint nyelvet (a könyvből), amit már a gyakorlatokbanban a Qt IDE-ben is használhatsz, aztán ha ezzel megvagy (hellyel-közel), akkor belemehetsz a Qt specifikus tutorial-okban, amit a másik topikodban már letárgyaltunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • mit jelent az, hogy ANS/ISO szabvány szerinti C++ nyelv? Többféle szabvány szerinti C++ nyelv is létezik?


  A C++ nyelvnek mindegyik szabványát az ISO adta ki, de a szabványnak több változata létezik: az 1998-as, a 2003-as és a 2011-es. A könyv felirata egyszerűen annyit jelent, hogy a könyv a szabványosított verziót tárgyalja, nem pedig a szabványosítás előtti változatot.

  Nekem Qt-hez melyik kell?


  Nem tudom, hogy milyen környezeteket támogat a Qt, de biztos, hogy legalább a 98-as szabványnak meg fog felelni egy alapból felrakott Qt fejlesztőkörnyezet.

  Olvasta már esetleg valaki?


  Én nem olvastam, csak hallottam róla, hogy talán nem a legjobb kezdőknek. Ha tudsz angolul, én inkább egy ingyenes alternatívát javasolnék Bruce Eckel "Thinking in C++" c. könyvét. Én ebből tanultam, nekem bevált. De hogy félreértés ne essék: a C++ sokkal bonyolultabb nyelv, mint mondjuk egy Java vagy PHP, szóval készülj fel rá, hogy nem minden lesz elsőre logikus vagy érthető, akármilyen könyvet választasz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia! Elvileg jo konyv.
  A C++ nyelvet az iro talata ki es fejlesztette ki, szoval amit leir rola az valoszinu ugy is van. :)
  Jobb konyvet nem hinnem hogy talalsz.
  De nem feltetlen kezdoknek valo konyv, mert nem feltetlen targyal minden, alapveto programozasi ismereteket erinto kerdeseket.

  Pl.: Mi az a valtozo, mi az a ciklus, mi az a kod, milyen szerkesztot hasznalj...de ha ezeken a kerdeseken mar reg tulvagy, akkor szerintem hasznalhato konyv...es egy ilyen mu magyar nyelven igazi kuriozum!

  Ez olyan mint Tannanbaum prof. Operacios rendszerek konyve amiben a teljes Minix rendszer kodja bennevan, es el is magyarazza a mukodeset. :))
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Szeretnék venni egy könyvet. Igen drága (9.000 Ft) ezért mielőtt megvenném szeretnék érdeklődni, hogy mit jelent az, hogy ANS/ISO szabvány szerinti C++ nyelv? Többféle szabvány szerinti C++ nyelv is létezik? Nekem Qt-hez melyik kell? Jó lesz ez a könyv?

  Erről lenne szó: A C++ Programozási nyelv I-II. (Bjarne Stroustrup)

  Olvasta már esetleg valaki? Megéri megvenni egy kezdő számára aki webes nyelvekkel már évek óta ismerkedik?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd